Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Cittaslow (Sakin Şehir)        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Şanlıurfa   05 Mayıs 2013 2981 0 Erdin İVGİN 
 
  Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Cittaslow (Sakin Şehir)

Finlandiya'nın Kiristenstad kentinde 12/13.04.2013 tarihlerinde düzenlenen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısında, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi Türkiye'nin yeni Cittaslow'u (Sakin Şehri) ilan edildi. Halfeti belediyesinin gayretleriyle kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası 'Cittaslow' ağının Türkiye'den dokuzuncu üyesi Halfeti oldu. Finlandiya'da gerçekleşen Koordinasyon Komitesi toplantısında Türkiye'nin Cittaslow Birliği'nin önclüğünü yapan Seferihisar ilçesi Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halfeti'nin Cittaslow sertifikasını teslim aldı.

Cittaslow, nüfusu 50.000′nin altındaki kentlerin üye olabildiği, kentlerin kendi gelenek, göreneklerini, yemeklerini, tarihsel kimliklerini korumalarını öngören bir birlik. Merkezi İtalya'da bulunan 27 ülkeden 176 şehrin dâhil olduğu Cittaslow'a Türkiye'den de her geçen gün ilgi artıyor. Türkiye'nin İzmir'in Seferihisar ilçesinin kabulüyle tanıştığı Cittaslow ağına Akyaka, Gökçeada, Perşembe, Taraklı, Yalvaç, Vize ve Yenipazar ilçeleri de katılmıştı. Birliğe Türkiye'den en son Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi kabul edildi.


Nüfusu 50 binden az kentlerin üye olabildiği sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow, yerel yönetimlerin doğasını, geleneklerini, yemeklerini ve diğer özelliklerini koruyarak kalkınmasını hedefliyor. Kentlerin, belirlenen kriterler üzerinden sakinliklerini kanıtlayarak üye olabildikleri birliğe Halfeti'de dahil oldu ve hareket Güneydoğu bölgesine de yayılmış oldu. Eski yerleşim yeri GAP projesi çerçevesinde yapılan baraj nedeniyle su altında kalan Halfeti, dünyada siyah gülün yetiştiği tek yer olarak dikkat çekiyor. 


KAYNAK: 









 
Türkiye
Ana Sayfa
          Şanlıurfa
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.