Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
Gezi Alemi ::::: Dünya Mirası Listesi:::::        
   
Dünya Mirası Listesi
Göbekli Tepe (30 Mayıs 2020)
Türkiye » Şanlıurfa | Kültür Mirası
Göbeklitepe, Şanlıurfa il merkezinin kuş uçuşu olarak yaklaşık 15 km. kuzeydoğusunda bulunan ve tarihöncesi dönemden, yani yazının henüz keşfedilmediği bir zamandan kalma bir ören yeridir. Normalde »»»»
 
Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı (15 Ağustos 2017)
Türkiye » İzmir | Kültür Mirası
Dünya Miras Komitesinin 38. Dönem Toplantısında Kültürel Peyzaj kategorisinde Dünya Miras Listesine alınan ve Helenistik, Roma, Doğu Roma ve Osmanlı Dönemlerine ait katmanları içerisinde barındıran »»»»
 
Efes (13 Ağustos 2017)
Türkiye » İzmir | Kültür Mirası
Dünya Miras Listesine alınan "Efes" Dünya Miras alanı; Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi (Selçuk Kalesi, St. John Bazilikası, İsa Bey Hamamı, İsa Bey Camii, Artemision), Efes Antik Kenti ve »»»»
 
Afrodisias Antik Kenti (13 Ağustos 2017)
Türkiye » Aydın | Kültür Mirası
Aydın ili, Karacasu ilçesi, Geyre Mahallesi sınırları içinde yer alan Aphrodisias Antik Kenti, Menderes (Meander) Irmağı'nın bir kolu olan Dandalaz (Morsynus) Çayı'nın oluşturduğu bereketli vadide, »»»»
 
Ani Arkeolojik Alanı (13 Ağustos 2017)
Türkiye » Kars | Kültür Mirası
Kars ili, Merkez İlçesi sınırları içinde, Türkiye ve Ermenistan sınırında yer alan Ani Arkeolojik Alanı, Erken Demir Çağından 16. yüzyıla kadar yerleşimin sürekli olduğu, Orta Çağ'ın şehircilik, »»»»
 
Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı (07 Ağustos 2017)
Türkiye » Diyarbakır | Kültür Mirası
Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı; Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri olmak üzere iki ana bileşenden oluşmaktadır.

Bölgede hüküm süren medeniyetlerin, »»»»
 
Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu (07 Şubat 2016)
Türkiye » Bursa | Kültür Mirası
Dünya Miras Komitesinin 38. Dönem Toplantısında Kültürel kategoride Dünya Miras Listesine alınan "Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu" Dünya Miras alanı,  Orhangazi Külliyesi »»»»
 
Çatalhöyük Neolitik Kenti (05 Şubat 2016)
Türkiye » Konya | Kültür Mirası
Çatalhöyük, Orta Anadolu`da, günümüzden 9 bin yıl önce yerleşim yeri olmuş, çok geniş bir Neolitik Çağ ve Kalkolitik Çağ yerleşim yeridir. Doğu ve batı yönlerinde yan yana iki höyükten oluşmaktadır. »»»»
 
Selimiye Camii ve Külliyesi (13 Ocak 2012)
Türkiye » Edirne | Kültür Mirası
İstanbul'un fethinden önce Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti olan Edirne'nin en önemli anıtsal eseri olan ve şehrin siluetini taçlandıran Selimiye Camii ve Külliyesi, 16. yy.'da Sultan II. Selim adına »»»»
 
İstanbul'un Tarihi Alanları (02 Haziran 2011)
Türkiye » İstanbul | Kültür Mirası
Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul`un tarihi alanları, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmıştır. 2.500 yılı aşan bir tarihe sahip olan İstanbul, üç tarafını Marmara Denizi, »»»»
 
Hattuşaş (Çorum-Boğazköy) - Hitit Başkenti (02 Haziran 2011)
Türkiye » Çorum | Kültür Mirası
1986 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Hattuşa (Çorum, Boğazköy), Hitit İmparatorluğunun başkenti olarak Anadolu'da yüzyıllar boyu çok önemli bir merkez olmuştur. Önceleri ilk sahipleri olan »»»»
 
Safranbolu (02 Haziran 2011)
Türkiye » Karabük | Kültür Mirası
Safranbolu, Karabük ilinin en büyük ve gelişmiş ilçesidir. Konumu Ankara`nın 220 km kuzeyinde ve Karadeniz`in 90 km güneyindedir. Karabük ilçe merkezinin de 8 km kuzeyinde bulunmaktadır. Safranbolu şehir »»»»
 
Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi (31 Ocak 2011)
Türkiye » Sivas | Kültür Mirası
UNESCO'nun Türkiye'de Dünya Mirası olarak kabul ettiği İlk mimari yapı olan Divriği Ulu Cami ve Şifahanesi, 13. yy.da Mengüçlü Beyliğinden Ahmet Şah ve karısı Melike Turan tarafından yaptırılmıştır. »»»»
 
Xanthos-Letoon (27 Ocak 2011)
Türkiye » Muğla | Kültür Mirası
MÖ 700-300 arasında yaşadıkları bilinen Likyalıların başkenti olan Xanthos, antik çağda Likya'nın en büyük İdari merkezi olarak bilinmektedir. Xanthos İle birlikte 1988 yılında UNESCO Dünya Kültür Miras »»»»
 
Truva Arkeolojik Kenti (24 Ocak 2011)
Türkiye » Çanakkale | Kültür Mirası
Homeros`un İlyada destanında yer alan Truva savaşının yapıldığı yer olarak da bilinen Truva antik kenti UNESCO Dünya Miras Listesine 1998 yılında girmiştir. 4000 yıllık tarihi geçmişi İle dünyanın »»»»
 
Nemrut Dağı (12 Ocak 2011)
Türkiye » Adıyaman | Kültür Mirası
Kommagene kralı Antiokus'un mezarının da İçinde bulunduğu Nemrut Dağı,1987 yılında UNESCO Dünya Miras listesinde yerini almıştır. Dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak da adlandırılan Nemrut »»»»
 
 Türkiye Kültür Mirası 
Toplam 16 kayıtdan 16 tanesi gösteriliyor.