Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Barselona Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Barselona   21 Ocak 2012 5245 0 hakangeziyor 
 
  Barselona Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi

İspanya'nın güzeller güzeli şehri, Gaudi'nin her köşesine damgasını vurduğu Barselona. Ya da Katalan başkenti mi demeliyiz acaba? Futbolun tartışmasız en güzide kulüplerinden birisinin ev sahibi desek? Hangi özelliği ile öne çıkarırsanız çıkarın hiç kuşkusuz Avrupa'da görülmesi gereken önemli şehirlerden birisi Barselona. Peki Barselona'da da hiç ücret ödemeden ya da memnun kaldığınız takdirde istediğiniz kadar bahşiş ödeyerek katılabileceğiniz yürüyüş turları düzenlendiğini biliyor musunuz?. Bu turlar, "Runnerbeantours" adlı organizasyon tarafından yerine getiriliyor. İşte turlarla ilgili detaylar ve bilinmesi gerekenler...

RUNNERBEANTOURS 2010 yılında Barselona'da faaliyete başlayan Runnerbeantours birbirinden farklı iki ücretsiz tur düzenleyen küçük bir şirket. Tecrübeli ve eğitimli beş rehberle faaliyet gösteren şirket "kalite" ve "samimiyet" ilkeleri doğrultusunda hareket ediyor. Aşağıda şirketin ücretsiz olarak düzenlediği iki farklı tur hakkında bilgi bulabilirsiniz.



1- Tarihi Şehir Yürüyüş Turu (Old City Free Walking Tour) Barselona'nın "Gothic Quarter" olarak adlandırılan tarihi bölgesini tanıtmayı amaçlayan tur boyunca bölgedeki popüler noktaların tamamı hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Nereler mi?

- Plaça Reial - Plaça del Pi - The old Jewish Quarter ("El Call") - Plaça Sant Jaume - The Cathedral cloister - Plaça Sant Felip Neri - Casa de l'Ardiaca - The Roman City - The Medieval City and Plaça del Rei - Santa María del Mar

Tur her gün saat 11.00'da Plaça Real'in ortasında bulunan çeşmede başlıyor. Bu meydan meşhur La Rambla Caddesinden açılan sokaktan ulaşabileceğiniz merkezi bir yer. Yaklaşık 2,5 saat süren bu turda sadece İngilizce rehberlik hizmeti veriliyor. Turun sonu Martyrs Meydanı. Aşağıda tarihi şehir turunun güzergahını gösteren harita bulunmaktadır.



2- Gaudi Yürüyüş Turu (Gaudi Free Walking Tour) Barselona'da pek çok eserin altına imzasını atan Modernizm akımının öncülerinden Gaudi'nin izlerinin sürüldüğü tur boyunca pek çok eseri görmenin yanında hikayesini de dinleme şansına sahip oluyorsunuz. Neler mi var tur programında? - Plaça Reial - Palau Güell - Casa Batlló - Casa Milà ("La Pedrera") - La Sagrada Familia

Bu sanat dolu tur her gün saat 11.00'da Plaça Real'in ortasında bulunan çeşmede başlıyor. Yürüyüş yaklaşık 2,5 saat sürüyor ve başladığı noktada tamamlanıyor. İngilizce rehberlik hizmetinin verildiği bu turda iki kez metro kullanıldığı için biletlerinizi hazır edin. Ayrıca yürüyüş boyunca gezilecek olan eserlerin içini ziyaret etme şansınız yok.

Her iki ücretsiz yürüyüş turuna da katılmak için rezervasyon yaptırmanıza gerek bulunmuyor. Sadece başlangıç saatinden 5-10 dakika önce orada olmanız yeterli. Genel olarak en fazla beş dakika opsiyonunuz olduğunu unutmayın. Eğer 10 kişiden kalabalıksanız bu durumda önceden irtibata geçmek gerekli. Bu tarz turlar temel olarak ücretsiz ancak memnun kaldığınız takdirde birkaç Euro bahşiş bırakmak adetten. Bir anlamda fiyatı siz belirliyorsunuz. Tur sırasında rehberinize şehirle ilgili her türlü soruyu, en iyi restoranı, en ucuz barı, en eğlenceli mekanı vb. sorabilirsiniz. Bunun dışında Runnerbeantours, arzunuz üzerine ücretli özel turlar da düzenliyor.

Daha detaylı bilgi almak isteyenler Runnerbeantours.com internet sitesini inceleyebilirler.

İyi yürüyüşler...

Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com



NOT: Yukarıda belirtilen hususlar, ilgili web sitesinin incelenmesi ve ihtiyaç duyulacak temel bilgilerin özetlenmesinden oluşmaktadır. Tek amacı Barselona şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmak olan bu haberde yer alan bilgilerin güncel olmasına azami özen gösterilmektedir. Bu konuda sitemizi takip eden dostlarımızın desteğine her zaman açığız. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.







 
İspanya
Ana Sayfa
          Barselona
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.