Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Dünyada 2014'ün En Popüler Ülkeleri        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Makedonya Üsküp   27 Şubat 2014 3494 0 hakangeziyor 
 
  Dünyada 2014'ün En Popüler Ülkeleri

Dünyanın önemli gezi-seyahat ve gezi-rehberi sitelerinden Lonelyplanet, Her yıl olduğu gibi 2014 yılında da üyelerinin görüşleri ile kendi deneyimlerini birleştirerek en popüler 10 ülkeyi belirledi. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye kimi festivalleri, kimi uluslararası organizasyonları kimisi de doğası ile öne çıkan 10 ülkenin gezilmesi tavsiye ediliyor.

İşte Lonelyplanet'a göre 2014 yılında en popüler 10 ülke (Rastgele sıralanmıştır):


Anse_Source Plajı, La Digue, Seyşeller


1. BREZİLYA : Karnavalı, güzel kumsalları ile her zaman popüler bir ülke olan Brezilya bu yıl yaz döneminde Dünya Kupasına ev sahipliği yapıyor.

2. ANTARKTİKA: Hızla değişen iklim koşulları nedeniyle dünyanın dengesi değişiyor. Bu yüzden televizyondaki belgesel programını sonlandırıp penguenleri yerinde görmek en güzeli olsa gerek.

3. İSKOÇYA : Başkent Glasgow, 2014 yazında Commonwealth Oyunlarına ev sahipliği yapıyor. İskoçya bu yıl yapılacak bağımsızlık referandumuyla da gündemde.

4. İSVEÇ :  Kuzey İsveç'in en büyük şehri Umeå, 2014 yılının Kültür Başkenti olarak belirlendi. Ayrıca İsveç mutfağı da lezzet severleri her daim kendisine çekiyor.

5. MALAWİ :  Bu keyifli Afrika ülkesi safarinin vazgeçilmezlerinden "Büyük Beşli"yi birlikte görebileceğiniz nadir yerlerden birisi.


Edinburgh, İskoçya


6. MEKSİKA :  Uyuyan devin uyanması için o kadar çok neden var ki: Cancun, Oaxaca, Copper Kanyonu, bunlardan sadece birkaçı.

7. SEYŞELLER : 115 adadan oluşan bu cennet dünyada zaman o kadar keyifli geçiyor ki: İster dalma, ister bot turları isterseniz de upuzun kumsallarda sere serpe uzanma. Tercih sizin.

8. BELÇİKA :  Belçika'nın kartpostal şehirleri Brüksel, Brugge, Antwerp ve Gent birbirinden keyifli müzelere de ev sahipliği yapıyor. Küçük bir tüyo; ünlü Ten Ten'de ziyaret edebilecekleriniz arasında.

9. MAKEDONYA :  Modern ile tarihi dokuyu birleştiren Üsküp elbette Makedonya'nın tek alternatifi değil. Tek başına Ohrid gölü dahi ziyaret için geçerli bir sebep.

10. MALEZYA : Güneydoğu Asya'nın en büyük kuş parkının bulunduğu Melaka ve Nusajaya'daki Hello Kitty Diyarı Malezya'nın öne çıkan noktalar arasında yer alıyor.


Melaka, Malezya


Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Best in travel 2014-Top-10-Countries - Lonelyplanet


Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com




NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.






 
Makedonya
Ana Sayfa
          Üsküp
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.