Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: İspanya ::::: Barselona ::::: Barselona Gezi Rehberi 4-son (Diğer Hususlar)        
Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Gezi Tarihleri Okunma Yorum Yazan 
İspanya Barselona 27 Kasım 2012 01 Ocak 2012
02 Ocak 2012
16161 1 hakangeziyor 

 Barselona Gezi Rehberi 4-son (Diğer Hususlar)
 (Faydalı Bilgiler)

Barselona'ya ulaştık, görülecek yerleri gördük, yerel lezzetleri tattık...Peki unuttuğumuz bir şeyler kaldı mı acaba? Merak ediyorsanız devamını gözden geçirebilirsiniz...Katkılarınızı bekliyoruz...
 
- Katalunya özerk bölgesinin başkenti olan Barselona, mimarisi ile Avrupa'nın önemli gezi merkezlerinden birisi. Yılın 12 ayı gezebileceğiniz bir yer olan Barselona'ya temmuz ve Ağustos aylarında gitmeyi tercih ederseniz sıcaktan bunalmaya hazır olun.
 
- Gideceğiniz her şehirdeki gibi Barselona'da da öncelikle Turizm Danışma bürosunu bulun. Bu ofislerde sizlere şehrin ücretsiz haritasını verirler. Soru sormaktan çekinmeyin. Hatta harita üzerinde mutlaka görülmesi gereken yerleri işaretlettirin. Turizm ofislerini; Havaalanında Terminal 1 ve 2, Katalunya Meydanı, Colombus Anıtı yakını ve La Ramblas caddesinde bulabilirsiniz.
 
- Barselona birbiriyle bağlantılı 6 farklı bölgeden oluşuyor. Gezilecek yerlerin neredeyse tamamı 1. Bölgede bulunuyor. Aslında 1. Bölgeyi de "Merkez" ve "Şehir İçi" olarak ayırabiliriz. Tahmin edebileceğiniz gibi merkezde konaklama fiyatları oldukça yüksek. İki yıldızlı bir otelin bile fiyatı adam başı 35 €'dan başlıyor. Şehir içi bölümünde fiyatlar daha makul seviyelere düşüyor. Eğer 20-30 dakikalık metro yolculuğu sizi rahatsız etmeyecekse 1. Bölgenin sonları ile 2. Bölgede adam başı 35-40 €'ya dört yıldızlı hatta kış aylarında beş yıldızlı otellerde kalabilmeniz mümkün.
 
- Eğer meraklıysanız ve denk geldiyse Avrupa'nın en büyük futbol mabetlerinden birisi olan Nou Camp'da bir Barselona futbol maçı seyretmeden ayrılmayın. Biletleri internet üzerinden alabileceğiniz gibi stadyum etrafındaki gişelerden ve turizm danışma bürolarından alabilirsiniz. Genellikle hafta sonları maçlarında en ucuz bilet fiyatı 52 €'dan başlıyor. Ama unutmayın nereden alırsanız alın pasaport numaranızı vermeniz gerekiyor. Nedense...
 
- Eğlence hayatı için de Katalunya Meydanı, Borne Meydanı ve İspanyol Köyünde yer alan mekânları öneririz. Esasen Endülüs bölgesine ait olan flamenkoyu Katalanlar çok benimsemiyorlar ama yine de turistler için gösteri yapan birkaç yer var. Bunların en popüleri, Montjuic'te yer alan İspanyol Köyü içindeki El Tablao de Carmen. Tek başınıza gittiğinizde yemekli gösteri 77 €, yemeksiz olanı ise 39 €. 15 kişiden kalabalık gruplara indirim yapılıyor. Gecede iki seans olarak düzenlenen gösteriler için daha detaylı bilgiye Tablo de Carmen internet sitesinden ulaşabilirsiniz. "Bu rakamlar bana yüksek" diyenlerdenseniz Plaça Reial, 17 numarada bulunan "Los Tarantos"ta da flamenko gösterileri yapılıyor. Her gece üç seans halinde yapılan yarım saatlik gösterinin fiyatı sadece 8 €.
 
- Değişik bir tecrübe için İce Bar ziyaret edilebilir. (Adres: C/Ramon Trias Fargas, 2, 08005) Fiyatı, bir içecek dahil 15 €.
 
- Barselona'nın tüm güzellikleri yanında bir sahil kenti olduğunu da unutmayın. Bu yüzden yaz döneminde merkezden birkaç metro (sarı hat) durağı uzaklıktaki Barceloneta Plajı, Icaria Plajı ve Mar Bella Plajı sizleri bekliyor.
 
- Montjuic tepesine otobüs yerine yaklaşık 85 metreden teleferikle gitmek isterseniz ücreti adam başı tek yön 7 €, gidiş-dönüş ise 9,80 €. Ulaşmak için Metro 2 ve 3 no'lu hatları kullanarak Paral·lel durağında inebilirsiniz.
 
- Barselona'da alışveriş merkezine de bakayım derseniz doğru adres Katalunya Meydanındaki El Corte Ingles. Bunun dışında La Rambla Caddesi, Katalunya Meydanı civarı diğer alışverişlik adresler.
 
- La Boquera inanılmaz keyifli bir yer. Ancak en az La Boquera kadar keyifli ama turistik olmayan bir yiyecek pazarı arıyorsanız doğru adres Sant Antoni Market. 2 no'lu metro hattını kullanarak Sant Antoni durağında indiğinizde keyifli bir yiyecek pazarı sizi bekliyor. 14.30-17.00 saatleri arası kapalı.
 
- Merkezde süpermarket ihtiyacınız olursa La Rambla'daki Carrefour Express ve ElCorte Ingles'deki Food Hall imdadınıza koşacaktır. Yine La Rambla'yı kesen dar sokaklarda Afro-Amerikan küçük marketleri bulabilirsiniz. Bunun dışında Gaudi evlerini gezerken bir diğer Carrrefour (Carrer del Consell de Cent, 375) size yardımcı olacaktır. Son olarak, ünlü Alman ucuz süpermarket zinciri Lidl'da işinize yarayabilir: Carrer de Casanova, 77 veya Calle EntenÁ§a, 113.
 
- Her türlü kaynakta hırsızlık ve yankesiciliğe dikkat edilmesi yazıyor. Özellikle La Rambla, Katalunya, Espana gibi bölgelerde ekstra dikkat edilmesi gerekiyor. Uyanık olun...
 
- İspanya'da elektronik cihazlarınızı 220 volt üzerinden Türkiye'de kullanılan prizlerle kullanabilirsiniz.
 
- Yasalar gereği İspanya'da gezerken pasaportunuzu yanınızda bulundurmak zorundasınız.
 
- Türkiye'den Barselona'yı aramak için 00-34-93-numara; Barselona'dan Türkiye'yi aramak içinse 00-90-alan kodu-numara kullanınız.
 
- Barselona'da acil telefonlar: Polis 091, yerel polis 093, ambulans 061, itfaiye 080, acil 112, turist info 010.
 
- Barselona'da tatil günleri şunlardır:
 
Yeni Yıl (1 Ocak),


Epiphany (6 Ocak),


Paskalya (Mart/Nisan),


İşçi Bayramı (1 Mayıs),


Saint John Day (24 Haziran),


Meryem Ana Yortusu (15 Ağustos),


Catalonia National Day (11 Eylül),


Festival of La Merce (24 Eylül),


Colombus Day (12 Ekim),


Azizler Günü (1 Kasım),


Anayasanın Kabulü (6 Aralık),


İffet Günü (8 Aralık),


Noel (25 Aralık).
 
 
- Barselona Konsolosluğumuz Passeig de Gracia, nº 7, 1ª, 08007, Barcelona - ESPAÑA Telefon +34 93 317 9231; +34 93 343 5914 ; +34 93 317 1051
 


— Barselona hakkında detaylı bilgi bulabileceğiniz uluslararası sitelerin bazılarının linkleri de şunlar:
 
 
 
 
 
Barselona hakkında diğer gezi rehberleri için:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Not: Bu yazı, okuyacak ve kullanacak olanları bilgilendirmeye yöneliktir. Bazı bilgilerin (ücretler, saatler, isimler) mümkün olduğunca güncel olmasına azami özen gösterilmektedir. Mevcut durumu kesin olarak öğrenebilmek için gezi planlaması yaparken yazının içinde verilen linklerden kontrol edilmesi önerilir.
 
 
Son Güncelleme: 27/11/2012











 Yazılan Yorumlar...
NEŞE
(28 Kasım 2012)

Bu şahane komple rehberden sonra galiba üçüncü kez Barselona ya gideceğim,öylesine heveslendim....Ellerinize sağlık,bin teşekkür...

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.