Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Londra'da Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İngiltere Londra   16 Ocak 2012 13378 2 hakangeziyor 
 
  Londra'da Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey...

Asaletin ve bir zamanlar üzerinde güneş batmayan imparatorluğun başkenti Londra... Pahalı bir şehir olduğu kesin ancak Londra'da bütçenize en ufak bir yük getirmeden yapabileceğiniz şeyler de var. Elbette belki "en güzel" ya da "en popüler" atraksiyonlar olmayabilir. Ancak unutulmamalı ki bunları yapmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

İşte popüler gezi-seyahat sitesi Lonelyplanet okurları tarafından tespit edilen, daha çok müze ve galerileri kapsayan, ve Londra geziniz sırasında hiçbir ücret ödemeden yapabileceğiniz 20 şey...

FOTOGRAF: © Ham / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0


1- British Museum İnanması güç ama Londra'nın en önemli ziyaret noktalarından birisi olarak kabul edilen ünlü British Museum tamamen ücretsiz gezilebiliyor. (Metro, Tottenham Court Road veya Russell Square durakları)

2- Borough Market Thames Nehri'nin güneyinde yer alan bu açık pazar 13. Yüzyıldan beri yiyecek-içecek meraklılarının ilgisini çekmektedir. Perşembeden Cumartesiye açık olan pazar London Bridge metro durağında.

3- British Film Institute's Mediatheque Waterloo Köprüsü'nün altına saklanmış olan enstitü, meraklıları için bulunmaz bir nimet. (Metro, Waterloo durağı)

4- Houses of Parliament İngiliz Parlamento Binası, Lordlar Kamarası ve Avam Kamarası ile ünlü saat kulesi "Big Ben" Londra'nın olmazsa olmazlarından olarak kabul ediliyor. (Metro, Westminster durağı)

5- Museum of London Thames vadisinden Anglo-Saxon kültürüne Londra hakkında aradığınız her şeyi bulabileceğiniz Müzeye ulaşmak için Barbican ya da St Paul metro duraklarını kullanabilirsiniz.

FOTOGRAF: © Public Domain / Wikimedia Commons


6- National Gallery Van Gogh'dan Leonarda da Vinci'ye, Michelangelo'dan Renoir'e 2000'den fazla klasiği izleyebileceğiniz Ulusal Galeri ünlü Trafalgar Meydanında. Charing Cross metro durağındaki Galeri'de büyük kalabalıklara yakalanmak istemiyorsanız hafta içi sabah saatlerini tercih edin.

7- National Maritime Museum Londra'nın Greenwich bölgesinde bulunan müze Britanya'nın denizcilik tarihini keşfedebileceğiniz en önemli yer. Müzeye, Greenwich metro durağından ulaşabilirsiniz.

8- National Portrait Gallery İngiliz tarihi açısından önemli olan kişilerin portrelerinin sergilendiği galerinin tamamını gezmek isterseniz asansöre çıkarak yukarıdan başlamanız tavsiye edilir. Galeriye, Charing Cross ya da Leicester Square metro duraklarından ulaşabilirsiniz.

9- Natural History Museum 1880 yılına tarihlenen Gotik bir binada hizmet veren Doğal Tarih Müzesinde dinazorlardan evrim teorisine ne ararsanız bulabilirsiniz. Nisan-Eylül ayları arasında açık olan Vahşi Yaşam Bahçesi özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Ulaşmak için metro, South Kensington durağı.

FOTOGRAF: © MykReeve / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0


10- Photographers' Gallery 2008 yılından beri yeni binasında faaliyet gösteren galeride ödüllü sanatçıların fotoğrafları sergileniyor. Galeri, metro Oxford Circus durağında.

11- Science Museum Yedi katlı müzenin tamamında interaktif sergiler yer alıyor. İlk buharlı lokomotiften, uçan balonlara kadar bilim dünyası üzerine ne ararsanız bulabileceğiniz müze South Kensington metro durağında.

12- Serpentine Gallery 1930'lu yılları anımsatan yapısıyla Londra'nın en önemli modern sanat koleksiyonlarını bulabileceğiniz galeriye ulaşmak için Knightsbridge metro durağını kullanabilirsiniz.

13- Sir John Soane's Museum Londra'nın en atmosferik ve ilginç yerlerinden birisi olan müze, mimarın, 19. Yüzyılın ilk yarısında yarattığı eserlerden oluşuyor. Her ayın ilk Salı günü gişderseniz müzenin tamamının mumlarla aydınlatıldığına tanık olabilirsiniz. Müze, Holborn metro durağında.

14- St Paul's Church Covent Garden Meydanının batı tarafında kalan kilise aynı zamanda "aktörlerin kilisesi" olarak biliniyor. Her yıl pek çok etkinliğin düzenlendiği Kilise, Charlie Chaplin ve Vivien Leigh'in cenazelerine de ev sahipliği yapmış. Ulaşmak için Covent Garden metro durağını kullanabilirsiniz.

15- Tate Britain Britanya'nın 16-20. Yüzyıllarına ait en önemli sanat eserlerini bulabileceğiniz galeride her saat başı düzenlenen ücretsiz tematik turları kaçırmayın. Ulaşmak için Pimlica metro durağını kullanabilirsiniz.

FOTOGRAF: © John Salmon / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-2.0


16- Tate Modern Aynı adlı iki galeriden daha "modern" olanı yaklaşık 60.000 koleksiyonu ile (Pollock, Warhol, Rodin, Matisse) sanatseverlerin uğrak noktalarından birisi. Üst katındaki kafeden harika Thames Nehri manzarası seyredebileceğiniz galeriye ulaşmak için St Paul, Southwark ya da London Bridge metro duraklarını kullanabilirsiniz.

17- Temple Church "Da Vinci Kodu" filmindeki önemli bir sahnenin çekildiği kilise özellikle filmden sonra "fanlar" tarafından akına uğradı. Haçlı keşişler tarafından 12. Yüzyılda kurulan kiliseye ulaşmak için Temple ya da Chancery Lane metro duraklarını kullanabilirsiniz.

18- Victoria & Albert Museum 1852 yılında açılan ve 4,5 milyondan fazla eserin sergilendiği müze dünyanın en dekoratif sanat müzelerinden birisi olarak kabul ediliyor. Özellikle ilk katta yer alan Asya bölümü son derece renkli. Ulaşmak için South Kensington metro durağını kullanabilirsiniz.

19- Wallace Collection Muhtemelen Londra'nın en küçük sanat galerisi olduğu için haritada bulamayacağınız galeri, 18. yüzyıl aristokrat yaşamı hakkında inanılmaz keyifli örnekler sunuyor. Metro, Bond St. Durağında.

20- Whitechapel Gallery Picasso'nun ünlü "Guernica" adlı tablosunun 1939 yılında ilk kez sergilendiği galeride Perşembe ve Cuma günleri müzik ve film gösterimleri yapılıyor. Galeriye, Aldgate East metro durağından ulaşabilirsiniz.

İyi gezmeler...

Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com

Kaynak: Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz 20 free attractions in London - Lonelyplanet 

NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin tek amacı Londra şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmaktır. Makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.


 
İngiltere
Ana Sayfa
          Londra
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
NEŞE
(18 Ocak 2012)

Hakan ellerine sağlık, hem yazın hem de yorumun çok faydalı...Bence de Portobello pazarı biz hanımlara çok uygun, Hint mahallesindeki kumaşçılar çok güzel, ayrıca Covent Garden gibi yerlerde halka açık güzel konserler oluyor...
Şimdilik aklıma gelenler,sonra devam ederiz belki...Sevgiler..

hakangeziyor
(18 Ocak 2012)

Aslına sadık kalmak adına herhangi bir değiştirme yapmadan hazırladım ama İngilterede bulunduğum dönemde 5 ya da 6 kez gittiğim Londra için biraz fazla "kapalı mekan" havasında geldi bana. Gerçi Londra "bedava faaliyet" konusunda bir hayli zengin ve pek çok farklı listeler var internette. Zaman buldukça onları da hazırlamaya çalışacağım. Onlar tamamlanana kadar bende bir kaç kişisel ilave yapmak istedim:

1- Bana göre Londranın Parkları pek çok paralı aktiviteden daha güzel. Özellikle Hyde Parkda bir kaç saat geçirmenizi tavsiye ederim.

2. Buckhingam Sarayındaki "Muhafızların Değişimi Töreni" (Changing the Guards) başlı başına bir olay. Eskiden sadece Cumartesi günleri yapılırdı. Şimdi ise yazın her gün kışınsa gün aşırı saat 11.30da yapılıyormuş.

3- Portobello Sokak Pazarı en favori pazarlarımdan birisi. Antika, yiyecek-içecek, elektronik ne ararsanız var.

4. Sadece Thames Nehri kenarında yürüseniz dahi Londranın pek çok güzelliğini keşfetmeniz mümkün.

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.