Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Tarihi Mirasına Sahip Çıkan Ankara'ya Birincilik Ödülü        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Ankara   02 Ekim 2013 1116 0 Halim Utlu 
 
  Tarihi Mirasına Sahip Çıkan Ankara'ya Birincilik Ödülü

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde yapılan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı'nın  13.genel kurulu ve 9. dönem "OICC Kentlerinin Başarıları" temalı ödüllü yarışmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi" birinciliğe layık görüldü.

57 üyeli  islam ülkesinden 184 başkent ve büyükşehirin katıldığı  "OICC Kentlerinin Başarıları" temalı yarışmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi" birinci oldu. Suudi Arabistan Yerel İdareler Bakanı Prens Mansur Bin Met'eb Bin Abdülaziz ve OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadın, birincilik ödülünü  Büyükşehir Belediyesini temsilen katılan Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal'a verdi.

Açılış töreninden sonra OICC Kentleri'nin Başarıları temalı sergi açılışına geçildi. Konferans salonunun fuayesinde açılan sergide en geniş alan, Ankara'ya tahsis edildi.Başkent  Ankara sergiye,"Yeşil Başkent Ankara",  "Tarihi Mirasın Korunması," "Refahın Başkenti Ankara" (Sosyal Projelerle), "Tarihi Mirasına Sahip Çıkan Ankara" (Hacı Bayram ve Çevresi) ve "Kentsel Dönüşüm Lideri Ankara"başlıkları  ile sergide yer aldı.

Bu arada AOÇ içerisinden geçen Ankara Bulvarı animasyonu da sürekli LED ekrandan gösterilirken,bundan sonraki genel kurulun 2016'da Fas'ın Başkenti Rabat'ta yapılması kararlaştırıldı. (Halim Utlu)







 
Türkiye
Ana Sayfa
          Ankara
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.