Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Festival ve Etkinlik Haberleri ::::: Quebec Kış Karnavalı  2024 Ocak       
Ülke Şehir Ekleme Okunma Yorum Yazan 
Kanada Quebec 29 Kasım 2012     4962 0 hakangeziyor 

 Quebec Kış Karnavalı  (2024 Ocak)
 Kanada » Quebec
 (Eğlence)

1894 yılından beri her yıl Ocak ve/veya şubat aylarında kutlanan dünyanın en büyük kış karnavalı olan Quebec Kış Karnavalı (Quebec Winter Carnival) , her yıl Kanada'daki Quebec City'de düzenleniyor.

Karnaval ya da festival dendiğinde akla hep sıcak yerler ve görüntüler gelir ancak Quebec Karnavalı, dünyadaki en ünlü karnavallar listesinde Rio ve New Orleans'tan sonra üçüncü olarak yerini alır. Karnavalın simgesi olan "Bonhomme", "iyi adam" anlamına gelen kardan adamdır. Kırmızı şapkası ve renkli kemeri, Quebeclilerin geleneksel kıyafetlerindendir. Tüm dünyadan gelen konuklar görsel şölenin ve eğlencenin tadını çıkarır. Kar ve buzdan heykel yapma aktiviteleri, kış sporları, geleneksel Quebec tarzı etkinlikler (kraliçe ve düşesler, karnaval mumu), kar banyoları, konserler, kano yarışları ve köpek kızağı yarışları en eğlenceli aktivitelerdendir.

Festivalin ilk yıllarından beri, her yaştan birçok insan geceleri karla kaplı sokaklara çıkarak toplanır ve geçit törenlerine katılır. 15 metrelik kuklalar, yaratıcı ışık gösterileri, benzersiz müzik, kırmızı trompetler, multimedya projeksiyon gösterileri, 1200 kostüm ve çeşitli sürprizler bu geçitte yer almaktadır. Quebec Karnavalı hakkında daha detaylı bilgi için www.carnaval.qc.ca internet sitesini inceleyebilirsiniz.

 




 
Kanada
Ana Sayfa
   Kanada
Festival Etkinlik
  Quebec
Ana Sayfa
  Quebec
Festival Etkinlik



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.