Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: İşte Dünyada 2012'nin En Popüler 10 Gezi Rotası...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İngiltere Londra   13 Kasım 2011 4593 0 hakangeziyor 
 
  İşte Dünyada 2012'nin En Popüler 10 Gezi Rotası...

Dünyanın önemli gezi-seyahat ve gezi-rehberi sitelerinden Lonelyplanet, üyelerinin görüşleri ile kendi deneyimlerini birleştirerek 2012 yılının en önemli 10 şehrini belirledi. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye kimi festivalleri, kimi uluslar arası organizasyonları kimisi de doğası ile öne çıkan 10 şehir aşağıda yer almaktadır.

1. LONDRA Önümüzdeki yıl olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Londra listenin birinci sırasında yer alıyor.

2. MASKAT Umman'ın başkenti Maskat, denizinden müzelerine kadar uluslararası ziyaretçiler için 2012 yılını kendisine hedef seçmiş durumda.

3. BANGALORE Hindistan'da Karnataka eyâletinin başkenti ve Asya'nın silikon vadisi olarak adlandırılan şehir son dönemde turistlerin yeni gözdelerinden.

4. CADİZ Endülüs'ün bu uyuyan şehri kabuğundan sıyrılmaya başladı ve 2012 yılında İspanyolca ve Portekizce konuşan ülkeleri bir araya getiren 22. Ibero-American Kültür Başkenti seçildi. Şubat ayında düzenlenen 10 günlük karnaval ise zaten her zaman popülerdi.

5. STOCKHOLM Bu güzel İskandinav şehri her zaman olduğundan daha çekici ve gösterişli bir yıla hazırlanıyor. Görkemli parklarda güzel yürüyüşler, modanın en güzel yönleri ve bohem barları yeni katılımcılarını bekliyor.

6. GUİMARES Kuzey Portekiz'in UNESCO Dünya Mirası ünvanlı şehri Guimares, 2012 yılının Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Sanatsal faaliyetler yanında doğası gereği sokaksal faaliyetlerin de yoğun olacağı bir dönem Guimares'i bekliyor.

7. SANTİAGO Şili'nin güzel başkenti yakın dönemde açılan yeni müzelerle gündemde. Güney Amerika'nın her şeye müsait iklimi de eklenince Şili bu ünvanı fazlasıyla hak ediyor.

8. HONG KONG Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezi olan Hong Kong 11.000 restoranıyla da uzak doğu mutfağının en güzel örneklerini barındırıyor.

9. ORLANDO 2012 yılında NBA All-Star'a ev sahipliği yapacak olması yanında Disney dünyasının renkleriyle Orlando her zaman bir adım önde gelen Amerikan şehirlerinden.

10. DARWİN Büyüleyici restoranları ve alışveriş merkezleri ile Avustralya'nın bu güzel şehri 2012 yılında da misafirlerine hoş geldiniz demeye hazır.

Not: Haberin orijinaline www.lonelyplanet.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.









 
İngiltere
Ana Sayfa
          Londra
Ana Sayfa
 

"İşte Dünyada 2012'nin En Popüler 10 Gezi Rotası..." Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Stockholm (İsveç),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.