Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: İmilchil Evlilik Festivali (Wedding Festival) 2024 Ağustos       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Fas İmilchil 26  Aralık 2012     4300 0 hakangeziyor 

 İmilchil Evlilik Festivali (Wedding Festival) (2024 Ağustos)
 Fas » İmilchil
 (Genel)

Fas'ın 2000 nüfuslu küçük kasabası İmilchil, berberi kültürünün yaşayan bir sembolüne ev sahipliği yapar. Evlilik Festivali (Betrothal Festival - Souk Aam - Agdoud N'Oulmghenn)i olan festival burada gerçekleşir.

 
 

Efsaneye göre iki ayrı kabileden olan aşık genç çifte aileleri tarafından birbirlerini görmeleri yasaklanınca, genç çift ölene dek ağlar. Rivayet odur ki gözyaşlarından Imilchil yakınlarında Isli ve Tislis adında iki göl oluşur. Aileler aşıkların ölümü anısına öldüğü günün yıldönümünde onları anar.



Her ne kadar adı "Evlilik Festivali" olarak anılsa da gerçekte Fas'ın romantik yönüne ışık tutan festival sırasında evlilik olması bir zorunluluk değil. Ancak küçük yerleşim birimlerindeki gençlerin Fas kültüründe birbirlerini tanımaları çok da kolay olmadığından festival, sosyalleşmenin bir gereği olduğu kadar gençlere bu fırsatı sunan sıcak bir ortam yaratmaktadır. Danslar, geleneksel kostümler ve ritüellerden oluşan etkinlikleri merakla izlemek için her yıl binlerce turist festival zamanı Fas'ın bu şirin kasabasına gelmektedir.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.morocco.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Fas
Ana Sayfa
   Fas
Festival Etkinlik
  İmilchil
Ana Sayfa
  İmilchil
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.