Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Dünyanın En İyi 15 Karnavalı        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İspanya İspanya Genel   01 Şubat 2014 4347 0 Engin D 
 
  Skyscanner'dan Dünyanın En İyi 15 Karnavalı

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, kış aylarının hüzünlü halini bırakıp, en renkli ve çılgın partilerin düzenlendiği karnavalları listeledi. Kış aylarının sona ermesine az kaldı ve karnaval sezonu tüm enerjisiyle başladı. İlkbahara merhaba demeden önce neşenizi yerine getirecek, çılgın ve eğlenceli karnavallara katılmak harika olmaz mı? Arkadaş grubunuz ya da sevgilinizle unutulmaz bir anı olarak kalacak bir karnaval seyahati yapmaya ne dersiniz?

 
1. Tenerife Karnavalı
28 Ocak - 9 Mart, 2014
Çılgın bir festivale mi katılmak istiyorsunuz? O zaman Tenerife Karnavalı'nı denemelisiniz. Rio Karnavalı'ndan sonra dünya çapındaki en ünlü ve en çok rağbet gören ikinci büyük karnaval olan Tenerife Karnavalı, çılgın geçit törenleri, harika dans şovları, konserleri, havai fişek gösterileri ve büyüleyici kostümler içindeki binlerce eğlenceli ve güzel insanla bir arada olmayı vaat ediyor.
 
En güzel kostümü giyen genç kızın karnaval kraliçesi seçildiği etkinlikte, genç kızlar kraliçe seçilebilmek için kıyafetleriyle göz kamaştırıyor. Festival açılış ve kapanış geçit törenlerinde, hem ada sakinleri hem de turistler rengarenk kostümlerle katılarak bir arada çılgınca eğleniyor. Karnavalın doruk yaptığı etkinlik ise her yıl yarım milyondan fazla insanın katıldığı 24 saat süren muhteşem kapanış partisi. Adalıların "Sardalyanın Cenaze Töreni" olarak adlandırdığı kapanış kutlaması, dev sardalya maketinin yakılmasıyla son buluyor.
 
 
2. Venedik Karnavalı, İtalya
15 Şubat - 4 Mart, 2014
Avrupa'nın en sofistike ve şık etkinliğini görmek istiyorsanız Venedik Festivali tam da size göre. 1268 yılından bugüne kutlanan karnaval için bu yılki temaya uygun kostümünüzü hazırlayın ya da en azından güzel bir maske edinin. Venedik Karnavalı, atmosferinden katılımcılarına, kıyafetlerinden etkinliklerine karnavalların en zarifidir. Büyük maskeli baloya davet mi bekliyorsunuz? Hemen biletinizi alın ve "Gran Ballo delle Maschere" katılmak için hazırlıklara başlayın.
 
 
3. Rio de Janeiro Karnavalı, Brezilya
28 Şubat - 8 Mart, 2014
Rio Karnavalı, yeryüzündeki tüm karnavalların anası, ölmeden önce yapılacaklar listesinin vazgeçilmezidir. Güzel ve çılgın Rio de Janeiro şehri karnavalla birlikte sayısız eğlence vaat eder: Samba dansçıları, rengarenk sokakları, capcanlı ortamı ve sizi içine çeken samimi sıcaklığıyla bir de bakmışsınız kapılıp gidivermişsiniz. En renkli kostümler ve en iyi dans figürlerinin sergilendiği Sambodromo'daki devasa şovda, şehrin Samba okullarının dans ekipleri yarışarak, muhteşem danslarını muhteşem bir performansla sergilerler. Katılmak ve bu eşsiz karnavalı yaşamak istiyorsanız, biletinizi hemen alın.
 
 
4. Binche Karnavalı, Belçika
2 - 4 Mart, 2014
 
14. yüzyıldan beri sürdürülen bir gelenek olan bu karnavalda, her yıl 2-4 Mart tarihleri arasında maskeli ve yerel kostümlü Belçikalılar (bunlara "Gilles" adı verilir), kaos yaratmak için tek tip görünümleriyle Grande Palace meydanını doldururlar. Meydanda bir seferde 1000 tane Gilles'i bir arada görebilirsiniz. Kötü ruhları korkutup kaçırmak için ellerindeki sopaları sallayıp, kostümlerindeki zilleri şıngırdatmak karnavalı renklendiren görevlerinin bir parçasıdır. Dikkatli olmanızı öneririz çünkü yaptıkları sadece gezinmekle sınırlı değil. Garip gelecek ama kalabalık gördükleri insan topluluklarına elma fırlatıyorlar. Elmayı yakalarsanız kendinizi şanslı hissetmelisiniz. Karnaval inanışı böyle!
 
 
5. Mardi Gras, New Orleans, ABD
15 Şubat - 4 Mart, 2014
 
1857 yılından beri kutlanan karnavalda, renkli ve çılgın kostümlerle yapılan geçit törenlerinin yanı sıra festivalin özü, katılımcıları çok neşeli ve çılgın kılan rom ve viskinin su gibi akmasıdır. "Şişman Salı"nın Fransızcası olan Mardi Gras çılgınlıklarıyla ünlüdür ve 16 yaş altı çocuklar için kesinlikle uygun değildir. Kendinizi çılgın olarak tanımlıyorsanız, bu festivale katılmanızı öneririz. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu etkinliği tek bir gün sansa da yaklaşık 3 haftaya yayılmıştır. New Orleans'daki en popüler geçit törenleri olan Endymoion, Bacchus ve Zulu'yu kaçırmamak için erken gitmenizi öneririz. Son günlerine katılacaksanız, hafta sonu şenliklerini kaçırmamak için 1 Mart'tan önce orada olmaya bakın. Biletinizi hemen alın ve gittiğinizde sakın kimseden festival boncuğunu istemeye kalkmayın!
 
 
6. Cadiz Karnavalı, İspanya
27 Şubat - 9 Mart, 2014
Her yıl Paskalya'dan 40 gün önceki 10 günü kapsayan Cadiz Karnavalı'na genç, yaşlı, çocuk herkes katılabilir. Kostümlü şovların yanı sıra, popüler kültürü hicveden bir çok konuda taşlamalı şarkıların söylendiği sokak konserleri düzenlenen festivalde, klasikten rock müziğe bir çok türe rastlayabilirsiniz. İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nin en güzel sahil kasabalarından bir olan Cadiz, Güney Doğu Avrupa'nın da en eski şehirlerinden biridir. Bu özelliği ile bilindik rotalardan farklı ama çok güzel bir yer görme şansını da yakalayacaksınızİspanyolca biliyorsanız, Teatro Falla'da düzenlenen karnaval yarışmasını izleyin, fazlasıyla eğlenceli. Eğer İspanyolca bilmiyorsanız, gezinirken rastladığınız sokak şovlarına sadece bakarken bile çok keyif alacaksınız.
 
 
7. Oruro Karnavalı, Bolivya
1-2 Mart, 2014
 
Mardi Gras'ın fazla çılgın olduğunu düşünüyorsanız, Oruro Karnavalı zırdeli işidir. Karnaval boyunca, Orura'da yaşam durur ve binlerce Bolivyalı ve turistin hınca hınç doldurduğu sokaklardan geçip gitmek imkansızlaşır. Bolivya'da her yıl yapılan en büyük etkinlik olan karnavalda, 20 saatten fazla süren dev bir teatral şovla, iyi ve kötü arasındaki ezeli rekabet anlatılır. Şovun sonunda, artık izleyiciler tam da bunalmışken, katılımcılar şov için yakılmış devasa ateşi söndürmek için büyük bir su savaşı yaparak serinleyip canlanırlar.  Böylece eğlence yeniden zirve yapar. Kulağa eğlenceli geliyor, değil mi?
 
 
8. Viareggio Karnavalı, İtalya
16 Şubat - 9 Mart, 2014
 
Venedik Karnavalı ve "Carnevale di Viareggio" İtalya'nın en önemli iki büyük karnavalını oluşturur. Çok da çılgın bir imajı olmayan Toskana Bölgesi'nin deniz kıyısı kasabası Viareggio'da düzenlenen karnaval, yükseklikleri 20 metreyi bulan devasa kartonpiyer maketler ve ateş soluyan kağıt ejderhaların geçit törenleri ile şenlenir. Kasabanın restoranlarının bile festival için özel menüler oluşturduğu karnaval dönemi, ziyaretçilerine çok keyifli bir atmosfer sunuyor. İtalya ve dünyanın her yanından toplam bir milyon katılımcı... Ne kadar eğlenceli olacağını siz düşünün.
 
 
9. Trinidad ve Tobago Karnavalı
3 - 4 Mart
 
Limbo, calipso ve galonlarca rom... Venezuela kıyısının hemen açıklarında yer alan tropikal bir ada olan Trinidad'da, Karayip ruhu öyle bir gusto ile kutlanır ki gerçekten görülmeye değerdir. Karnaval eğlencesi katılımcıların birbirlerine renkli çamur atmasıyla başlar ve iki gün boyunca ara vermeksizin devam eder. Karnavalı izlemeye gelen yabancılar Trinidad'ın baş şehri olan İspanyol Limanı'nda düzenlenen rengarenk kostüm şovlarına katılabilirler. Trinidad Karnavalı sadece bir izlence olmakla kalmıyor. Yerli ya da turist, katılmak isteyen herkesin keyifle yer alabileceği herkesin karnavalı olmasıyla daha da eğlencelidir.
 
 
10. Sitges Karnavalı, İspanya
25 Şubat - 5 Mart, 2014
Bu yazıyı okurken bile İspanya'nın bir karnavallar ülkesi olduğunu düşünmeye başlamışsınızdır. Stiges Karnavalı, İspanya'daki karnavallardan en ünlü ve en eski olanıdır. Barselona'ya 35 km uzaklıkta olan bu sakin ve küçük sahil kasabası, festivalle birlikte adeta coşar ve sokakları sağlam bir açık hava partisine dönüşür. Akıllara zarar kostümler içerisindeki katılımcıların sergilediği bir kaç geçit töreni yapılan karnavalda, kapanıştaki gay geçidi oldukça eğlencelidir. Sokak partileri ve geceleri düzenlenen drag queen şovları ile gündüz ve gece eğlence durmadan devam eder. Kış aylarında yazın sıcak atmosferini yaşamak için birebir.
 
 
11. Patras Karnavalı, Yunanistan
17 Ocak - 2 Mart, 2014
Yunanistan'ın üçüncü büyük şehri olan Patras'ta Venediklilerden kalma bir gelenek olarak 1800'lerin başından beri kutlanan Patras Karnavalı, günümüzde açılış, çocuk, yiyecek, dans ve kapanış seremonilerinden oluşuyor. Sayısı 40.000'i bulan kitlelerin katıldığı karnaval Patras Belediyesi tarafından düzenlenmekte. Olur da yolunuz düşerse hiç yabancılık çekmeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Zira yemek seremonisindeki mangaldaki etler ve dans seremonisindeki göbek danslarına Patraslıymış rahatlığıyla uyum sağlayabilirsiniz. 2 Mart öğle saatlerinde düzenlenen kapanış öncesi geçit törenini kaçırmayın.
 
 
12. Ivrea Karnavalı, İtalya
6 Ocak - 5 Mart, 2014
Ivrea Karnavalı, çılgınlığı İtalya sınırlarını zorlayan dünyanın ünlü yemek savaşına ev sahipliği yapıyor. Diğer adı Portakal Karnavalı olan bu festival için Sicilya'dan İtalya'ya tonlarca portakal getiriliyor. Yerel halk ve kraliyet birlikleri arasındaki tarihi iç savaşı temsilen düzenlenen karnaval, sandıklar hatta atlı arabalar dolusu portakal ile binlerce insanın temsili savaşına sahne oluyor. Atlı arabalarıyla geçen temsili kraliyet birlikleri, sokaklardaki halk çoğunluğunun "portakal yağmuru" karşısında o kadar güçsüzler ki, onların iki büklüm olmuş halini seyretmek bile eğlenceli olabilir. Uyarmadı demeyin: Portakal banyosu yapmaya hazır olun!
 
 
13. Torelló Karnavalı, İspanya
27 Şubat - 5 Mart, 2014
Barselona yakınlarında yetişmediyseniz büyük ihtimalle Torelló'yu duymamışsınızdır. Çılgınlıkların dorukta yaşandığı bu karnavalda 'Senyoretes ve Homenots' günü kadın-erkek rolleri yer değiştirir. Erkeklerin kadın gibi giyinerek sokak geçitlerinde boy gösterdikleri bu şov oldukça renkli görüntülere sahne olur.
 
 
14. Antroxu, Asturias, İspanya
26 Şubat - 5 Mart, 2014
'Antroxu' İspanya'nın oldukça kırsal ve yeşilini koruyabilmiş bölgesi Asturias'da kutlanır. Karnavalın doruk noktası  de "Jueves de Comadres" yani "Kız arkadaşlar Perşembesi"dir. Kadınlar kız arkadaşlarını yanlarına alıp bütün gün ve gece partilerler. Aslında eğer bir Cumartesi gecesi Asturias'ta dışarı çıktıysanız, pekala "Kız arkadaşlar Perşembesi"nden pek de farklı olmadığını düşünebilirsiniz. Köpük toplarının yoğun uğraşları sayesinde, karnaval boyunca şehrin ortasından akan köpük nehri karnavala ayrı bir hava katıyor.
 
 
15. Notting Hill Karnavalı, Londra
24 - 25 Ağustos, 2014
Londra'nın en büyük kutlamasıdır. Tarih olarak karnaval sezonuna denk gelmese de, İnglizlerin kendilerine münhasır olma durumları bunu mazur gösterebilir. Kesinlikle devasa boyutta olan Notting Hill Karnavalı, başkent Londra'nın Karaipli eşrafının düzenlediği bir kutlamadır. Karnavala katılan 2 milyon insan, Doğu Londra sokaklarını işgal edermişçesine, kulakları zonklatan müzik sistemlerinden yayılan hareketli müzikler eşliğinde dans edip, 2 günde milyonlarca tavuk yemeği tüketir.
 
 
Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Dünyanın en iyi 15 karnavalı - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.








 
İspanya
Ana Sayfa
          İspanya Genel
Ana Sayfa
 

"Skyscanner'dan Dünyanın En İyi 15 Karnavalı" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

New Orleans (A.B.D.), Belçika Genel (Belçika), Bolivya Genel (Bolivya), Brezilya Genel (Brezilya), Londra (İngiltere), İtalya Genel (İtalya), Yunanistan Genel (Yunanistan),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.