Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Zeugma Mozaik Müzesi Açıldı...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Türkiye Gaziantep   10 Eylül 2011 3567 2 hakangeziyor 
 
  Zeugma Mozaik Müzesi Açıldı...

Dünyanın en büyük mozaik müzesi dün Başbakan Erdoğan'ın katıldığı bir törenle resmen açıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılının nisan ayında inşasına başlanan müze, toplam 50-55 Milyon Dolarlık yatırımla tamamlandı.

Müzede, Nizip ilçesinde Fırat Irmağı kıyısında yer alan Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılarak, şu ana kadar restorasyon ve konservasyonu tamamlanan yaklaşık bin 700 metrekarelik mozaik, ziyaretçilerin izlenimine sunuluyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük müzesi olan dünyanın en büyük mozaik müzesi kabul edilen Tunus'taki Bardo Müzesi'nin bu unvanını da elinden aldı.

İkinci katın birinci bölümünde ''Çingene Kız'' olarak adlandırılan ve simge haline dönüşen Mainad mozaiği için yapılan özel oda dikkat çekiyor. Labirent şeklinde dizayn edilen odanın duvarında, kaçakçılar tarafından büyük oranda tahrip edilen Mainad mozaiği yer alıyor. 18 Temmuz'da ziyarete açılan müzeye, yerli turistin yanı sıra İtalyan, Fransız, Alman ve Japon turistler büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye'ye bu muhteşem eseri kazandıranlara Gezialemi ekibi olarak teşekkür ediyoruz...

Kaynak: Turizmaktüel



 
Türkiye
Ana Sayfa
          Gaziantep
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
Erdin İVGİN
(13 Eylül 2011)

Yazını heyacanla bekliyoruz. Antep ve Zeugma Mozaik Müzesini beğendiğine eminim.

gezi-cem
(13 Eylül 2011)

Muhterem,
Antep ve Müze konusunda biraz daha ayrıntılı bir yazıyı önümüzdeki günlerde bu sayfalarda bulacaksınız. Yalnız "Cingen Bacı" mozaiği yerine ucuz bir imitasyonunu koymuşlar. Muhterem

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.