Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Santa Cruz Karnavalı  2024 Mart       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya Tenerife 21  Aralık 2012     6805 0 hakangeziyor 

 Santa Cruz Karnavalı  (2024 Mart)
 İspanya » Tenerife
 (Eğlence)

Afrika kıyılarına yaklaşık 200 mil uzaklıktaki Tenerife adasında düzenlenen Avrupa'nın en büyük sokak karnavalı (Carnaval de Santa Cruz de Tenerife) her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.  Karnaval geleneğinin Kanarya Adaları'na, 15. yüzyılda buraya gelen Avrupalılar ile ulaştığı tahmin ediliyor.

 
 
Karnaval, yaklaşık dört saatlik görkemli bir geçit töreniyle başlıyor ve sabahın ilk ışıklarına dek süren eğlenceler ile doruk noktasına ulaşıyor. Son akşam adalıların "Sardalyanın Gömülmesi" (Entierro de la Sardina) kutlaması yapılıyor. Dev sardalya heykelinin havai fişek gösterileri altında cenaze töreni gerçekleştiriliyor.
 
Karnavalda özellikle genç kızlar ilginç kostümleriyle göz kamaştırıyor. Santa Cruz'da en önemli geleneklerden biri de karnavalda kraliçe seçmek. En güzel kostümü giyen ve çekici kız, jüri üyeleri tarafından kraliçe seçiliyor. Festivalin açılışında ve kapanışındaki yürüyüşlerde ada sakinleri ve turistler rengarenk ve birbirinden değişik rengarenk kostümlerle geçiş yapıyor.
 
 


Karnaval hakkında daha detaylı bilgi için www.carnavaltenerife.es internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 
İspanya
Ana Sayfa
   İspanya
Festival Etkinlik
  Tenerife
Ana Sayfa
  Tenerife
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.