Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Eş Taşıma Yarışması (Wife Carrying Festival) 2024 Temmuz       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Finlandiya Sonkajarvi 25  Aralık 2012     6472 0 hakangeziyor 

 Eş Taşıma Yarışması (Wife Carrying Festival) (2024 Temmuz)
 Finlandiya » Sonkajarvi
 (Eğlence)

Eş taşıma yarışması, Finlandiya'nın en geleneksel etkinliklerinden biridir ve her yıl çeşitli ülkelerden yarışmacıları ve izleyicileri bir araya getirir. Bu eğlenceli ve bir o kadar da ilginç yarışmada, adından da anlaşılabileceği üzere, yarışmacılar çift olarak yarışırlar ve engelli bir parkuru eşlerini taşıyarak tamamlamaya çalışırlar.

 
Yarışmanın tarihi 19. yüzyıla dayanıyor. Bir gelenek olarak günümüze kadar gelen bu yarışma, artık Finlandiya için resmi bir spor olarak kabul edilmektedir. Bir söylentiye göre yarışma, komşu köylerden kız kaçırma geleneğinden ortaya çıkmıştır. Diğer bir söylenti ise; yarışın Rosvo-Ronkainen isimli bir çete liderinin çetesine üye seçerken adayları zorlu bir parkurda sırtlarında ağır yüklerle yarıştırmasından esinlendiğini iddia eder.

Herkes eşini dilediği gibi taşımakta özgürdür ama bazı teknikler katılanlar arasında en sık tercih edilenlerdir. Bunlar arasında başı çeken ise "Estonya stili taşıma"dır. Bu stil adını son 11 yılın şampiyonu olan ülke Estonya'dan almıştır. Bu stilde kadın, bacaklarını erkeğin boynuna dolar ve baş aşağı, yüzü erkeğin sırtına dönük olacak şekilde asılır. Kollarını da erkeğin göğsünde kilitleyerek kilosunun olabildiğince eşit şekilde dağılmasını sağlar. Bu stil Estonyalılara 55,5 saniyelik dünya eş taşıma rekorunu da getirmiştir. Estonya stili dışında; omuzda veya sırtta taşımak ve kadının eşine yılan gibi dolandığı Boa stili de sık tercih edilir.

Yarışmaya katılmasa da her yıl binlerce insan bu etkinliği izlemek için Finlandiya'ya akın etmektedir.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.eukonkanto.fi internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Finlandiya
Ana Sayfa
   Finlandiya
Festival Etkinlik
  Sonkajarvi
Ana Sayfa
  Sonkajarvi
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.