Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 7 Nisan'da        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Adana   05 Nisan 2017 2562 0 Erdin İVGİN 
 
  Adana Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 7 Nisan'da

Nisan'da Adana'da sloganıyla 2013 senesinden beri düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nın bu yıl 7-8-9 Nisan tarihlerinde düzenleniyor.  Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' 7 Nisan cuma günü başlıyor.  Katılımın her yıl daha da arttığı karnaval, Adana'nın simgelerinden biri haline gelmiş bulunmakta.

Gönüllülük esası ile başlayan bu karnaval, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, medya ve ünlülerin desteği ile önemli bir etkinlik projesi haline dönüşmeyi başarmış. Ayrıca Adana halkının da desteğini alarak, herkesin kendinden bir şeyler kattığı bir etkinlik olarak da dikkat çekiyor.



Bu yıl Karnaval yürüyüşünün iptal edildiği programda çok sayıda kültürel etkinlik bulunuyor. 9 Nisan'a kadar sürecek etkinlikler Seyhan Nehri kıyısındaki Galeria İş Merkezi çevresine dağılmış durumda. Dans gösterileri, resim sergileri, paneller, ritim gösterileri, halk koşusu, fotoğraf sergileri ve imza günlerinin yer aldığı karnavalda ünlü sanatçılar da konser verecek.

Karnaval boyunca kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, kapalı mekan aktiviteleri, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri, sportif gösteriler, lezzet istasyonları olacak. Ayrıca, Adana hediyelikleri ve el işi stantları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri 'Huzur Operasyonları Gösterisi' düzenleyecek.

Programda Nükhet Duru, Meltem Cumbul ve Gripin konserlerinin yanı sıra yerel gruplar da sahne alacak. Abidin Dino Kitap Kapakları Sergisi açılacak. "Adana'nın Tadı Sokak Lezzetleri" adlı belgesel gösterimi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak. 2'inci geleneksel Vostfest Türk Chopper MK Kampı ile Türk Riders CC Kampı da Galeria İş Merkezi yerleşkesinde kurulacak. Karnaval kapsamında uçurtma şenliği de düzenlenecek. Roman kültürü elişi ve demircilik atölyesi ile ebru sanatı sergisi açılacak. Geleneksel hale gelen kostüm tasarım yarışması da programın önemli bölümlerinden birisi olacak.



Bu yarışmalar arasında bu sene 9 Nisan tarihinde gerçekleştirecek olan üç farklı halk koşusu dikkat çekiyor. Bu halk koşularından ilki, Adana Tarihi Büyük Saat Kulesi önünden başlayıp Merkez Park'ta son bulacak olan "Ödüllü Halk Koşusu" olarak düzenlenecek. Koşuya kulüp sporcuları, ferdi sporcular ve tüm vatandaşlar katılım sağlayabilecek. Dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.

Karnaval kapsamında düzenlenecek ikinci koşu ise; yine 9 Nisan tarihinde Merkez Park'tan başlayacak olan "Kostümlü Karnaval Koşusu" olacak. Herkese açık olarak gerçekleştirilecek koşuda, katılımcılar ister kendi kostümleri, isterlerse organizasyon tarafından hazırlanacak olan kostümlerle yarışabilecekler.

Karnavalın üçüncü koşusu ise; "Anne-Baba Çocuk Koşusu" olarak düzenlenecek.  Yine 9 Nisan tarihinde Merkez Park'ta gerçekleştirilecek olan koşuya, anne ve babalarıyla isteyen tüm çocuklar katılabilecek. Koşu için kayıt yaptıran ilk 100 katılımcıya çeşitli hediyeler verilecek.


Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile ilgili bilgi için  http://www.gezialemi.com/Festival sayfasını ziyaret edebilirsiniz.




 
Türkiye
Ana Sayfa
          Adana
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.