Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Dragon Bot Festivali (Duanwujie) 2024 Haziran       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Çin Hong Kong 25  Aralık 2012     4327 0 hakangeziyor 

 Dragon Bot Festivali (Duanwujie) (2024 Haziran)
 Çin » Hong Kong
 (Eğlence)

Dragon Bot Festivali (Duanwu Bayramı) Çin'de Hong Kong ve civarındaki adalarda kutlanan üç büyük geleneksel bayramdan birisidir. Çin ay takvimine göre yılın 5. ayının 5.günü kutlanır ve bu gün her yıl resmi tatil ilan edilir. İlk dönemlerde kutlamalar hastalıklardan kurtulmak için yapılırmış. İnsanlar hastalıkların isimlerini duvarlara, ağaçlara yazar, bu yazdıkları yerlerden geçerek, o yıl içinde yazdıkları hastalıklara yakalanmayacaklarına inanırlarmış. Bunun dışında o gün, sarı renkli Xionghuang içkileri içer ve kendilerini kötü ruhlardan uzak tutmaya çalışırlarmış. Daha sonraları dönemin en büyük şairi Qu Yuan'i anmak için kutlanır olmuş.

 
Günümüzdeki inanışa göre, yurtsever şair Qu Yuan, ülkesi Çin'in işgal edildiğini görür, çok acı çeker ve ay takviminin 5.ayının 5.günü Miluo nehrinin kenarına gelir ve nehre atlayarak intihar eder. Halk onu aramaya koyulur. Miluo nehrine bambu yapraklarına veya sazlara sarılmış pirinçler atılır ki, nehirdeki balıklar Qu Yuan'in bedenini yemesinler. Zamanla bu yemek geleneksel bir hale dönüşür ve "zongzı" adıyla, özellikle Duanwu bayramında yenilmeye başlanır. Bunun dışında halk Quyuan'i bulmak için kayıklarla nehirde onu aramaya başlar.

Bu kayık hikayesinden esinlenen halk Duanwu günü ejderha kayıklarıyla yarışmalar düzenler. Bunların dışında bayram günü, kötü ruhları ve hastalıları uzaklaştırmaları için kapıların önüne pelin otu ve su kamışları, evlerin içlerine ise Zhongkui'in resimleri asılır. Oldukça renkli görüntülere sahne olan festival her yıl binlerce turisti kendisine çekmektedir.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.discoverhongkong.com internet sitesini inceleyebilirsiniz.




 
Çin
Ana Sayfa
   Çin
Festival Etkinlik
  Hong Kong
Ana Sayfa
  Hong Kong
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.