Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Polatlı 13 Eylül Sakarya Zaferi 90. Yıl Dönümü Kutlamaları 2011        
Ülke Şehir Ekleme Tarih Aralığı Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Ankara 13 Eylül 2011 13 Eylül 2011 2258 0 Erdin İVGİN 
 
 Polatlı 13 Eylül Sakarya Zaferi 90. Yıl Dönümü Kutlamaları 2011
 Türkiye » Ankara
 (Kutlama)

Belediye Başkanı Yakup Çelik, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı ve Bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek, Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktası, yakın tarihimizin önemli savaşlarından Sakarya Zaferinin 90. Yıldönümü kutlamalarına tüm Polatlı Halkını davet etti.

Sakarya Zaferi Kutlama Programını açıklayan Belediye Başkanı Yakup Çelik, '' Ankara'dan gelen misafirlerimiz, Duatepe'deki programa katılım sağlayacaklar. Orada da hem Sakarya canlandırması, hem Silahlı Kuvvetler 'in kara havacılık gösterileri, Hava Kuvvetleri'nin gösterileri olacak. Buraya da ulusal basının bilhassa çok rağbet ettiğini biliyoruz. O bakımdan bütün hemşerilerimiz davetlidir. Sakarya Zaferi'nin onurunu taşıyan şehrin hemşerisi olmak itibariyle genç, yetişkin, çoluk, çocuk, bütün Hemşerilerimizi bekliyoruz. Saat:10.30'dan itibaren Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye araçlarımız, şoförler odası ile de irtibat kurduk. Şoförler Odası'nın getireceği araçlarla taşıma işleri yapılacak. Bir başka töreni de düzenli hale getirdik. Sakarya Zaferi Yol Koşusu ödül ve madalya töreni saat15.00'te gerçekleştirilecek...'' dedi. Sakarya Zaferinin 90. Yıldönümü Kutlama programına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Murat Bilgel, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ve Bölge Milletvekillerinin katılmasını beklediklerini belirten Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

''Sakarya Zaferi Kutlama programı hakkında açıklama yapan Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, '' Yine bir Eylül ayındayız. Polatlı'nın tanıtımı için önemli bir ay. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sakarya Zaferi kutlamaları anlamında, Allah izin verirse, Sakarya Zaferi'nin 90. yıldönümünü kutlamak üzere, 13 Eylül Salı günü Sayın Meclis Başkanımız Polatlı'ya teşrif edecekler. Ayrıca kuvvet komutanlarımız ve Genel Kurmay Başkanımız Polatlı'ya teşrif edecekler. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.30'da, Genelkurmay'ımızın Mehteran bölüğü, Atlı Süvari bölüğü, tarihi bölük ve motorlu askeri birliklerin tören geçişi söz konusu ki bu çoğu ile nasip olmayan müstesna bir olay. Geçtiğimiz yıllarda bunları izleyemeyenler için kaçırılmaması gereken bir törendir.

Saat 11.30'da, Cumhuriyet Meydanı'ndan araçlar kaldırılacak, dileyenler kendi özel araçları ile katılabilirler. Duatepe'de tarihe tanıklık edeceğiz. Ankara'dan gelen misafirlerimiz, Duatepe'deki programa katılım sağlayacaklar. Orada da hem Sakarya canlandırması, hem Silahlı Kuvvetler 'in kara havacılık gösterileri, Hava Kuvvetleri'nin gösterileri olacak. Buraya da ulusal basının bilhassa çok rağbet ettiğini biliyoruz. O bakımdan bütün hemşerilerimiz davetlidir. Sakarya Zaferi'nin onurunu taşıyan şehrin hemşerisi olmak itibariyle genç, yetişkin, çoluk, çocuk, bütün Hemşerilerimizi bekliyoruz. Saat10.30'dan itibaren Cumhuriyet Meydanı'ndan belediye araçlarımız, şoförler odası ile de irtibat kurduk. Şoförler Odası'nın getireceği araçlarla taşıma işleri yapılacak.

Bir başka töreni de düzenli hale getirdik. Sakarya Zaferi Yol Koşusu ödül ve madalya töreni saat15.00'te gerçekleştirilecek. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yıllık programına giren ve önemli atletlerin katıldığı bir yarışma bu. Arkasından Sanayi, Otomotiv, Ticaret ve Tarım Fuarı'mızın açılışı var saat 15.30'da. Buraya da değerli hemşerilerimizi bekliyoruz. Aynı günün akşamı, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Mehteran ekibinin konseri gerçekleştirilecek. Ardından da Kent Konseyi'nin düzenlemiş olduğu Polatlı Yeteneğini Arıyor yarışmasının ödül töreni yapılacak. Arkasından da Mustafa Ceceli konseri gerçekleştirilecek. Gençlerimizin yakından tanıdığı bir isim. Ama öncesinde milli hislerimizi kabartması açısından da Genelkurmay Başkanlığı Mehter Takımı'nın vereceği konserin izlenmesi gerektiğini düşünüyorum.''

Sakarya Zaferinin 90. Yıldönümü Kutlama programına TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Murat Bilgel, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Bölge Milletvekillerinin katılması bekleniyor.

Sakarya Zaferi Kutlamaları 13 Eylül sabah 8:00'de Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı ve Sakarya Şehitliğindeki anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Kutlamalar daha sonra İlçe Hükümet Konağında Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümg. Ergüder Toptaş tebrikleri kabul edecek.

Tarihi Bölük, Mehtaran Bölüğü, Atlı Süvari Birliklerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek resmi tören geçidinin ardından kutlamalar Duatepe'de devam edecek.

Dua Tepe'de Tarihe Tanıklık Ediyoruz başlığıyla sunulan kutlamaların bu bölümünde Sakarya Savaşı canlandırması, TSK Akrobasi Timi Türk Yıldızları, TSK Kara Havacılık Birlikleri gösterileri üst düzey Devlet Erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sakarya Zaferi Yol Koşusu Ödül ve Madalya Töreni 13 Eylül Salı Günü saat:15:00'de Cumhuriyet Meydanında yapılacak. Madalya töreninin ardından Sanayi, Otomotiv, Ticaret ve Tarım Fuarı Açılacak. Fuar, Fevzi Çakmak Caddesinde 3 gün açık kalacak.

Sakarya Zaferi Kutlamaları 13 Eylül Akşamı gerçekleştirilecek Mustafa Ceceli Konseriyle son bulacak. Konser 20:30'da Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek.

Ayrıntılı bilgiye www.polatli.bel.tr/ internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
 

Türkiye
Ana Sayfa

 

 Türkiye
Festival Etkinlik

 

Ankara
Ana Sayfa

 

Ankara
Festival Etkinlik




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Festival/Etkinlik Haberleri (Türkiye)