Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Galway Uluslararası İstiridye ve Deniz Ürünleri Festivali 2012 2024 Eylül       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İrlanda Galway 27  Aralık 2012     4107 0 hakangeziyor 

 Galway Uluslararası İstiridye ve Deniz Ürünleri Festivali 2012 (2024 Eylül)
 İrlanda » Galway
 (Gurme)

İngiliz The Sunday Times gazetesi tarafından dünyanın en iyi 12 festivali arasında gösterilen Galway Uluslararası İstiridye ve Deniz Ürünleri Festivali (Galway International Oyster and Seafood Festival); istiridye açma, güzellik yarışması gibi eğlenceli aktivitelerle dünyanın dört bir tarafından gelenlerce kutlanıyor. Festivalin baş konuğu istiridye olsa da festivalde sizi istiridye dışında farklı deniz ürünleri ve lezzetler de bekliyor: Somon füme, deniz ürünleri çorbası, yengeç bacağı, soğuk beyaz şarap ve ev yapımı buğday ekmeği; tadabileceğiniz lezzetlerden yalnızca birkaçı.

Festivalin hikayesi de kendisi kadar ilginç: Galway'de bulunan Great Southern Oteli'nin sahibi Brian Collins, otelin dolmamasından ve otele çok az ziyaretçi geliyor olmasından şikâyetçidir. Bir gün otelin aşçısıyla konuşurken aklına dâhice bir fikir gelir. Aşçı, istiridye sezonunun yeni açıldığını ve yemek menüsüne istiridye eklemenin iyi bir fikir olabileceğini söyler. İşte bu öneriyle Collins, bu ünlü festivalin ilk adımını atar; istiridye yeme sezonunu bir festivalle kutlamaya karar verir. Böylece turizm sezonunu eylül ayının sonuna kadar uzatabilecektir. Ertesi yıl, 1954 yılının Eylül ayında İstiridye Festivali'nin organizasyonları tamamlanmış olur. Guinness ve yerel işadamlarının da katkısıyla gerçekleşen festival, ilk yıl sadece 34 katılımcıyla kutlanmasına karşın, yıllar geçtikçe dünyanın en ünlü festivallerinden biri hâlini alır.

 
 

Bu gelenekselleşmiş festival, bir de güzellik yarışmasına ev sahipliği yapar. Her sene Galway'de; festivali, şehri ve ülkeyi temsil edecek bir İstiridye Güzeli aranır. İstiridye Güzeli, yıl boyunca aktivitelerin, partilerin ve festivalin yüzü hâline gelir.

Dört gün boyunca devam eden festival, ilk gün Guinness İrlanda İstiridye Açma Şampiyonası'yla başlar. İkinci gün, Muhteşem Mardi Gras Partisi'yle devam eder. Üçüncü gün festivalin resmi açılış günüdür ve gün boyunca çeşitli partiler düzenlenir. Son gün ise festival kapanışı yapılır.

 
 

Kaynak: Maximiles

 
 

Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.galwayoysterfest.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 
İrlanda
Ana Sayfa
   İrlanda
Festival Etkinlik
  Galway
Ana Sayfa
  Galway
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.