Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Petran Kayak Şenliği 4-5 Şubat'ta        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Rize   27 Ocak 2017 2320 0 Erdin İVGİN 
 
   Petran Kayak Şenliği 4-5 Şubat'ta

Yöreye ait Üzme tahtası denilen özel kızaklarla yapılan Meşeköy-Petran Kayak Şenliği 10.kez 4-5 Şubat 2017 günlerinde Meşeköyde yapılacak.  Rize'nin İkizdere İlçesi'ndeki Kaçkar Dağları'nın eteğindeki Meşeköy Köyü'nde yörenin eski adıyla düzenlenen Petran Kayak Şenliği'nde, kendilerine ait kayak tahtaları ile yarış yapılıyor.

İkizdere İlçesi Meşeköy Köyü sakinleri dedelerinin karda kaydığı tahtaları yeniden ortaya çıkardı. Snowboard sporundan esinlenerek Üzmem tahtalarına önce Lazboard sonra da Petranboard adını verdiler. 'Üzme adını verdikleri tahtalarla 7'den 77'ye kayak yapan köylüler her yıl düzenledikleri şenlikle kayak gösterileri yapıyor.



Şenlik kapsamında yarışlar düzenleniyor. Çekişmeli yarışlarda aynı anda 250 metrelik uzunluktaki dik yamaçtan tahta boardları ile çıkış yapan kayakçıların kimileri çarpışıyor, kimileri ise takla atıyor. Snowboardın anavatanı olarak kabul edilen Meşeköy Köyünde yıllardır bu kayak yapılıyor. Şenlik yöresel müzik aleti tulum eşliğinde oynanan horonlarla sona eriyor.


Petran Kayak Şenlikleri ile ilgili bilgi için  http://www.gezialemi.com/Festival sayfasını ziyaret edebilirsiniz.






 
Türkiye
Ana Sayfa
          Rize
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.