Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Venedik Karnavalı 2024 Şubat       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İtalya Venedik 16  Aralık 2012     4767 0 hakangeziyor 

 Venedik Karnavalı (2024 Şubat)
 İtalya » Venedik
 (Eğlence)

Maskeleriyle ünlü Venedik Karnavalı, Venedik'in dünyaca bilinen en eski ve en popüler etkinliği. Venedik karnavalı ilk kez 1268 yılında kutlanmaya başlamış. Her yıl Ocak ve Şubat aylarında düzenlenen Karnaval süresince takılan ve yüzlerin tamamını ya da büyük bir kısmını örten maskeler, ihtişamın boyutunu daha da arttırır. Venedik Karnavalı süresince tek kural, et içeren yemekler yememek. Bu yüzden karnavalın rüya gibi yemekleri arasında deniz ürünleri ön plana çıkar ve karnaval deniz kıyısındaki birçok şehirde ve adada, sokak lokantalarında yenen eşsiz yemeklerle hatırlanır.



Karnaval her yıl farklı bir tema üzerine şekillenir. Karnaval sürecinde tarihi mekânlar ve balolar bu temaya göre düzenlenir. Karnavala katılanlar da belirlenen temaya göre kostüm seçimlerini yapar. Venedik Karnavalı bugünde geçmişte olduğu gibi, eski adı Volo dell Angelo (Meleğin Uçuşu) olan ve şimdilerde Volo della Colombina (Güvercin Uçuşu) olarak bilinen seremoniyle başlar. Melek Uçuşu vücudu kalın bir iple bağlanmış bir kişinin San Marco Bazilikası'ndan Doge Sarayı'na kadar yaptığı akrobatik dansa verilen isim.

Martedi Grasso adı verilen Karnavalın son günü, San Marco Meydanı'nda karnavalın sembolü olan kukla yakılır ve bunun şehri kötülüklerden koruyacağına inanılır.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.carnevale.venezia.it internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
İtalya
Ana Sayfa
   İtalya
Festival Etkinlik
  Venedik
Ana Sayfa
  Venedik
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.