Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Avrupa'nın En İyi 8 Bisiklet Turu...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Fransa Paris   08 Ağustos 2023 3487 0 hakangeziyor 
 
  Avrupa'nın En İyi 8 Bisiklet Turu...

Chris Froome'un Tour de France'ta kazandığı zaferin onuruna, Skyscanner'ın şampiyon bisikletçisi Rachel Evatt, sizin için 8 harika bisiklet parkuru seçti. Profesyonellerden başlangıç seviyesindekilere kadar herkese uygun muhteşem parkurlar...


1. Loire Valley, Fransa - Bisiklet ve şarap turu
Zorluk derecesi: 2/10
Güneşlenmek ve hayattaki güzel şeylerin tadına varmak isteyen bisikletçiler için Fransız şarap turu bir zorunluluktur denebilir. Lezzetli yemeklerin yanı sıra şirin kasabalardan geçerek etraftaki şatoları gezebilirsiniz. Yol boyunca eşyalarınızı rahatça taşıyabileceğiniz aparatlar sağayan firmlardan tutun da, size üzüm bağları arasındaki özel yollardan geçerek eşlik edecek rehberler sağlayan bir çok firma bulabilirsiniz. İki tekerlekli macera ve şarap tadımını mükemmel bir uyum içinde dengeleyen DiscoverFrance.com web sitesine bir göz atmanızı öneririz. Bu site kolay parkurları seçenler için harika bir başlangıç noktası olacaktır.

2. Windermere, Göller Bölgesi, İngiltere
Zorluk derecesi: 3/10
Doğru zamanda yani havanın güzel olacağı zamanı yakaladığınızda Göller Bölgesi'nin güzelliği sizi büyüleyebilir. Saçlarınızda rüzgarın esintisi ve gölün üzerindeki güneşin ışıltısı ile bu yöreyi bisikletle gezmekten daha keyifli bir şey olamaz. Kırlangıçlar ve Amazonlar... Arazinin biraz dalgalı bir yolu var ama Rydal Beck ve Loughrigg manzaralarını görebileceğiniz 45km'lik döngülü parkuru tavsiye ederim. Brockhole National Park Merkezi'nde mola verip bir fincan sıcak çay eşiliğinde, ev yapımı kekin tadına bakmanızı öneririm.




3. Mayorka, İspanya
Zorluk derecesi: Değişken
Düzlükler ve tepelerin ideal bir karşımı olması, yol boyunca kahvehaneler ve acıkmış bisikletçiler için restoranların bulunması Mayorka'yı bisikletçilerin son zamanlardaki cenneti olmaya aday hale getiriyor. Şiddetli rüzgar ve yakıcı güneşi dikkate alırsak ilkbahar ya da sonbahar bisiklete binmek için en iyi zamanlama olacaktır. Eğer çok istekli bir bisikletçiyseniz size Puerto Pollensa'dan başlayarak eşlik edecek ve özel bir bisikletçi rehberi de bulabilirsiniz.

4. Wight Adası, İngiltere
Zorluk derecesi: 6/10
Ne kadar istekli olduğunuza bağlı olarak 100km'lik bir parkuru 1 günde geçebilir ya da Yarmouth ve Benbridge arasındaki balıkçılıkla geçinen güzel köylerde birkaç duraklama yaparak ilerleyebilirsiniz. Yol boyunca deniz manzarası eşliğinde, kuşlar ve vahşi yaşama takınlık edip, tuzlu tertemiz havayı bolca içinize çekebilirsiniz. İngiltere'de olduğunuz için yanınızda yağmurluk bulundurmayı asla ihmail etmeyin. Eğer yanınıza iki tekerli bir arkadaş arıyorsanız, her yıl isteyen herkesin katılabildiği resmi bir Wight Adası gezintisi düzenlenmekte. Katılın, çok keyif alacaksınız...

5. Spa, Belçika
Zorluk derecesi: 7/10
Belçika'nın düzlük olduğunu kim söyledi? Spa ve Lüksemburg'un güneyindeki Ardennes; tepeleri, %25 derece açıya ulaşan dik inişleri ve turizm ofisinin belgelediği bisiklet yolları ile iyi bir parkur sunuyor. Özel bakım ve masaj tatillerinin orijinal şehri olan Spa ise şehri çevreleyen tepeler, ormanları ve dolambaçlı yollarıyla, turunuz sonrası hak edeceğiniz en iyi rahatlamayı sunuyor.

Eğer çok maceraperest hissediyorsanız, her yıl Mayıs ayında düzenlenen La Flèche de Wallonie sportifi (81-219 km arasında 4 farklı mesafe) denemenizi öneririz. Şehir 3 defa Tour de France'a, ard arda birkaç defa da Dağbisikleti Dünya Kupası'na evsahipliği yapmış. Gitmişken şehirde konaklayıp bir öğleden sonranızı halk spasında geçirmenizi öneririz. Belediyeye ait olan bu spa hem temiz ve hem de erişilebilir fiyatları var.




6. Alpe d'Huez, Fransa
Zorluk derecesi:  8/10
Bu ikonik tırmanış, her yol bisikletçisi için edinilmesi gereken koleksiyoner parçası gibi bir şey. Tribüşon gibi 21 düzgün yüzeyli ve virajlı çıkış yolu ile ünlü olan zirve yolu, aşağıdaki Oisans Vadisi'nin muhteşem manzarasına da sahip. Yılın hemen hemen her günü, 13,8km'lik parkuru kısa sürede tamamlamaya çalışan ya da ara ara dinlenerek zirveye ulaşmaya çalışan gündelik bisikletçilere rastlayabilirsiniz. İyi haber ise zirveye evsahipliği yapan bu şehide iyi yiyecek de bulabilmeniz. Biftek, patates kızartması veya eski tarz hazırlanmış iyi bir omlet yanında salata ve Fransız birası heyecan verici iniş yolu öncesi sizi kendinize getirecektir. 

7. Novi Colli, İtalya
Zorluk derecesi: 9/10
Ünlü bisikletçi ve dağcı Marco Pantani'ye evsahipliği yapan Cesenatico, Adriyatik denizi kıyısında yer alır ve bisikletçiler için var olduğu düşünülen bir şehirdir. Ünlü Novi Colli (tam çevirisi Dokuz Tepe) "Gran Fondo" sportif her yıl şehirde düzenlenmektedir. Profesyonellerden amatörlerie kadar herkesin katılımına açık olan ralli 130km ve 200km uzunluğunda iki farklı parkur sunmaktadır. Her yıl neredeyse 11 bin bisikletçinin katıldığı etkinlikte, geçen bisikletçileri seyretmek için büyük kalabalıklar yol kenarına konuşlanır, büyük tezahüratlarla, bazen kenar çizgisinden kek göndererek katkıda bulunurlar. Parkurun büyük bölümü tepelik olduğundan yokuşludur  ancak etrafta büyük bir dağ yoktur. Tepelerden görünen manzara ise  resimlere konu olacak kadar büyüleyicidir. Parkur sonrası dondurma (gelato) ve deniz dalışı yaparak keyfini çıkarmanızı öneririz.

8. Passo dello Stelvio, Dolomitler, İtalya
Zorluk derecesi: 10/10
Eğer tırmanışı %12'den başlayan (kulağa kolay gibi gelse de, yüksek basınç nedeniyle zorlayıcı bir çıkışa dönüşüyor) Bormio'dan başlarsanız, en yüksek noktası 2.758m olan 22km uzunluğundaki Avrupa'nın en zor dağ tırmanışıdır. Yol üzerinde bulunan Piccolo Tibet (Küçük Tibet) adlı, (adından da nalayabileceğiniz gibi) arazi ve manzara hakkında biraz fikir verebilecek bir otel bulunur. Tepeye çıkabilen cesur bisikletçiler karla kaplı görkemli Otler Dağı ve Zillertal Alpleri'nin hayret uyandırıcı manzarasıyla ödüllendirilirler. Ancak dahası var; 48 keskin dönemeci, karanlık tünelleri ve dik uçurumları olan iniş yolunda çok dikkatli olmalusınız.


Kaynak: Skyscanner











 
Fransa
Ana Sayfa
          Paris
Ana Sayfa
 

"Avrupa'nın En İyi 8 Bisiklet Turu..." Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Belçika Genel (Belçika), Londra (İngiltere), Mayorka (İspanya), İtalya Genel (İtalya),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.