Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Oruro Festivali 2024 Şubat       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Bolivya Oruro 31  Aralık 2012     4951 0 hakangeziyor 

 Oruro Festivali (2024 Şubat)
 Bolivya » Oruro
 (Eğlence)

UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesine alınan Oruro Karnavalı her yıl şubat ya da Mart aylarında kutlanıyor. Madenciler arasında küçük bir festival olarak başlayan Oruro Karnavalı, Güney Amerika'nın en çok ilgi toplayan ve en renkli karnavallarından birisi olma yolunda.



Karnavalın hikayesi ilginç: Kötülükler tanrısı Huari, Oruroluları günahlarından vazgeçmek ve iyi yola dönmek istemelerinden ötürü cezalandırmaya karar verir. Onların üzerine, güneyden dev bir yılan, kuzeyden dev bir kurbağa, doğudan dev bir karınca ordusu gönderir. Tam o sırada beliren güzel 'Nusta', uzun bir uğraştan sonra Huari'yi yener. Huari, son nefesinde dev bir kertenkele gönderir, ancak Nusta onu da bir darbeyle ikiye bölerek halkı kurtarır. Huari, dağların içine saklanır, kurbağa, yılan ve kertenkele taşa, karıncalar kuma, Nusta da, Socavan (Maden tüneli) Kilisesi'ndeki bakireye dönüşür. İşte, o günden bu yana 'Socavan Kilisesi (Iglesias de Socavan) Bakiresi'nin, halkı kötülüklerden koruduğuna inanılıyor.

 
 

10 günlük karnaval boyunca, Oruro'da yaşam duruyor ve binlerce Bolivyalının ve turistin doldurduğu sokaklardan geçilemiyor. Karnavala katılan dans grupları, neredeyse bütün Oruro'yu katedip, Socavan Kilisesi'ne varıyor ve kilisede, dizleri üzerinde Bakire'nin önünden geçerek danslarını bitiriyorlar.

 
 

Kaynak: birgun.net 





Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.carnavalexhibit.org internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Bolivya
Ana Sayfa
   Bolivya
Festival Etkinlik
  Oruro
Ana Sayfa
  Oruro
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.