Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Berlin Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Berlin   13 Mayıs 2012 5178 0 hakangeziyor 
 
  Berlin Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi

Almanya'nın başkenti Berlin... İkinci Dünya Savaşının çok tahrip edilmiş ve bölünmüş şehri Berlin yılın her mevsiminde tüm güzelliğiyle misafirlerini ağırlıyor. Berlin'de yapabileceğiniz çok farklı alternatifler bulunmakla birlikte hiç ücret ödemeden ya da memnun kaldığınız takdirde istediğiniz kadar bahşiş ödeyerek katılabileceğiniz üç farklı organizasyon tarafından düzenlenen yürüyüş turları bulunuyor. Bu turlarla ilgili detaylar aşağıda yer alıyor.
SANDEMANS NEW EUROPE BERLİN
SANDEMANS Avrupa'nın en büyük ücretsiz yürüyüş turları organizasyonu olarak kabul ediliyor. Ve bu popüler şirket ilk ücretsiz turuna 2004 yılında Berlin'de başlamış. SANDEMANS, kadrosundaki profesyonel rehberlerle oldukça başarılı turlar düzenliyor. Berlin'deki tur şehrin simgesi olarak kabul edilen Brandenburg Kapısının oradaki Starbucks'ın önünden başlıyor. Her gün iki defa organize edilen turun başlangıç saatleri 11.00 ve 13.00 olarak tespit edilmiş. Yaklaşık 3,5 saatlik İngilizce düzenlenen tur boyunca Berlin'in 800 yıllık tarihinde dolaşıyorsunuz. Peki bu turda görebileceğiniz yerler neresi? İşte bazıları;
Pariser Platz
The Brandenburg Gate
The Reichstag
The Memorial to the Murdered Jews of Europe
The Site of Hitler's Former Bunker
The 17. June Memorial
The Berlin Wall
The Former SS Headquarters Checkpoint Charlie
Gendarmenmarkt
The Old Royal Boulevard
The TV Tower
Museum Island
Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.newberlintours.com internet sitesini inceleyebilirler.
 
 
 
BREWER'S BERLİN WALKİNG TOURS
BREWER'S BERLİN, Berlin şehrinde yürüyüş turları düzenleyen en eski şirketlerden birisi olarak biliniyor. Pek çok diğer tur yanında "Berlin Express Tour" adı altında ücretsiz bir yürüyüş turu düzenliyor. Berlin Express Tour, Friedrichstrasse metro durağının oradaki ünlü Bandy Brooks Dondurmacısının önünden başlıyor. Her gün saat 13.00'da başlayan tur yaklaşık iki saat sürüyor. Tur boyunca Berlin'deki tarihi noktalardan pek çoğunu görme şansınız oluyor. Nereler mi? İşte bazıları;
 
 
The Nazi Air Force Ministry
The Gestapo and SS headquarters
The Reichstag
The Berlin Wall
Checkpoint Charlie
The Berliner Dom
Unter Den Linden
Museum Island
Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.brewersberlintours.com internet sitesini inceleyebilirler.
ALTERNATİVE BERLİN TOURS
ALTERNATİVE BERLİN TOURS, on yıldan fazla süredir Berlin'de faaliyet gösteren bir tur şirketi. Yola çıkış noktası adından da anlaşılacağı gibi Berlin'de normalin dışında turlar düzenlemek. Pek çok ücretli turun yanında ücretsiz olarak düzenlediği "Experience Alternative Berlin" turu bulunuyor. Diğerlerinden biraz daha farklı bir konsepte düzenlenen tur daha çok Berlin'in gizli kalmış noktalarını, eserlerini, etkinliklerini göstermeyi hedefliyor. ALTERNATİVE BERLİN, kadrosundaki 22 ulusal ve uluslar arası rehberle oldukça başarılı turlar düzenliyor. Alternative tur şehrin önemli noktalarından birisi kabul edilen Alexanderplatz Tv Kulesinin oradaki Starbucks'ın önünden başlıyor. Her gün iki defa organize edilen turun başlangıç saatleri 11.00 ve 13.00 olarak tespit edilmiş. Yaklaşık 3 saatlik İngilizce düzenlenen tur boyunca çok kültürlü semtlerden parçalar, Eastside Gallery, Tacheles, yerel sanat eserleri, yaz döneminde popüler sokak pazarları, sıra dışı dükkanlar ve inanılmaz yerel hikayeler karşılaşacaklarınızdan bazıları. Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.alternativeberlin.com/ internet sitesini inceleyebilirler.

HER ÜÇ TURA AİT ORTAK AÇIKLAMALAR
Tura katılmak için önceden rezervasyon yaptırmanıza gerek yok. Sadece başlangıç saatinde orada olmanız yeterli. Bu tarz turlar temel olarak ücretsiz ancak memnun kaldığınız takdirde birkaç Euro bahşiş bırakmak adetten. Tur sırasında rehberinize şehirle ilgili her türlü soruyu, en iyi restoranı, en ucuz barı, en eğlenceli mekanı vb. sorabilirsiniz. Bunun dışında her üç tur şirketi de arzunuz üzerine ücretli özel turlar da düzenliyor.
 
 
İyi yürüyüşler...

Hazırlayan:
M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com
 
 
 

NOT: Yukarıda belirtilen hususlar, ilgili web sitelerinin incelenmesi ve ihtiyaç duyulacak temel bilgilerin özetlenmesinden oluşmaktadır. Tek amacı Berlin şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmak olan bu haberde yer alan bilgilerin güncel olmasına azami özen gösterilmektedir. Bu konuda sitemizi takip eden dostlarımızın desteğine her zaman açığız. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.





 
Almanya
Ana Sayfa
          Berlin
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.