Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: San Fermin Festivali 2024 Temmuz       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Pamplona 25  Aralık 2012     5311 0 hakangeziyor 

 San Fermin Festivali (2024 Temmuz)
 İspanya » Pamplona
 (Eğlence)

Her yıl Kuzey İspanya'nın Pamplona şehrinde, Pamplona ve Navarre'nin koruyucu meleği San Fermin onuruna düzenlenen festival kapsamında birçok etkinlik yapılmasına karşın en ünlüsü kırmızı tişörtlü gençlerin boğalarla birlikte dar sokaklarda koşmasıdır. Bu nedenle ülkemizde festival, San Fermin adıyla pek bilinmese de "Boğa Koşusu Festivali" denilince hemen hatırlanır.

 
İlk defa orta çağ döneminde ticari fuar olarak başlayan San Fermin Festivali, bölgede yaşayan halkı bir araya getirmeyi amaçlamaktaydı. Köylüler bu sırada boğalarını kente getirip boğa güreşleri yapılana kadar burada bekletiyorlardı. Hayvanları ahırlarlara kapatmak için arkasından koşan insanlar, ilerleyen zamanlarda boğaların önünde koşmaya başlayınca bu gelenek şehirde festival hâline getirildi.
 
Plaza Ayuntamiento meydanında bulunan kalabalık, festivalin başlamasına şampanya patlatarak eşlik eder. Ve o dakikadan itibaren şehir kendini dokuz gün boyunca eğlenceye bırakır.

Pamplona sokaklarında kırmızı-beyaz giyinmiş binlerce insanın boğalarla birlikte yaklaşık 3 dk boyunca 825 metre uzunluktaki yolu koştuğunu düşünmeniz boğa koşusunu anlamanız için yeterli. 3 dk'lık bu adrenalin yüklü, tehlikeli koşu; sabah saat 08.00'de boğaların binlerce insanı önüne katarak koşmasıyla başlıyor ve dokuz gün boyunca her sabah tekrarlanıyor. Koşuya isteyen herkes katılabiliyor.
 
 



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.bullrunpamplona.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.




 
İspanya
Ana Sayfa
   İspanya
Festival Etkinlik
  Pamplona
Ana Sayfa
  Pamplona
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.