Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Fotoğraf ve Videolar ::::: Peşaver'den İnsan Manzaraları        
Ülke Şehir Tür Kategori Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Pakistan Peşaver Foto Portre-İnsan 17 Haziran 2012 5418 0 muratozsoy 
 
 Peşaver'den İnsan Manzaraları
 Pakistan » Peşaver
 (Portre-İnsan)

Pakistan kamyonlarının her yanı, yüzlerce, binlerce resim ve şekille dolu. Kimisi de, üşenmeyip, bir duvar saati oturtmuş bu mahmuz benzeri çıkıntının ortasına!


Hayber Geçidi'nin başındaki Jamrud kasabasındayız. Önümüzde, Hayber Geçidi'nin sembolik girişi Hayber Kapısı yükseliyor. Silahlı Patanlar, çevremizi sarıyorlar hemen ve kalaşnikoflarını gösteriyorlar gururla!


Pakistan'ı Afganistan'a bağlayan 58 kilometrelik Hayber Geçidi'ndeyiz. Dünyayı titreten fatihlerden, İskender, Cengiz Han ve Timur'un, buradan geçerek Hint yarımadasına ulaştığı rivayet ediliyor.


Hayber Geçidi'yle birlikte, dağ insanları Patanlarla karşı karşıyayız. Bu insanlara, dost olarak sonuna kadar güvenilebileceği anlatılıyor. Ancak, düşmanlarına karşı hiç mi hiç acıması yok Patanların.


Landi Kotal bölgesindeki kaçakçı pazarında dolaşıyoruz. Burada, dört dolara satılan esrar parçasının, ABD'de, yüzlerce dolara alıcı bulabileceğini söylüyor, işin erbabı!


Darra adlı bu minicik kasabada, binden fazla silah dükkanı var! Neredeyse, her aileye bir silah dükkanının düştüğü Darra'da, toplu tabancalar 20, otomatik tabancalar 40, kalaşnikoflar da 500 dolardan satılıyor.


Darra'nın ünlü kalem tabancaları... Hem yazıyor, hem ateş ediyor. Biraz daha ağır olması dışında görünüş olarak bir dolmakalemden hiçbir farkı yok. "On metreden, çok iyi iş görür!" diyor satıcı. 7 dolarmış bu tehlikeli kalemler!


Pakistan'ın, Afgan sınırına yakın bu minik kasabasında, esrar satıcılarının kendilerine güveni sonsuz! "Kaç ton esrar isterseniz, bulurum! Üç, dört kamyon getirin hepsini doldurayım!" diyor biri.


Pakistan yasalarının geçersiz olduğu ve "no-law-land" olarak tanımlanan kabile bölgelerinin değişmez manzarasını, sıkça rastlanan kontrol noktaları, kalaşnikoflu vatandaşlar ve yüksek duvarlı evler oluşturuyor.


Pakistan'ın çayhaneleri de son derece ilginç doğrusu!.." diyor biri.

 
Pakistan
Ana Sayfa
  Pakistan
Foto/Video
  Peşaver
Ana Sayfa
  Peşaver
Foto/Video



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.


Son Eklenen Foto/Video
İngiltere
(17 Haziran 2012
İtalya'da Festival Zamanı
(17 Haziran 2012
Kahire'den İnsani Tebessümler
(17 Haziran 2012
Delhi'den İnsan Manzaraları
(17 Haziran 2012
Peşaver'den İnsan Manzaraları
(17 Haziran 2012
Sonbaharda Ankara
(17 Haziran 2012
Kapadokya
(17 Haziran 2012
İstanbul
(15 Haziran 2012
Kapadokya 2
(15 Haziran 2012
Disneyland Walt Disney Cars
(15 Haziran 2012