Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Ali Eriç'in "İstanbul'dan İstanbul'a Bir Dünya Seyahati" adlı kitabı yayınlandı        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye İstanbul   27 Nisan 2016 2749 2 Erdin İVGİN 
 
  Ali Eriç'in "İstanbul'dan İstanbul'a Bir Dünya Seyahati" adlı kitabı yayınlandı

Bir gezgin, bir Lando, bir dünya, 131,969 km, 1137 gün

Yazılarını web sayfasında ve gezialemi.com'da bizlerle paylaşan Ali Eriç 2009 yılında kendi arabasıyla İstanbul'dan yola çıkmış, 3 yılı aşkın bir sürede dünyanın çevresini, 5 kıta ve 39 ülkeyi aşarak dolaşıp evine dönmüştü. Seyahati boyunca anılarını sürekli imrenerek, keyifle takip etmiştik. 

Aradan geçen zaman içinde Ali Eriç nihayet tüm o anıları derleyip, fotoğraflarla da süsleyerek bir kitap haline getirdi. "İstanbul'dan İstanbul'a Bir Dünya Seyahati" adlı kitap sonunda Cinius Yayınlarından yayımlandı ve satışa sunuldu. İnternet kitap satış noktalarında ve büyük kitapevlerinin raflarında da boy göstermeye başladı.


ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olmasına rağmen, önüne geçilemez seyahat tutkusunu ve üniversite yıllarında başlayan dört çeker arazi aracı merakını takip eden Ali Eriç, kendisine sürekli seyahat imkanı tanıyan telekomünikasyon sektörünü tercih etti. 2004 yılında, başarıyla sürdürdüğü profesyonel hayatını "rölantiye" almaya, kaçırdığı hayatı yeniden yakalamaya ve hayallerini gerçekleştirmeye karar veren Eriç önce, tam 6 ay süren bir Afrika seyahati gerçekleştirdi.

Kendisini her şeyden önce bir gezgin olarak tanımlayan Ali Eriç, 6 Mayıs 2009'da ise toplam 5 kıta ve 39 ülkeyi kapsayan 132 bin kilometrelik dünya seyahati için İstanbul'dan doğuya doğru hareket etti. Seyahat için Otokar tarafından özel olarak hazırlanan arazi aracı Lando ile tek başına yola çıkan Eriç; Asya'nın steplerini, Alaska'nın buzullarını, Patagonya'nın adacıklarını, Afrika'nın çöllerini ve Avrupa'nın kırlarını aştı. Türk plakalı bir araçla yapılan ilk dünya seyahati olma özelliği taşıyan bu macera, tam 1137 gün sonunda yine İstanbul'da tamamlandı. Ali Eriç, seyahati boyunca yayınladığı günlüklerini ise "İstanbul'dan İstanbul'a Bir Dünya Seyahati" adlı kitabında derledi.

 

Kitap; her türlü zorluğuyla ve bütün eğlencesiyle yollarda olmanın, başka coğrafyaları tanımanın, hepimize ait ama bir türlü paylaşamadığımız şu koca dünyayı keşfetmenin tek kişilik macerasını sunuyor. Patagonya'nın en güneyinden Sibirya'nın en doğusuna, Alaska'nın en kuzeyinden Kuzey Amerika'nın en batısına, Afrika'nın dibine uzanan bu eşsiz seyahati anlatan kitap; herkes için bir ilham kaynağı olacak.

Ali Eriç kitabının kendisi için neden önemli olduğunu şu şekilde ifade ediyor.

"... üç nedenle. Birincisi, her kitap çıkaranın olduğu gibi benim de "kitabım çok satılsın, çok insan okusun" isteğim; bunun önüne geçilemiyor, o kadar uğraştık, değil mi? İkincisi bu kitabın, seyahat etmek (turistik geziden bahsetmiyorum) isteyen ama buna cesareti olmayan insanlarda bir kıvılcım yaratması. Her ne kadar son yıllarda arttıysa da ülkemizde özellikle gençlerin dünyayı dolaşmaları, farklı insan ve kültürlerle tanışmalarının gerektiğini düşünenlerdenim.

Üçüncü ve en önemli neden ise bu kitabın bana ait tüm gelirinin, çalışmalarını kuruluşundan bu yana ilgi ve takdirle izlediğim Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlanacak olması. Ne kadar çok satılırsa o kadar yüksek bağış toplanacak."

Herhangi bir sponsorluk almadan Dünya seyahatini gerçekleştiren Ali Eriç, bu kitaptan elde edilecek gelirin tamamını ise Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na (TEGV) bağışlıyor.


 







 
Türkiye
Ana Sayfa
          İstanbul
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
hakangeziyor
(29 Nisan 2016)

Ne keyifle hazırlamış ve ne keyifle okumuştum Ali abinin yazılarını. İlk fırsatta kitabı alarak yeniden okuyacağım. Hayırlı olsun...

Erdin İVGİN
(27 Nisan 2016)

Ali Eriç 28.04.2016 19:30'da İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği (ODTÜMİST) de "İstanbuldan İstanbula bir dünya seyahati" adlı kitabı ile ilgili söyleşi gerçekleştirecek. Katılmak isteyenlerin http://istodtumd.org/market/ali-ericle-soylesi-istanbuldan-istanbula-bir-dunya-seyahati/ adresinden rezervasyon yapması gerekiyor.
Bilginize

İstanbul'dan İstanbul'a bir dünya seyahati
Ali ERİÇ
28.04.2016 19:30 - 28.04.2016 21:00

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.