Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: UNESCO Dünya Mirası Komitesi 41. Oturumu Krakow'da        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Polonya Krakow   10 Temmuz 2017 2324 0 Erdin İVGİN 
 
  UNESCO Dünya Mirası Komitesi 41. Oturumu Krakow'da


UNESCO'nun kültür alanındaki altı sözleşmesinden biri olan 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme kapsamında UNESCO Dünya Mirası Komitesi 41. Oturumu, Polonya'nın ev sahipliğinde 2 Temmuz 2017 tarihinde 1000 kişinin katılımıyla Krakov'daki Wavel Kraliyet Sarayında yapılan açılış töreniyle başladı. Dünya Mirası Komitesi çalışmalarına ICE Krakow Kongre Merkezinde 3 - 12 Temmuz 2017 tarihleri arasında 10 gün süresince devam edecek.

UNESCO Polonya Millî Komisyonu Başkanı Jacek Purchla'nın başkanlığında çalışmalarını sürdürecek olan Komite toplantılarına Komite Üyesi 21 devletin yanı sıra Sözleşmeye Taraf Devletlerin, UNESCO Üyesi Devletlerin, Hükûmetler arası kuruluşların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerinin katılması beklenmektedir. Komite, Dünya Mirası Listesinde kayıtlı 99 alanın ve Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesinde kayıtlı 55 alanın koruma durumlarını değerlendirecektir. Ayrıca Komite, aralarında Türkiye'nin Aphrodisias adaylık dosyasının da yer aldığı 33 yeni adaylık dosyasının Listeye kayıtları konusunda görüş bildirecek.

Toplantının Türkiye Heyetinde UNESCO Nezdinde Daimi Temsilci BE Ahmet Altay Cengizer başkanlığında müzakereleri yürütmek üzere Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu yetkili ve uzmanlarının yanı sıra toplantıyı takip ve yan etkinlikleri gerçekleştirmek üzere İstanbul Alan Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir, Samsun Büyükşehir Belediye yönetici ve temsilcileri, Aphrodisias heyeti ve çeşitli STK temsilcileri yer almakta.

UNESCO'nun 193 devletle en fazla taraf olunan Sözleşmesi'nin 2013 ve 2015 yıllarında yapılan Taraf Devletler Genel Kurulunda seçilen 21 Komite üyesi şu devletlerden oluşmaktadır:
Angola, Azerbaycan, Burkina Faso, Hırvatistan, Küba, Finlandiya, Endonezya, Jamaika, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Kore Cumhuryeti, Tunus, Türkiye, Tanzanya Birleşik Cumhuryeti, Vietnam ve Zimbabve.


KAYNAK: UNESCO Türkiye Milli Komisyonu www.unesco.org.tr/




 
Polonya
Ana Sayfa
          Krakow
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.