Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Fransa ::::: Paris ::::: Paris-Disneyland        
Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Gezi Tarihleri Okunma Yorum Yazan 
Fransa Paris 28 Nisan 2011 06 Eylül 2007
07 Eylül 2007
8172 6 Gülşah Elikbank 

 Paris-Disneyland
 (Genel)

Paris baştan sona tamamen tarih kokuyor. Yurt dışı seyahat planlayan özellikle sanat ve tarihe ilgisi olan ve biraz da romantizm diyen arkadaşlar bence Roma gibi bu büyülü şehri de mutlaka listenin üst sıralarına almalılar. Eee Paris'e kadar gitmişken Disneyland'ı görmeden gelinmez tabii ki. Çocuklu ailelerin mutlaka görmelerini tavsiye ederim. Ama hepimizin içinde biraz da olsa çocukluk yok mu zaten. Bence çocuk için olmasa da kendiniz için de mutlaka gidin. Bir gününüzü çocukmuşsunuz gibi eğlenerek geçirin. Eminim çok iyi gelecektir. Paris'in tarihini çok fazla anlatmaya gerek yok. Hemen herkesin Paris hakkında biraz bilgisi vardır. Ama şunu söylemeliyim Paris tam anlamıyla bir açık hava müzesi. Aynı zamanda Fransızların sanata ve tarihe verdikleri önemi Paris sokaklarında gezerken fark edeceksiniz. Neredeyse her köşede bir müze, sanat merkezi, tiyatro,sinema vs. binalara sık sık rastlayabilirsiniz. Bu binaların bir çoğunun yapıldığı tarihten bu yana hizmette olmasını ve hiç bozulmadan korunarak nasıl bu güne kadar geldiğini görünce eminim siz de benim gibi ülkemizde bunun sağlanamamasını düşünüp üzüleceksiniz. Burada Paris'in tamamını anlatmama imkan yok tabii. Ben burada sizlere gidilecek yerleri biraz anlatayım gerisini siz keşfedin artık. Paris'e bir gezi planlıyorsanız öncelikle tarihi iyi ayarlayın derim ben. Hava sıcaklıklarını göz önüne alarak en rahat gezebileceğiniz ilk bahar ve sonbahar aylarını tercih etmenizi tavsiye ederim. Yapacağınız gezide kesinlikle metrodan başka bir araca ihtiyaç duyacağınızı zannetmiyorum. Zaten ara sokaklar o kadar dar ki araba ile gezmenize müsaade etmiyor. Üstelik park problemi de var. Şehrin tamamına metro veya RER denilen hızlı tren ile ulaşabilirsiniz. Haftalık veya bir kaç günlük zamanlar için satın alabileceğiniz biletlerle metro ve RER hatlarının tamamına dilediğiniz kadar binebilirsiniz.

Musée du Louvre
Müzeler.Paris'te çokça müze ziyareti yapabilirsiniz. Bir gidişte hepsine zaman ayırmanız pek mümkün olmayabilir. Bunların içerisinde benim tavsiyem Louvre, Orsay ve Salvador Dali müzeleri olabilir.

Charles de Gaulle Meydanı - Zafer Anıtı ( Napolyon askerleri anıtı )
Paris'in meşhur caddesi Champs-Elysées' in üzerinde bir kapı gibi durmaktadır. Zaten Paris'e gidip bu meşhur caddeye uğramayan yoktur.

Champs-Elysées
Alışveriş, eğlence, sanat her şey bu caddede. Alışverişi seviyorsanız dünyanın en ünlü markalarını bu cadde üzerinde bulabilirsiniz. Fransızların meşhur kabareleri olan Moulin Rouge ve Lido showlarını bu caddede bulabilirsiniz. Ve bence ikisinden birine mutlaka gitmeniz gerekir.Champs-Elysées'de Cafelerde oturabilir leziz Fransız yemeklerini tadabilirsiniz.
Paris şehri Sein nehrinin iki kıyısına kurulmuştur. Bu nehir üzerinde dilerseniz rehber eşliğinde fotoğraf çekmek için tekne gezileri yapabilir, dilerseniz romantik akşam yemeğinizi teknede gezinti sırasında alabilirsiniz. Paris tarihi binalarının yanında parkları ve yeşil alanları ile de ünlüdür. Parklarda günün hemen her saati spor yapan Parislileri göreceksiniz. Hemen Hemen bütün meydanları çeşmeler, heykeller, anıtlarla süslüdür.
Lüksemburg Bahçelerinde (Jardin - Luxembourg) gezerken huzur bulacağınıza ve tüm stresinizden arınabileceğinize eminim.
Rengarenk çiçekler, o çiçeklerin etrafa yaydığı pozitif enerji ve mis kokularla adeta cennet bahçesi.

Cathédrale Notre Dame de Paris ( Noterdam Katedrali ) Hristiyan alemi için önemli bir katedral. Halen kullanımdadır. Fransa'nın en önemli gotik yapısı olma özelliğine de sahiptir ve özellikle turistler oldukça rağbet göstermektedirler. Görülmesi gereken bir yapı.
La tour Eiffel ( Eyfel Kulesi ), Fransız devriminin 100. yılı kutlamalarında inşa edilmiş. Adını kuleyi yapan Gustave Eiffel'den almıştır. Daha sonra Fransa'nın sembolü haline gelmiştir. Paris'e kadar gidip de görmemek mümkün değil. Üzerinde bulunan restoranda oturup yemek yeme fırsatınız var. Sadece ben bir çıkıp ineyim derseniz oda mümkün. Ama en az yarım saat sıra beklemeniz gerekebilir.
Gece ayrı bir güzelliği de var. Tam bir ışık şöleni izleyebilirsiniz. Çevresinde hava kararınca başlayan açık hava eğlencelerine rastlayabilirsiniz. Gündüz de ayrı bir ortam. Eyfel'in önünde uzanan yemyeşil bahçelerde oturup sohbet eden küçük piknikler düzenleyen çiftleri bolca görebilirsiniz. Üstelik çimlere basmak serbest !!!

Walt Disney World Paris
Biraz eğlence, biraz adrenalin, biraz çocukluk, biraz değişiklik ne amaçla olursa olsun iyi vakit geçireceğinize eminim. Günlük turlarla gidebilirsiniz veya kendinizde RER denilen hızlı trene atlayıp Disneyland'a ulaşabilirsiniz. Biletleri girişte alıyorsunuz ve içerideki hemen her yere ekstra ücret ödemeden girebiliyorsunuz.

Disney karakterleri belli zaman aralıkları ile bir tren üzerinde parkta dolaşıyorlar. Geçişleri güzel bir şölen oluyor. Çizgi filmlerde izlediğimiz o sevimli dünyanın içerisinde buluyorsunuz kendinizi. Korsan gemileri, köprüler,sihirli fasulye, sindrella, 7 cücele. Macera tünelleri, çeşit çeşit oyuncaklar...
Daha aklınıza gelen tüm çizgi film karakterlerini ve onların yaşam alanlarını canlandırmışlar. Bence katıldığınıza pişman olmayacak zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.








 Yazılan Yorumlar...
Gülşah Elikbank
(01 Mayıs 2011)

Teşekkür ederim arkadaşlar.Bu arada yemek konusu pek ilgi alanıma girmiyor Neşe Hanım:))Onu da bir başka arkadaş yazarsa sevinirim.

hakangeziyor
(29 Nisan 2011)

Hocam, ben ve arkadaşlarım elimizden geldiğince hoş anıları sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Laf aramızda gezialeminden üç kişi hep beraber gidiyoruz :)

NEŞE
(29 Nisan 2011)

Sevgili Hakan bakalım sen neler anlatacaksın bu harikalar parkı hakkında ?Gülşah,biraz da nefis Fransız yemeklerinden güzellikler okusaydık keşke...Teşekkürler..

gülden
(28 Nisan 2011)

Bayıldım.....Umarım birgün bana da kısmet olur gitmek..:))Çok güzel .....

hakangeziyor
(28 Nisan 2011)

Gülşah Hanım, 18-22 Mayıs Paris-Disneyland gezimiz öncesi çok hoş bir sürpriz oldu.
Kaleminize sağlık...

Ferudun Babacan
(28 Nisan 2011)

Gülşah Hanım,
Biz de ailece gezdik,turla.
Anılarım depreşti.
Emeğine sağlık.

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.