Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Gurme Sokak Lezzetleri...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Fransa Ülke Genel   01  Aralık 2022 6166 0 hakangeziyor 
 
  Skyscanner'dan Gurme Sokak Lezzetleri...



Gezmek, yeni yerler keşfetmek elbette çok güzel. Unutmadan, seyahatlerde görülecek yerler kadar sokakta satılan yiyecekler de ilgi çekiyor. Skyscanner, bazı destinasyonlara yolu düşenlerin mutlaka denemelerini önerdiği sokak lezzetlerini derlemiş. Gurme lezzetlerden ürkütücü seçeneklere dünyanın dört bir köşesinden sokak yiyeceklerini sizlerle paylaşıyoruz.


1. İtalya - Arancini: (mozarella ya da ragù ile doldurulmuş, kızartılmış pirinç köftesi) İçi et sosu ve nefis İtalyan peyniriyle doldurulmuş pirinç topları (arancini), ya da kızarmış nohut köftesi (panelle) İtalya'da sokakta tadabileceğiniz enfes lezzetlerden bir kaçı. Pizza çeşitlerini saymıyoruz bile...

2. Brezilya -  Acarajé: (Karides ve kaju fıstığı ezmesi ile doldurulmuş, kızarmış börülce)Afika-Güney Amerika Mutfaklarının ortak atıştırmalık yiyeceği olan bu enfes lezzet, bütün seyyar sokak satıcılarında bulunur. Ayrıca Brezilya plaj kültürünün de vazgeçilmezidir. 

Acarajé...

3. Japonya - Takoyaki: (octopus dumplings in batter) Japonya denilince akla ilk gelen yiyecek Suşi ve diğer deniz ürünleri oluyor. Özellikle ahtapot sever bir deniz ürünleri müptelasıysanız, Takoyaki'yi rastladığınız sokakta mideye indirmenizi öneriyoruz. Döküm kalıplarda hazırlanan taze soğan, hamur, zencefil ve ahtapottan yapılan bu atıştırmalık Japonya sınırlarını çoktan aştı bile. 

4. Belçika - Gaufres de Lieges: (Brüksel usulü Waffle) Aman tanrım! Belçika'nın dünyaya armağanı waffle'ı yolunuz Brüksel'e düşerse yerinde yemeyi ihmal etmeyin. Hangisini denemeli? O kadar çok seçenek var ki!

Gaufres de Lieges...

5. Çin - Tang hu lu: (şeker kaplı meyve şekerleri) Geleneksel bir Çin atıştırmalığı olan bu meyve şekerleri, 20 cm uzunluğundaki bambu şişlere dizilerek sunulur. Mandalina, portakal, çilek, yaban mersini, ananas, kivi, muz ve üzüm gibi çeşitli meyve seçenekleri gibi susama veya çikolataya batırılmış versiyonlarına da seyyar sokak satıcılarında rastlayabilirsiniz.

6. Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Balkanlar - Burek: (Etli ya da kıymalı börek) Bildiğiniz Boşnak Böreği! Tüm Balkanları etkisi altına almış bu börek, ülkemizde olduğu gibi Balkanlarda da her öğünde çok popüler.

Burek...

7. Hollanda - Hollandse Nieuwe: (Soğan ve turşu eşliğinde çiğ ringa balığı) Kıyılmış soğan ve çeşitli turşular eşliğinde sunulan çiğ balıktan daha lezzetli ne olabilir! Çiğ balık sevenlere afiyet olsun...

8. Fransa - Quiche: (Et, peynir ve yumurtayla doldurulmuş poğaça) Quiche/Kiş; dışı hamur, içi et, peynir ve yumurta içeren bir harçla doldurulan bu lezzet, Paris'teki uzun yürüyüşleriniz sonrasında bir yudum çay eşliğinde midenizde bayram havası yaratacak.

Quiche...

9. Kanada - Poutine: (kızarmış patates, peynir ve soslar) Kırmış patates üzerine et jölesi ve mozarella peyniri. Bizde gece eğlencelerinin son durağı kokoreççi neyse Kanada'da karşılığı Poutine'in satıldığı seyyar arabalar.  

10. Hindistan - Jalebi: (Kızarmış bir çeşit şekilli tatlı) Kıtır hamur üzerine tatlı şurup dökülerek hazırlanmış bu tatlıyı aramanıza gerek yok, Hindistan'ın her köşesinde rastlayabilirsiniz.

Jalebi...

11. Fas - Ghoulal: (Sümüklü böcek çorbası) Fransız, İspanyol ve İtalyan yemek kültüründen öğeler taşıyan Fas mutfağında bol baharatlı yemekler hakimdir. Jma El Fna'da akşam saatleri kebap kokuları her yeri sararken, bir değişiklik yapıp salyangoz çorbasını denemeye cesaret edebilir misiniz?

12. Meksika - Chapuline: (Kızarmış çekirge) Aman tanrım! İştah açıcı olmaktan çok ürkütücü bir görüntü oluşturuyor. Çıtır çıtır olduğu kesin ama denemeye değer mi? Bir de Meksikalılara sormalı...

Chapuline...

13.  Burma, Mohinga: (Pirinç ve balıklı çorba) Burma Mutfağı'nın temel yiyeceklerinden olan Mohinga,büyük şehirlerde sokak satıcıları ve yol kenarında sıra sıra dizili yiyecek tezgahlarında bulunur. Bütün gün erişilebilir bir yiyecek olsa da, yerel halk için kahvaltı ürünüdür. 

14. Kaliforniya - Balıklı Taco: (Kızarmış Taco ekmeği içine balık ve çeşitli yeşillikler) Balık filetolarının beyaz sos, salsa sosu ve lime dilimleriyle servis edildiği bu hafif lezzet oldukça davetkar görünüyor.

Baliklı Taco...

15. Meksika - Elote: (Mayonez ve Cojita peyniri ile kaplanmış közlenmiş mısır) Meksika usulü kızarmış mısır olan Elote, önce mayoneze sonrada rendelenmiş Cojita peynirine batırılarak hazırlanır. Bol kalorili ama enfes.  


Yolunuz buralara düşerse hepinize afiyet olsun...


Kaynak: Yazıda yer alan fotoğraflar ve metinler, Skyscanner'ın ilgili sayfasından alınmıştır. Diğer fotoğraflara ve yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Dünyanın Gurme Sokak Lezzetleri - Skyscanner internet sitesini inceleyebilirler.








 
Fransa
Ana Sayfa
          Ülke Genel
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.