Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: 8.Uluslararası Kalecik Karası Kültür ve Turizm Festivali 2012        
Ülke Şehir Ekleme Tarih Aralığı Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Ankara 07 Eylül 2012 15 Eylül 2012
16 Eylül 2012
2970 0 Erdin İVGİN 
 
  8.Uluslararası Kalecik Karası Kültür ve Turizm Festivali 2012
 Türkiye » Ankara
 (Gurme)

İsmini yörede yetişen dünyaca ünlü üzümlerden alan ve Kalecik Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Kalecik Karası Festivali 15 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasında Kalecik'te gerçekleştirilecek.

15 Eylül Cumartesi günü saat 10.30'da başlayan festival, 16 Eylül Pazar günü saat 21.30'a kadar devam edecek. Kalecik'in tarihi güzelliklerinin yanı sıra yöresel yiyeceklerinin tanıtıldığı festivale havai fişek gösterileri renk katacak.

Festival 15 Eylül Cumartesi günü saat 10.30'da Mehter Takımı eşliğinde Ankara seğmenlerinin yürüyüşü ile başlayacak. Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin ve Kalecik Kaymakamı İsmail Bayata'nın konuşmalarının ardından Kalecik Karası tanıtımının yapıldığı festivalde çocuklar için gün boyu animasyon ve gösterilerin düzenlenecek. Festivale İstanbul Kent Tiyatrosu Palyaço Animasyon Ekibi davet edildi.

Festivalde Çankaya Belediyesi Hoytur Halk Dansları topluluğu, Kuzeyin Uşakları Halkoyunları topluluğu danslarını sergilerken ödüllü satranç şenliği yapılacak ve festival güzeli seçilecek. THK paraşüt, yamaç paraşütü, delta kanat gösterileri, yağlı güreş gösterilerinin yapılacağı festivalde 15 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'de Gülşen Kutlu, 16 Eylül Pazar günü saat 21.30'da Deniz Çevik sahne alacak.

Festival sırasında konuklar, Kalecik Karası üzümünü ve bu üzümden üretilen şarapları da tatma fırsatı bulacaklar.

Onuncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan cumhurbaşkanı, kral ve devlet başkanlarına armağan etmesiyle kamuoyu gündemine gelen ve son yıllarda dünyada büyük bir tüketim potansiyeli bulunduğu ortaya çıkan Kalecik Karası üzümünün tanıtımı yapılacak.



Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.kalecikbelediyesi.net internet sitesinden ulaşabilirsiniz.


 

Türkiye
Ana Sayfa

 

 Türkiye
Festival Etkinlik

 

Ankara
Ana Sayfa

 

Ankara
Festival Etkinlik




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Festival/Etkinlik Haberleri (Türkiye)