Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Oldukça Az Tanınan 7 Gizemli Avrupa Adası        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Çanakkale   31 Ekim 2011 3442 0 Engin D 
 
  Skyscanner'dan Oldukça Az Tanınan 7 Gizemli Avrupa Adası

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, Avrupa'nın az tanınmış 7 adasını bizim için derlemiş. Çılgın kalabalıktan uzak tatil için ideal cennet köşeleri.Henüz keşfetmediğiniz 7 gizemli adayla ufkunuzu genişletin!

 
Gotland, İsveç
Güzel Baltık kıyılarının 500 mil ötesinde, İsveçlilerin iyi bildiği Gotland, İsveç'in en büyük adası olmasına rağmen, İngiliz turtsitlerin hala nadiren görüldüğü bir yer. Başkenti Visby, UNESCO tarafından dünya mirası alanı seçilmiş ve adanın geri kalanında ulusal bir park ile 100 adet doğal rezerv bulunuyor. Doğada gezintiyi sevenler için biçilmiş kaftan olan Gotland; yürüyüş, bisiklet, at biniciliği, sahiliyle dikkat çekerken;  ortaçağdan kalma 100 kilisesi ile tarih öncesi çağlardan kalma alanlarıyla tarih meraklılarını da mutlu edecek güzellikte.
 
 
Poros, Yunanistan
Yunanistan'ın Saronik Körfezi'nde küçük bir ada olan Poros, yerel turistin sıkça gittiği bir uğrak yeri. 30.000'den fazla limon ve portakal ağacının bulunduğu bir tepe olan Limon Ormanlarını ziyaret etmeli, sahillerinde sükunet içinde dinlenebilirsiniz. Poros, sessiz ancak kozmopolittir; hava karardığında eğleneceğiniz pek çok keyifli kafe, yerel kültürle tanışacağınız taverna bulabileceğiniz gibi, istediğinizde inzivaya çekilmenin de çok kolay olduğu, otantik bir Yunan adasıdır.
 
 
Holy İsle, İskoçya
İskoçya'nın doğu kıyısında uzanmış ve Arran bölgesinden kısa bir yolculukla erişilen Holy İsle, şimdilerde Budist Lama tarafından idaresi bulunan manevi bir inziva alanı adeta. Ziyaretçiler günübirlik veya iki günlüğüne gelebilir, etrafı gezebilir veya manevi huzur için meditasyon, yoga, hatta "Berrak rüyalar ve farkındalık" kurslarından birine katılabilir. Glasgow veya Prestwick'e uçup trenle erişebilir, ya da meditasyon için acele ediyorsanız helikopter dahi kiralayabilirsiniz.
 
 
Traena, Norveç
Sarp zirvelerin ve verimli bitki örtüsünin hüküm sürdüğü Traena, Norveç kıyısından 65 km uzaklıkta. Trenafestiva olmasa belki de bu kadar populer olmazdı Traena adası. Her yıl, sanatçılar dünyanın dört bir yanından bu adaya gelip oldukça ilginç sahnelerde (bir tanesi mağara) performanslarını sergiliyorlar. Buraya ulaşmak meşakatli denebilir; Bodo'ya uçup daha sonra altı saatlik bot yolculuğu sonrası adaya erişebilirsiniz. Fakat kesinlikle değer; ada yerlilerinden sıcak bir karşılama alacak, en usta ahçılardan gurme yemekler tadacak ve belki, de ufak bir kaçamak için karşılaşılabilecek en etkileyici ada ortamında bulunacaksınız.
 
 
Bozcaada, Türkiye
Eski ismi Tenedos olan ada, tam bir Türk lokumu. Sakin Ege sularına uzanmış, ufak tepeleri, harika koyları, lavanta tarlaları, şaraphaneleri ve arnavut kaldırımı yollarıyla oldukça hoş.  Türkler gölgede tavla oynaraken hayatın tadını çıkarabileceğiniz ve her zaman bir kadeh lezzetli şarap tadabileceğiniz fevkalade bir ada. İstanbul'a uçun, Marmara Denizi'nden bir feribotla bu müthiş cennete ulaşın.
 

Elba, İtalya
İtalya anakarasından 12 mil uzaklıkta olan Elba Adası, Archipelago Toscano Ulusal Parkı'nın bir bölümünü oluşturuyor. Sicilya ve Sardunya'dan sonra İtalya'nın içinci büyük adası olmasına rağmen, İngiliz tatilciler tarafından pek de bilindiği söylenemez. Toskana'nın Adası olarak bilinen; tarihi zenginliğin, sahillerin, dağ ve ormanların mükemmel birleşimi olan bölge; aktif bir kaçamak için ideal. Rüzgar sörfü, su kayağı, dalış, tırmanma ve dağ bisikleti gibi aktiviteler bu eşsiz doğada sizi bekliyor.
 
 
Comino, Malta
Comino, Malta'nın bir bölümünü oluşturan ufacık bir ada. Huzurlu, izole bir tatil seçeneği sunuyor. Nüfusu ise toplam sadece dört kişiden (evet, sadece 4!) ibaret. Adada araba kullanılmıyor ve dalışseverler, rüzgar sörfçüleri, yürüyüş yapanlar için tam bir cennet. Comino'nun en değerli hazinesi muhtemelen Mavi Gölcüğü - kuytu bir koyda bulunan ve masmavi bir su bulunduran bu gölcük, bembeyaz kumlarıyla adeta Maldivler'e selam çakıyor.

Buraya gelmek için Malta'ya uçup feribota binmeniz yeterli.

 
Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler 7 Gizli Ada: Daha önce hiç duyulmamış (ya da oldukça az tanınan) 7 Gizemli Avrupa Adası - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.






 
Türkiye
Ana Sayfa
          Çanakkale
Ana Sayfa
 

"Skyscanner'dan Oldukça Az Tanınan 7 Gizemli Avrupa Adası" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

İskoçya Genel (İskoçya), İsveç Genel (İsveç), İtalya Genel (İtalya), Malta Genel (Malta), Norveç Genel (Norveç), Yunanistan Genel (Yunanistan),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.