Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: İtalya ::::: Pisa ::::: İtalya'da Tek Başına : 4- (Pisa)        
Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Gezi Tarihleri Okunma Yorum Yazan 
İtalya Pisa 17 Ekim 2012 28 Ağustos 2012
29 Ağustos 2012
5938 2 berfobal 

 İtalya'da Tek Başına : 4- (Pisa)
 (Genel)

Selamlar olsun conki ponponlarıma, kızlar bunları bi türlü günlük yükleyemiyorum, ama az kaldı en kısa zamanda topunu birden atacam inşallah... Şu an günlerden 28.08.2012 Salı, saat 21:44 Avare arkadışınız Aylin pisa dan çıktı yolan bindi Venedik vagonuna... Aman allahım 1.sınıf çıkmasınmı aylin coşmasınmı.. ama tabi bu yarının konusu ....

Gelelim dün akşamki tren istasyonu macerasına, bugünün ilk öğretisi 1- ASLA ASLA DEMİCEKSİN, BİR KEZ DAHA ANLADIMM.. Şimdi bacılar dün bütünnn Floransayı gezdim biliyonuz, sabah 6:03 te biletimi aldım, ee napçam bütün gece ulan dedim benim ONUR BAŞTÜRK ten neyim eksik. Oda havalimanlarında kalıp kalıp kelebekte yazmadı mı, okuyucuya ulaştırmadı mı.. Bende yatarım tren istasyonunda, ulaştırırım kendi okuyucuma .. Gülistan ve Gülçinin "ah aylin" diye diye okuyacağına yüzde bi milyon iddaya giriyorum kızlarrr don't panik öyle güzel öyle keyifli bir gece geçirdim ki.. Asla aklıma gelmezdi bu tatile iyiki yalnız çıkmışım dicem ama dedim... o kaaaa yaniii..



Bacılar aldım sırt çantamı kafamın altına, 10 sularında bastı uyku, plaj havlumu da örttüm üstüme uzandım bekleme salonundaki koltuklara. Bi ben değilim heee salonda, en az 15 kişiyiz. Çinlisi, Hintlisi Almanı ve inanın yaş ortalaması da akıllara şayan anam 1 saat uyudum 11,5 ta biri dikildi tepeme, sinyora sinyora yes dedim .. "We are drink caffee you like", ooo dedim teyze sevmemi bayılırım. 3 tonton 65 lik anane çıkmışlar altın kızlar olarak trenle İtalya geziyorlar. Neyse kahve kokusunu alan yattığı yerden doğruldu, anam 16 kişi çömdük mü yerlere serin serin mermerlere herkes bişe diyo kendi dilinde ama nasıl zevkli ve keyifliydi anlatamam, mutlaka herkes yaşasın der geçerim (Gülçin bebeğim seni tenziiyy ediyorum, burada bide Tansu Tansel hanımı ).



Anam saat 1'e doğru herkes bi daha mayıştı tam içim geçecek, yine bi sinyora sesi, hay dedim size bir sinyoraya iki ulan gözümü bi açtım tepemde polis... Aklıma ilk gelen şey pasaportum nerdeydi oldu.. ya dedim.. "station finito" dedi ha si... dedim. Tabi bütün millet çıktık istasyonun önüne, bi İngiliz grup vardı anam yaşları 15 ila 19 arası, 7 kişi bunlar baktım ablalar istasyonun duvarının en dibine serdiler şalları yatıyolar, yanımda da Hintli bi karı koca come come dedim .. Bizde bunlarla serildik.. resimleri göreceğiniz üzere.. 1 saat uyumuşum .. Yine bi sinyora sesi, dikilmiş bi herif tepeme, yanımı gösteriyo "free mi" eben ulan Allahın kaldırımı 1 er metrekare mi, parsellemedim ki otur işte ne uyandırıyon... Vurdum kafayı tekrar ama abi susmuyo, where are yo from? Whats your name? Why you single? Kalktım toparlandım bide bakarım ki adam hoş...Hoş olmasına da ortama hiç uygun değil.. mal son treni kaçırmış meğer.. Biz bununla sabaha kadar muhabbet anam, benim elimde İtalyanca sözlük, çakma İngilizcem olmadı, gelince göstericem, defterime yaz çiz karala derken sabahı ettik.. diyorum ya hayatımın ennn güzel ve en keyifliiii gecelerinden biriydi.. sabah 6 da beni trenime bindirdi yolcu etti.. bavuluna dikkat zenciler var, uyursun boo bu arada İtalyancada bo bizdeki ana yada oooo gibi bişe... 



Sabah indim Pisa ya, tabi tren istasyonlarında pişmişim artık kim sokar beni otele, bavullar yine hooop emanete, Aylin pisa sokaklarına.. En çok burayı sevdim diyebilirim.. Sessiz sakin minicik bi öğrenci kasabası, anam o koca binayı ne bo. yemeye sokmuşlar bu küçüçük yere anlamadım, zaten o pizza kulesini görünce de bi şok oldum.. Ulan ben onu baya büyük bişe sanıyodum, şimdi burada bi benzetme yapacam ama kızacak bacılar var yapmayam.. Çıktı kule hımmmmmm bir patlıcan boyu kadar hahahahaha..

Resimler, satıcılar, esnaf, çevre, evler, sokaklar derkennn günü yedim. Yine bu arada günün öğretisi 2- İTALYADA BENİM ŞİMDİYE KADAR GİTTİĞİM 6.YER VE EN UCUZU ABİ İTALYAN MUTFAĞI YİCEKSENİZ MUTLAKA PİSA DA YİYİN, BURDAN DAHA UCUZUNA RASTLAMADIM. VENEDİKTE ZATEN SÖZ KONUSU OLAMAZ, BURANIN 3 KATI DİYORLAR.. DEMEK Kİ NEYMİŞŞ TIKA BASA DOYA DOYA İTALYAN MUTFAĞI PİSADA YENİRMİŞ..



Şimdilik bu kadar, yine yazacam..

Öperekten...
 

















 Yazılan Yorumlar...
berfobal
(19 Ekim 2012)

hahaha ya ben gezerken nasıl eğlendim ve inan benn bunları yapacak son kişiydim ayıptır söylemesi buzdolabı gibi biriyim ama italya yaradı bana sanırsam.. otel mevzusuna gelince merak etme venedikte bi otel buldum amaaa ona da 2 saat için para vermiş oldum .. bekle ve gör. :)

NEŞE
(18 Ekim 2012)

Aylin yine mahvettin beni...Senin o "65 lik anneanne-altın kızlar" dediklerin var ya...işte benim yaşım da ondan 5 eksik...45 yıldır senin heyecanınla gezip duruyorum,seni çok iyi anlıyorum canım....Enerjine hayranım,bu gece artık bir otel ayarla istersen öldün-bittin....

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.