Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği (Festivali)        
Ülke Şehir Ekleme Tarih Aralığı Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Ankara 19 Haziran 2012 13 Eylül 2012
16 Eylül 2012
3986 0 Erdin İVGİN 
 
 8. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği (Festivali)
 Türkiye » Ankara
 (Gurme)

Ankara'nın Çubuk ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yıl 8'ncisi düzenlenecek olan "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Şenliği'nin tarihi 13-16 Eylül olarak belirlendi.

2005 yılında ilki yapılan festival tarih olarak turşunun hazırlandığı dönem olan Eylül ayında yapılmaktadır. Turşu Türk halk mutfağının vazgeçilmez unsurlarından ve eski çağlardan beri kullanıla gelen ve bozkır kültürünün gıda saklama yöntemlerindedir.Çubuk belediyesi ilçe ekonomisine katkı olan ve bölgede yetişen başka ürünleri tanıtmak için altı yıldır "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali" düzenlemektedir. Ayrıca 2012 yılında yabancı kelime olması nedeniyle etkinlik isminde festival kullanılmayarak, yerine Türkçe kelime olan şenlik kelimesi kullanılmaya başlandı.

Şenliğe yurt içinden ve dışından konuklar davet edilmekte dört gün boyunca kültürel, ekonomik ve sosyal faaliyetler ve çeşitli gösteriler yapılmaktadır. Şenlik alanı olarak Çubuk'un merkezde bulunan caddeler ve parklarda düzenlenmektedir. Şenlik alanına çeşitli ürünlerin satışı ve derneklerin tanıtımı için çok sayıda stantlar kurulmaktadır. Bu stantlarda Çubuk'ta üretilen turşu, et, piliç pastırma, bal, gözleme, bazlama, süt ürünleri gibi yörede üretilen yiyecekler, el sanatları, hediyelik eşyalarla başka il ve ilçelerde üretilen ürünlerde ilçelerin tanıtımı yapılmaktadır.



Yurt dışından konuk olarak katılan ülkelerle, yurt içinden il dernekleri ve ilçe dernekleri stantlar açarak tanıtım yapmaktadır. Şenlikte; kişisel ve karışık resim sergileri açılmakta, şenlik süresince birçok sanatçı konser vermektedir. Konuk ülkelerden halk oyunları ekipleri de katılmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin her yerinden halk oyunları ekipleri Şenlikte yapmaktadır. Şenlikte, Türk ve yabancı konuklar için ayrı ayrı dostluk geceleri düzenlenmekte, spor karşılaşmaları, halk koşusu, emekleyen bebekler yarışması gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Karagöl, Çubuk Barajı mesire alanlarında piknik ve doğa yürüyüşleri yapılmakta, çocuklar için panayır alanları düzenlenmekte, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda konuk ziyaretçilere ücretsin turşu, turşu suyu, pilav, makarna, vişne suyu ve yöresel unlu mamuller ikram edilmektedir.

Bu yıl sahneye çıkacak yerel ve ulusal onlarca sanatçının yanında, Uğur Işılak ve Zara gibi ünlü sanatçılar da şenliğe renk katacak.

Şenlik ile ilgili bilgi almak isteyenler www.cubuk.bel.tr internet sitesini ziyaret edebilirler.


 

Türkiye
Ana Sayfa

 

 Türkiye
Festival Etkinlik

 

Ankara
Ana Sayfa

 

Ankara
Festival Etkinlik




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Festival/Etkinlik Haberleri (Türkiye)