Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Rio Karnavalı  2024 Şubat       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Brezilya Rio de Janeiro 16  Aralık 2012     4818 0 hakangeziyor 

 Rio Karnavalı  (2024 Şubat)
 Brezilya » Rio de Janeiro
 (Eğlence)

Karnaval veya festival kelimelerinden biri duyulduğunda akla ilk olarak Rio Karnavalı gelir. Çünkü bu karnaval, dünyanın birçok ülkesinden dans ve müziği seven, amaçları eğlenmek olan on binlerce kişiyi bir araya getirir. Rengârenk kostümler içindeki dansçılar coşkulu müzik eşliğinde festival alanı Sambadrom'daki geçişlerini yaparken izleyiciler de dansçılardan geri kalmaz ve sambaya dair bildikleri ne varsa bulundukları her köşe başında sergilerler. Eğlence sadece Sambadrom'da değildir; tüm şehir; sokakları, meydanları, otelleri ve kulüpleriyle sambaya bürünür. Festival boyunca sokak partileri ve balolar, insan kalabalığıyla dolup dolup taşarlar.

Şubat ayında düzenlenen ve dört gün süren festival bir samba yarışması aslında. Kendine güvenen samba okulları festivalin ilk iki gününde samba yaparak geçişlerini yaparlar. Gösteriler için her okul kendi konseptini belirler ve kostümler, dekorlar ve dans figürleri bu konsepte uygun olarak oluşturulur. Yarışma sonunda jüri, en iyi samba okulunu ilan eder. Tabii yarışmacılar hünerlerini sergileyip birinci olabilmek için ter dökerken, izleyiciler de boş durmaz ve onlara en kıvrak figürleriyle eşlik ederler.


Sambadrom, diğer bir deyişle samba stadı, samba okullarının geçişlerini yaptığı karnavala ev sahipliği yapan alandır. Uzun bir cadde boyunca farklı ücret kategorilerindeki tribünler sıralanmıştır. Karnaval'ın en çok ilgi çeken gösterileri Sambadrom'daki geçitlerdir. Bu geçitler şov amacı taşımakla beraber Rio samba okullarının "En iyi samba okulu" unvanını kazanabilmek için kendi aralarında yarıştığı gösterilerdir de.



Festival hakkında daha detaylı bilgi için www.rio-carnival.net internet sitesini inceleyebilirsiniz.


 
Brezilya
Ana Sayfa
   Brezilya
Festival Etkinlik
  Rio de Janeiro
Ana Sayfa
  Rio de Janeiro
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.