Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Dİğer Yazılar ::::: Osmaniye Kent Müzesi  2024        
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Osmaniye 09 Kasım 2016     3785 0 Erdin İVGİN 

 Osmaniye Kent Müzesi
 (Özel Müzeler)

Osmaniye Kent Müzesi Osmaniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Müzenin bulunduğu yapı 1960'lı yıllarda Çamlık Sosyal Tesisleri olarak kullanılmıştır. Osmaniye Kent Müzesi'nin yapıldığı mekânın Osmaniye'nin sosyal hayatında önemli bir yeri vardır. 1960'lı yıllarda gençlerin ve ailelerin dinlendikleri, öğrencilerin ders çalıştıkları çamlık aile çay bahçesi olarak yıllarca hizmet verdi. Daha sonra belediye tarafından sosyal tesis ve düğün salonu olarak Osmaniye halkının hizmetine açılan bu mekanda; Osmaniyeli birçok gencin düğün, nişan ve kına törenleri yapılmıştır. 



Osmaniye için önemli olan bu mekanın anılarıyla gelecek kuşaklara aktarmak, hemşerilerin anılarını tazelemek, onları geçmişe yolculuğa çıkartarak, tekrar sevinçli mutlu günlerini hatırlatmak ve yaşatmak için; Osmaniye Belediyesi 07.07.2010 tarih ve 647 sayılı meclis kararıyla Osmaniye Belediyesi Kent (Etnografya) Müzesi olarak yapılmasına karar verilmiştir. Binanın dış cephesi, Selçuklu mimarisi özelliklerinde taş kaplama ve sivri köşeli, süslemeli, göze hoş gelen mukarnas kapı girişi şeklinde düzenlenerek Kent müzesi haline dönüştürülmüştür.



Osmaniye Kent Müzesi; çevre düzenlemesi, dış cephe taş kaplama, mukarnas, çift başlı kartal, arasta çarşısı, kent dükkanları, kent arşivi, çınarlı kahve, şor odası, geçmişten günümüze Osmaniye Yedi Ocak Diaroma, eğitim atölyesi gibi bölümlerden oluşmaktadır.




ZİYARET GÜN VE SAATLERİ
Müze, Pazartesi Hariç Haftanın her günü 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 90 328 814 1673
Adres: Dr.Ahmet Alkan Cad.Ziraat Bankası Arkası OSMANİYE

Bağlı Olduğu Kurum/Kişi: Osmaniye Belediyesi   
Denetleyen Müze: Osmaniye Müzesi Müdürlüğü
Kaynak: http://www.osmaniyekentmuzesi.com/



 
Türkiye
Ana Sayfa
    Osmaniye
Ana Sayfa



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.