Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Sonbaharın dünyada en renkli yaşandığı 10 yer        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Bolu   13 Kasım 2015 4005 0 Erdin İVGİN 
 
  Sonbaharın dünyada en renkli yaşandığı 10 yer

Sonbaharın gelişi akla nedense durgunluk ve sıkıntı getirir. Oysa ki, yazdan bile canlı renkleriyle, cıvıl cıvıl atmosferiyle bu mevsim, insanı büyülüyor. Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, New York'tan Çin'e, Sonbaharın keyifli atmosferini ve büyüleyici renklerini en iyi yansıtan 10 yeri listeledi.  


1. New York, ABD


FOTO: wikipedia.org / Ed Yourdon / CC BY-SA 2.0

New York'a gitmek için sebep aramaya gerek yok. Her daim insanları çeken bir şehir. Ancak gitmek için doğru zamanı arıyorsanız, tavsiyemiz kesinlikle sonbahar! Devasa gökdelenlerin ortasında yer alan Central Park'ta sonbaharın tüm renklerini yansıtan ağaçlar ile küçük göllerin arasında yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.


2. Jiuzhaigou Milli Parkı, Çin


FOTO: wikipedia.org / chensiyuan / CC BY-SA 3.0

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve Dünya Biyosfer Rezerv Alanı olan Jiuzhaigou Milli Parkı, turkuaz gölleri, şelaleleri ve onları çevreleyen sarı ve turuncu yapraklı ağaçlarıyla, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.


3. Yedigöller Milli Parkı, Bolu ve Zonguldak


FOTO: wikipedia.org / Nevit Dilmen / CC BY-SA 3.0

Batı Karadeniz'de Bolu'nun kuzeyi ile Zonguldak'ın güneyinde büyük bir alanı kaplayan Yedigöller Milli Parkı'na ulaşım, Bolu'nun Mengen ilçesinden sağlanıyor. Yedigöller, sonbaharda oluşan renk cümbüşünü fotoğraflamak isteyen doğa tutkunlarının akınına uğruyor.


4. Montréal, Kanada


FOTO: wikipedia.org / AnnaKucsma / CC BY-SA 2.5


Eğer bir sonbahar listesi yapılacaksa, bu listede zengin sonbahar renkleriyle meşhur, Kanada'nın kültür başkenti Montréal'in de mutlaka bulunması gerekiyor. Montréal'de sonbaharın ihtişamını gözlemlemek için en iyi yer ise Mount Royal Parkı.


5. Divali Festivali, Hindistan


FOTO: wikipedia.org / Ashish Kanitkar / CC BY-SA 2.0

''Işıklar festivali'' olarak da anılan Divali, Hindu takviminde çok önemli bir yere sahip ve aydınlık güçlerin, karanlığa karşı zaferini simgeliyor. Divali süresince Hindistan'ın tamamı binbir renge bürünüyor. Her yerde mumlar, fenerler ve havai fişekler adeta geceyi gündüze çeviriyor. İnsanlar da bu güzel görüntüye ayak uydurmak için en iyi elbiselerini seçiyorlar. Bu neşeli festivali doya doya yaşamak için en iyi şehir ise Mumbai.


6. Tringlav Milli Parkı, Slovenya


FOTO: wikipedia.org / Markus Bernet / CC BY-SA 2.0

Slovenya'nın tek milli parkı olan Triglav, adını aynı ismi taşıyan ülkenin en yüksek dağından alıyor. Triglav Milli Parkı, Slovenya'nın yüzölçümünün %4'ünü kaplıyor ve özellikle yürüyüş yapmak, bisiklete binmek ve balık tutmak isteyenler tarafından büyük ilgi görüyor.


7. Roma, İtalya


FOTO: wikipedia.org / Stefan Bauer / CC BY-SA 2.5

Sonbahar, İtalya'nın başkentine gerçekten çok yakışıyor. Özellikle de günbatımında, çatıların ve kentin ünlü anıt ve eserlerinin üzerinden batan güneş, ortaya nefes kesici renkler çıkarıyor.


8. Dublin, İrlanda


FOTO: wikipedia.org / Sean.mcdaid1 / CC BY-SA 4.0

Cadılar bayramını, doğduğu ülkede yaşamaya ne dersiniz? Eski İrlanda ve İskoçya geleneklerine dayanan bu şölenin turuncu tonları, oyulmuş balkabakları ve ilginç kostümleri sonbaharı şenlendiriyor. Dublin'in eski bina ve sokakları da, korku hikayeleri kadar, çılgın partilere evsahipliği yapıyor. Korku hikayesi demişken, Drakula'nın yazarı Bram Stoker'ın da burada doğduğunu hatırlatalım!


9. Ay Festivali, Singapur


FOTO: wikipedia.org / Terence Ong / CC BY-SA 2.5

Renkli fenerlerin ve neşeli insanların sokakları doldurdugu Ay Festivali, Çin kültürünün en büyük kutlamalarından biri. Bu dönemde en parlak günlerini yaşayan ay, festivalin baş yıldızı. Kutlamalar için özel olarak yapılan leziz ay çöreklerinin tadına bakmalı. Güneş battıktan sonra başlayan kutlamaları izlemek için en iyi yerler ise Chinatown ve Singapur'un in Çin Bahçeleri.


10. Virginia, ABD


FOTO: wikipedia.org / ForestWanderg / CC BY-SA

Sonbaharın gelmesiyle birlikte Virginia eyaletinde göz alıcı renklere bürünen yapraklar ve eski değirmenler, kartpostalları andıran manzaralar sunuyor. Bu tarz renkli ama bir o kadar da dingin kareler, sonbaharın ruhunu tam anlamıyla özetlemiyor mu?


Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Sonbaharın dünyada en renkli yaşandığı 10 yer- Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.







 
Türkiye
Ana Sayfa
          Bolu
Ana Sayfa
 

"Sonbaharın dünyada en renkli yaşandığı 10 yer" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

ABD Genel (A.B.D.), New York (A.B.D.), Çin Genel (Çin), Hindistan Genel (Hindistan), Mumbai (Hindistan), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), Roma (İtalya), Quebec (Kanada), Singapur Genel (Singapur), Slovenya Genel (Slovenya),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.