Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Sitges Karnavalı  2024 Şubat       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Barselona 16  Aralık 2012     6205 0 hakangeziyor 

 Sitges Karnavalı  (2024 Şubat)
 İspanya » Barselona
 (Eğlence)

Her yıl Paskalya'dan 40 gün önceki Ash Wednesday gününde sonlanan ve bir hafta süresince birçok geçit, dans ve kostüm gösterilerine sahne olan festival Avrupa'dan binlerce kişinin (özellikle gaylerin) akınına uğruyor.Barselona'dan 35 km uzaklıkta bulunan ve bir sahil kasabası olan Sitges, festivalle birlikte şehre akın eden yaklaşık 300.000 kişi ile tam bir karnaval şehrine dönüşüyor. Açılış günü Jueves Lardero/Fatty Thursday'de büyük bir yemek şöleni ve El Carnestoltes'in gelişiyle başlayan festival Ash Wednesday gününde bitiyor.

Her gün ayrı bir etkinliğe sahne olan festivalin en kalabalık günleri ise sokak geçitlerinin gerçekleştirildiği Pazar ve Salı günleri. Özellikle son gününde düzenlenen "gay" geçit töreni festivale ayrı bir hava katıyor. Onlarca geçit arabası, havai fişek gösterileri, gösterişli kostümler içinde dansçıları ile Rio Karnavalı benzeri muhteşem bir karnaval havası yaratılıyor. Geceleri ise drag showları, sokak partileri ve barlarda eğlence sabahlara kadar devam ediyor. Kış aylarında yaz ateşini yaşamak için fazla uzağa gitmeye gerek yok.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.sitges.ca (İspanyolca) veya www.oh-barcelona.com internet sitelerini inceleyebilirsiniz.


 
İspanya
Ana Sayfa
   İspanya
Festival Etkinlik
  Barselona
Ana Sayfa
  Barselona
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.