Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Türkiye ::::: Antalya ::::: Bir Alanya Güzellemesi...        
Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Gezi Tarihleri Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Antalya 18 Kasım 2018 10 Ekim 2018
20 Ekim 2018
9047 1 Oslem 

 Bir Alanya Güzellemesi...
 (Gezi)

Alanya... Ülkemizin en sıcak yerlerinden biri diyebiliriz onun için. Öyle ya, o güneşe, sıcaklığa bir de Toros'lardan aşağıya inen yüksek nemi ekleyin. Sonuç: Temmuz ayında, öğle vakti sıcaklık 50 küsur derece. Ki bu yüksek derece, Haziran ayıyla yavaştan başlayıp Eylül'e kadar devam eden bir olay. İşte bu yüksek dereceler yüzünden zaten canımın içi abişim Hakan Özbaran'ı, yaz aylarında asla çekemedim Alanya'ya. Klasik cümlesi: ''Yok Özüm, ben Ekim'den önce ayak basmam oraya. ''Rakamları düşününce haksız da sayılmazdı hani. Peki meşhur sıcaklığı yanında daha neleri var bu şehir büyüklüğündeki ilçenin? 


İçi kıpır kıpır olan biriyseniz eğer, dolu dolu bir hayat akıyor Alanya'da. Gün hareketli, geceler daha hareketli. Yazı ve kışı hemen hemen aynı hareketlilikte yaşayan nadir tatil beldelerinden birisi Alanya. Sezonda bir milyonu aşan nüfusu, sezon bittiğinde neredeyse iki yüz binlere dayandığından olsa gerek. Orada ev almış ve yerleşmiş turist sayısı çok fazla. Ne de olsa her tarza ve yaşa uygun bir akış var Alanya'da.Beş sene yaşadığım bu yeri ben sizlere kendimce anlatacağım. Bir turist rehberi gözüyle değil, orada yaşamış bir bakışla. Mesela kaçış yerlerimizden söz edeyim size. Ve de hafta sonlarımızı nasıl değerlendirdiğimizi.


Cumartesi ve Pazar günleri çok kıymetliydi. Hafta içi yoğun iş temposundan sonra gelen bu iki günü bazen huzur arayışıyla bazen de hop hop hoplama istemiyle değerlendiriyorduk. Yaz ayları ve sıcaklık tavan yaptıysa kaçış yeri belli: Gedevet Yaylası. Alanyalı olan arkadaşlarımızın çoğunun orada bir yayla evi vardı ve buralara gittiğimizde, dolu dolu serin havayı içimize çeker, sonrasında da gırgır şamata mangalları yakar ve rakı kadehlerini devirirdik. Hafta içi bahar ve yaz akşamlarında rotamız her daim sahildi. Evimize yürüyerek beş dakika uzaklıktaki bu mis gibi deniz kokan yerde, yürüyüşümüzü yapar, sıra sıra dizili kafelerde arkadaşlarımızla takılıp sohbet ederdik. Hafta sonu mu geldi? O halde yemeği ya evde hemen yer ya da bir abimizin sahibi olduğu balık restoranına kapağı atardık. Sohbetle uzayan gecenin bitimi genelde sahildeki bar ya da diskolardan birinde olurdu. Uzun zaman yaşayınca oldukça fazla dost ediniyorsunuz haliyle. Bu yüzden birçoğu da arkadaşımızdı. Mekanın önünden geçerken sadece selam versek bile illa ki içeri sokulurduk tatlı bir zorlamayla. 


Yirmili yaşlarınızdaysanız doyumsuz gecelere sahip bir yer. Sahil boyunca sıralanan James Dean, Belman, Robin Hood gibi mekanlar, sizi davet ediyorlar cazibeleriyle. Mesela Robin Hood adlı mekanın bir özelliği var. Dört katlı olan bu diskonun her bir katı ayrı bir tarza ev sahipliği yapıyor. Bir katta Rock müzik çalıyorsa, diğer katta Latin çalıyor mesela. Kıyıda sıralanan bu yerlerin arasında balık restoranları ve çay bahçeleri de mevcut. Dediğim gibi; canınız neyi arzularsa hepsinden var.Merkezde bulunan Atatürk caddesinde birçok tanınmış markanın mağazası bulunuyor. Bankalar da yine bu cadde üzerinde. Alışverişten yorulduğunuzda bir kahve içebileceğiniz Hancı Pastanesi, acıkırsanız eğer değişik dekorasyonuyla Ev Restorant, "bir çay içeyim" düşüncesindeyseniz  de minimalist yapısıyla şirin Cafe's Cafe değerlendirebilecek sayısız yerlerden yalnızca üçü. Çünkü cadde boyunca benzer mekanlar fazlasıyla mevcut.


Yazın o deli sıcağından kaçmak için birkaç adres daha var Alanya'da. Aslında sayısız ama bizim tercih ettiklerimizden söz ediyorum. Sıklıkla gittiğimiz ve güzel zamanlar geçirdiğimiz. Biri mesela Dim Çayı. Hafta sonunu güzel değerlendirme yollarından biri. Çünkü sabah Dim Mağarası yolu üzerindeki Kanlı'nın Yeri'nde yapılan muhteşem bir kahvaltının ardından (Sahibi Murat abi ve eşi çok iyi insanlardı ve doğallık birinci ilkeleri ) ister mağaraya bir gezi, ister Dim çayı üzerinde yer alan yerlerden birine girerek, suyun ve ağaçların sesleri arasında günü tamamlamak...Biraz daha giderim ben, altımda araba var derseniz eğer, Alanya'dan Mersin yönüne giderken, merkezden yaklaşık yirmi dakika uzaklıktaki Perle Kamping / Kahvaltı ve Balık Restoranı da harika bir seçimdir. Denize girdikten sonra biraz güneşlenip ardından masanıza giderek yudumladığınız o soğuk biranın tadı muhteşemdir mesela. Biz Perle'ye kış aylarında da giderdik. Harika bir dinginlik ve özenle sunum yapan güzelim mutfağından sebep.


Bir İzmirli olarak Alanya bende afaki özellikleri olan bir yer değil takdir edersiniz. Beş senemi geçirdiğim bu güzel yerde benim için önemli olan denizdi. O iyot kokusunu balkonumdan duyumsamak bir ömre bedeldi benim için. Bunun dışında ise tatile gidenlerden farklı olarak, kendimize daha farklı alternatifler yaratmaya çalıştık o süre boyunca. Tarihi ve turistik yerleri malum, birçok yazıda mevcut. Ben sizlere daha çok o kalabalıktan kaçışlarımızın yerlerini anlatmaya çalıştım bilindik mekanların dışında.Gezmek için harika bir yer çünkü alternatifleri sayısız. Açıkçası yaşamak için de güzel bir yer. Özellikle kafa dengi dostlar edindiyseniz. Biz bunu yaşadık ve güzel anılarla ayrıldık Alanya'dan. Hala hafta sonları arada kaçıyoruz. İki günlük bu kaçamaklar daha güzel oluyor sanki.


Tatil, gezmek ya da yaşamak; tercihiniz Alanya olursa eğer, siz de zamanla kendi zevklerinize has güzellikler bulacaksınız , eminim. 

Seyahatle kalın....











 Yazılan Yorumlar...
hakangeziyor
(23 Kasım 2018)

Özlemciğim bir çırpıda Alanya böyle anlatılırdı zaten. Yeni yazılarda buluşmak üzere..

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.