Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Kırklareli'nin Vize İlçesi Cittaslow İlan Edildi        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Kırklareli   10 Kasım 2011 10 Haziran 2012 2489 0 Erdin İVGİN 
 
  Kırklareli'nin Vize İlçesi Cittaslow İlan Edildi

Vize Belediyesi'nin başvuruda bulunduğu CittaSlow (Sakin Şehir) üyeliği kabul edildi. Vize, artık CittaSlow ağına dahil oldu. 2 Haziran 2012 tarihinde Avusturya'nın Enns kentinde düzenlenen son koordinasyon komitesi toplantısı sırasında Vize'nin Cittaslow üyeliğini resmen ilan edildi.  Kentlerin özgün kimliklerini koruyarak yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir gelişmeyi öngören uluslararası 'Cittaslow' ağının Türkiye'den yedinci üyesi Vize oldu.

Cittaslow, nüfusu 50.000′nin altındaki kentlerin üye olabildiği, kentlerin kendi gelenek, göreneklerini, yemeklerini, tarihsel kimliklerini korumalarını öngören bir birlik. Merkezi İtalya'da bulunan Cittaslow'a Türkiye'den de her geçen gün ilgi artıyor. Türkiye'nin İzmir'in Seferihisar ilçesinin kabulüyle tanıştığı Cittaslow ağına Akyaka, Gökçeada, Taraklı, Yalvaç ve Yeniipazar ilçeleri de katılmıştı. Birliğe Türkiye'den en son Kırklareli'nin Vize İlçesi kabul edildi. 

Nüfusu 50 binden az kentlerin üye olabildiği sürdürülebilir bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow, yerel yönetimlerin doğasını, geleneklerini, yemeklerini ve diğer özelliklerini koruyarak kalkınmasını hedefliyor. Kentlerin, birliğin belirlediği kriterler üzerinden sakinliklerini kanıtlayarak üye olabiliyor. 

Vize; birisi iki eski başkentin İstanbul ve Edirne'nin arasında yer almaktadır. İstanbul'a 1,5 saat mesafede (138 km) henüz keşfedilmemiş bir coğrafyadır. Vize ilçesinin merkez nüfusu: 12.317, köyleri ile birlikte toplam nüfusu ise 28.611 dir (TUIK, 2012). Tarihi kültürü ve doğasıyla bir cennet köşesi olan ilçe, sakin, şirin ama geçmişteki ünü büyük bir ilçedir.


KAYNAK: 








 
Türkiye
Ana Sayfa
          Kırklareli
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.