Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Avrupa Günü Sinop'ta Kutlanacak...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
  07 Mayıs 2011 1622 0 hakangeziyor 
 
  Avrupa Günü Sinop'ta Kutlanacak...

Avrupa Birliği nin 1985 te Milan da yaptığı zirve sonrasında 9 Mayıs ın, Avrupa Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştı. Türkiye de dokuz yıldır kutlanan Avrupa Günü, bu yıl Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nın işbirliği ile Sinop ta gerçekleştirilecek.

Brüksel den Avrupa Komisyonu ndan konukların, Avrupalı gazetecilerin ve Türkiye deki büyükelçilerin ve yabancı kültür enstitü temsilcilerinin katılacağı Avrupa Günü nde başta paneller olmak üzere pek çok etkinlik düzenlenecek.

Bütçesi 9.2 milyon Euro Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan; "Projenin ortakları, Avrupa nın en prestijli müzelerinden TATE Modern ve Sinop Cezaevi ile benzer yapısal özellikler gösteren Venedik Arsenal Bölgesi nin yönetimini yürüten Venedik Kültür Konseyi. Toplam bütçesi 9,2 milyon Euro ve dört yılda tamamlanması öngörülüyor. Proje kapsamında İtalya, Yunanistan, İngiltere ve Türkiye den toplam 120 öğrenci ortak kültürel miras ve restorasyon eğitimi alacak. Proje çıktılarının Türkiye ve Avrupa çapında yaygınlaştırılması için üç ayrı konferans düzenlenecek. Tarihi Cezaevi nin UNESCO nun tarihi miras alanları listesine aday gösterilecek '' dedi.

Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Mayıs Avrupa Günü etkinliklerinin kapsamında Sinop'un tanıtımını ulusal ve uluslararası ölçekte yapabileceklerini ifade eden Tosun, "Kültür varlıkları ile ilgili paneller, sanatsal etkinlikler, toplantılar, konserler gerçekleşecek. Yerli ve yabancı bilim adamları organizasyona katılacak. Konu ile ilgili çalışmalar sürüyor" dedi. (Hürriyet)

Kaynak: Turizmhaberleri.com

 

Ana Sayfa
         
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.