Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: TripAdvisor'a Göre Dünyanın En İyi Plajları        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Brezilya Brezilya Genel   25 Haziran 2014 5518 0 Erdin İVGİN 
 
  TripAdvisor'a Göre Dünyanın En İyi Plajları

Dünyanın en büyük seyahat yorum ve karşılaştırma sitelerinden TripAdvisor kullanıcıları Dünyanın en iyi plajlarını seçti. TripADvisor, kullanıcılarının oylarıyla belirlenen  "Travellers Choice 2014" Dünyanın en iyi plajları listesinde bu yıl Türkiden plaj bulunmuyor.

Bu yılki listede, dünyanın her yerindeki 276 plaj arasından, kullanıcıların en beğendiği plajlar sıralamasına bakılarak yapılan seçimde, ağırlıklı olarak Güney Amerika ve Karayipler'deki sahiller yer alıyor.

Tatil planınız varsa ve listedeki yerlere seyahat etmeyi düşünüyorsanız, TripAdvisor'ın seçtiği 25 plaj arasından seçim yapabilirsiniz. İyi tatiller!

 
 
1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brezilya
 
Fernando de Noronha, Atlas Okyanusu'nun güneyinde São Roque Burnunun  360 km kuzeydoğusunda adadır. Bitişiğindeki adacıklarla birlikte Brezilya'nın Pernambuco eyaletinin parçasını oluşturur. En yüksek noktası 332 m olan ana adanın yüzölçümü 26 km²'dir. Adalar grubu volkanik kökenlidir. 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi'ne alınmıştır.
 
 

2. Grace Bay, Providenciales, Turks ve Caicos
 
Turks ve Caicos Adaları, Karayipler'de, Kuzey Atlas Okyanusunda yer alan ve iki takımadadan oluşan adalar grubudur. Bu ada grubunda bulunan Provo denilmektedir. Ada 98 km2 bir alanı ve 23.769 nüfusa sahiptir.
 
 

3. Flamenco Beach, Culebra, Porto Riko
Isla Culebra (Yılan Adası) Porto Riko'nun bir adasıdır.
Culebra Anakara Porto Rikolular ile Amerikalılar için popüler bir hafta sonu turistik yeridir. Beyaz mercan kumulu Flamenco Beach (Playa Flamenco) kurak ağaç kaplı tepeler tarafından çerçevelmiştir ve 1 km uzanır. Plaj Doğa ve Çevre Bakanlığı tarafından korunmaktadır.
 
 

4. Rabbit Beach, Lampedusa, İtalya
Lampedusa Adası, (İtalyanca: Isola di Lampedusa), Akdeniz'de İtalya'ya bağlı Pelagie Adalarını oluşturan üç adadan biri. 21 km²'lik yüzölçümüyle grubun en büyük adasıdır. Malta ile Tunus arasında, Licata'nın (Sicilya) 170 km güneybatısında yer alır.
 
 

5. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Avustralya
Whitsunday Adası Whitsunday Takımadalarının en büyüğüdür. Queensland, Avustralya kıyılarının açıklarında bulunmaktadır. Adaya anakarada bulunan Airlie Beach ve Shute Harbour limanlarından kalkan tekneler ile ulaşılabilir.
 
 

6. Playa de ses Illetes, Formentera, İspanya
Formentera, İspanya'ya ait, Akdeniz'deki Balear Adaları'nın en küçük ve en güneydeki üyesidir. 19 kilometre uzunluğundadır ve İbiza'nın 6 km güneyinde yer alır. Ulaşımın zor olması, Formentera'yı sakin bir ada yapmıştır. En bilinen özelliği, çoğu plajında çıplak güneşlenmenin serbest olmasıdır.
 
 

7. Anse Lazio, Praslin Island, Seyşeller
Hint Okyanusu'ndaki 115'in üzerinde adadan oluşan adalar  ülkesi Seyşeller'de bağlı Praslin Seyşeller ikinci büyük adasıdır. (38 km ²). Praslin Yaklaşık 6.500 kişilik bir nüfusa sahiptir.
Anse Lazio, Seyşeller ve Praslin'in en iyi plajı olarak olarak kabul edilmektedir. Hint Okyanusu'nun ortasında bulunan ada yılın her günün net, saf suları ile dalış ve yüzme için uygundur.
 
 

8. Lanikai Beach, Kailua, Hawaii
Lanikai Beach, Büyük Okyanus'ta ABD'ye bağlı bir eyalet olan Hawaii'nin bir adası olan Oahu'dadır. Lanikai Beach 0,5 kilometre uzunluğunda küçük bir plajdır.
 
 

9. Rhossili Bay, Swansea, Galler
Rhossili Birleşik Krallık Olağanüstü Doğal Güzellik Alanı olarak belirlenen Swansea Gower Yarımadası'nın güneybatı ucunda bulunur. Kumsal 5 km uzunluğundadır ve kum tepeleri ile desteklenmektedir.
 
 

10. Playa Norte, Isla Mujeres, Meksika
Isla Mujeres (İspanyolca "Kadınlar Adası") Cancun Meksika yakınlarındaki sekiz kilometre Yucatan Yarımadası'nın doğu kıyısında kapalı bulunan Meksika Karayip Denizi'nde bir adadır.
North Beach (Playa Norte).Adanın kuzey ucunda boyunca uzanan plaj streç. Bu sığ suları ve çarpıcı beyaz kum var.Plaj eğlenceli restoran ve barların yanı sıra çok sayıda otel dolu. Peak sezonunda kalabalık alabilirsiniz böylece gezginler çoğunluğu plaj zaman harcamak yerdir
 
 

11. Playa Paraiso Beach, Cayo Largo, Küba
 
 

12. Praia Dos Carneiros, Tamandare, Brezilya
 
 

13. Lopes Mendes Beach, Ilha Grande, Brezilya
 
 

14. The Baths, Virgin Gorda, Britanya Virjin Adaları
 
 

15. Playa de las Catedrales, Ribadeo, İspanya
 
 

16. Ka'anapali Beach, Lahaina, Havai
 
 

17. Elafonissi Beach, Elafonissi, Girit, Yunanistan
 
 

18. Cala Mariolu, Baunei, Sardinya Adası, İtalya
 
 

19. White Beach, Boracay, Visayan Adaları, Filipinler
 
 

20. Turquoise Bay Exmouth, Exmouth, Avustralya
 
 

21. Anse Source d'Argent, La Digue Island, Seyşeller
 
 

22. Cable Beach, Broome, Avustralya
 
 

23. Playa Manuel Antonio, Manuel Antonio Ulusal Parkı, Kosta Rika
 
 

24. Camp's Bay Beach, Camps Bay, Güney Afrika
 
 

25. Radhanagar Beach, Havelock Adası, Andaman ve Nikobar Adaları, Hindistan

FOTOGRAFLAR:
http://tr.wikipedia.org

HAZIRLAYAN: Erdin İVGİN

 

 





 
Brezilya
Ana Sayfa
          Brezilya Genel
Ana Sayfa
 

"TripAdvisor'a Göre Dünyanın En İyi Plajları" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Hawaii (A.B.D.), Avustralya Genel (Avustralya), Filipinler Genel (Filipinler), Galler Genel (Galler), Guney Afrika Genel (Güney Afrika Cumhuriyeti), Hindistan Genel (Hindistan), İspanya Genel (İspanya), İtalya Genel (İtalya), Kosta Rika Genel (Kosta Rika), Küba Genel (Küba), Meksika Genel (Meksika), Porto Riko - Ülke Genel (Porto Riko), Yunanistan Genel (Yunanistan),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.