Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Roswell UFO Festivali  2024 Haziran       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
A.B.D. Roswell 25  Aralık 2012     4251 0 hakangeziyor 

 Roswell UFO Festivali  (2024 Haziran)
 A.B.D. » Roswell
 (Eğlence)

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Mexico eyaletinde bulunan Roswell kasabası, her yıl sizi, tarihin en tartışmalı olaylarından birini kutlamak üzere ilginç bir etkinliğe; Roswell UFO Festivali'ne davet ediyor. Her yıl Haziran sonu veya Temmuz ayının başında yapılan ve dört gün süren festivalde; seminerlerden kostüm yarışmalarına kadar UFO'lar ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü etkinlik yer alıyor.



1947 yılı ABD üzerinde çok sayıda UFO görülme olaylarının rapor edildiği bir yıl olmuştu. 2 Temmuz 1947 günü, New Mexico eyaleti Roswell kenti yakınlarında çöllük arazide yere bir cisim çakıldı. Ertesi gün bölgeyi gezen Mac Brazel adlı bir çiftlik sahibi, ortalığa saçılmış döküntü ve kalıntılardan örnekler topladı ve bunları birkaç gün sonra Roswell şerifine götürdü. 7 Temmuz günü, askeriye olaya el koydu. Binbaşı Jesse Marcel ve ekibi, kalıntıları toplamak üzere bölgeye geldiler ve bölge ziyarete kapatıldı. Brazel sorgulanmak üzere gözaltına alındı. İkinci bir yere çakılma olayından daha söz ediliyordu.



Ordu yetkilileri tarafından yapılan ilk açıklama bir uzay aracının yere çakıldığı şeklindeydi. Birkaç saat sonra yalanlandı ve bölgeye düşenin bir meteoroloji balonu olduğu duyuruldu. 1995 yılında İtalya'da yapılan bir UFO'cular kongresinde, Roswell'de çakılan uzay aracındaki yaratıklara uygulanan otopsi sahneleri olduğu iddia edilen bir film gösterildi.

 
 

UFO'lara ilgi duyanların simgesi durumuna gelen Roswell kentinde günümüzde her yıl "Çakılmak İçin Muhteşem Bir Yer" sloganıyla festival düzenlenmekte ve çeşitli etkinliklerle bu çok tartışılan konu anılmaktadır.

Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.ufofestivalroswell.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
A.B.D.
Ana Sayfa
   A.B.D.
Festival Etkinlik
  Roswell
Ana Sayfa
  Roswell
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.