Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Mevlana Müzesi Ziyaretçi Rekoru Kırıyor        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Konya   27 Ağustos 2011 2504 0 Erdin İVGİN 
 
  Mevlana Müzesi Ziyaretçi Rekoru Kırıyor

Türkiye'nin en çok ziyaretçi çeken mekanlarının başında gelen Mevlana Müzesi, ziyaretçi rekoru kırıyor. 2 milyon turist hedefleyen müze, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bu yılın ilk 8 ayındaki ziyaretçi sayısı 2009 yılının tamamında yapılanı geçti. Bu ziyarete önemli günlerdeki girişler ile öğrenci ve diğer ücretsiz giriş yapanların dahil edilmedi. 

Mevlana Müzesi, önceki yıllara göre ziyaretçi sayısını arttırdı. 2009 yılında 1 milyon 89 bin, 2010 yılında da 1 milyon 632 bin kişinin gezdiği Mevlana Müzesi, bu yılın ilk 8 ayında yaklaşık 255 bini yabancı 880 bini yerli olmak üzere 1 milyon 135 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 

Hz. Mevlana, asırlar önce, büyük bir hoş görü örneği sergilemiş. 'Ne olursan ol yine gel' diye seslenmiş insanlığa. O yüzden bugün dünyanın dört bir yanına yayılan bu sevgi ve hoşgörü mesajı çok büyük kabul görüyor. Savaşların, felaketlerin olduğu bir asırda daha çok hoşgörüye ve sevgiye ihtiyaç var. Şu ana kadar müzeyi 1 milyon 135 bin kişi ziyaret etti. Bunlara ücretsiz ziyaretçiler ve özel günlerdeki ziyaretler dahil değil. Hz. Mevlana'nın müzesini yıl sonuna kadar 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. 


ŞEBİ ARUS TÖRENLERİNE 42 BİN KİŞİ REZERVASYON YAPTIRDI 

Öte yandan 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan Şeb-i Arus törenlerine bu yıl rekor başvuru yapıldı. Geçtiğimiz ocak ayından başlayan rezervasyonların sayısı 42 bini buldu. Vuslat Gecesi olarak adlandırılan 17 Aralık akşamındaki törenler için 6 bin 500 müracaat yapıldı.

42 bin kişinin ön müracaatını alındı. Ekim ayından itibaren bu müracaatlar değerlendirip talep önceliğine göre sıralamaya konacak. Tüm müracaatçılara cevap gönderilecek. 

17 Aralık akşamı yapılacak Vuslat Gecesi Törenleri'ne katılmak isteyen 6 bin 500 kişi talepte bulundu. Ancak törenlerin yapıldığı salon 2 bin 500 kişi. Konya da daha büyük bir salona ihtiyaç bulunuyor.




 
Türkiye
Ana Sayfa
          Konya
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.