Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Paris'te Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Fransa Paris   18  Aralık 2011 8402 3 hakangeziyor 
 
  Paris'te Bedava Yapabileceğiniz 20 Şey...

Aşkın şehri, modanın başkenti, sanat kenti... Daha onlarca farklı özelliği ile bambaşka bir güzelliktir Paris'te olmak. Kimilerine göre Avrupa'nın pahalı şehirlerinden birisi olarak kabul edilen Paris'te bütçenize en ufak bir yük getirmeden yapabileceğiniz şeyler de var. Elbette belki "en güzel" ya da "en popüler" atraksiyonlar olmayabilir. Ancak unutulmamalı ki bunları yapmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok.

İşte popüler gezi-seyahat sitesi Lonelyplanet okurları tarafından tespit edilen ve Paris geziniz sırasında hiçbir ücret ödemeden yapabileceğiniz 20 şey...

FOTOGRAF: © Pline / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0



1- Notre Dame Kilisesini Ziyaret Edin Gotik dokunuşlarla süslenmiş Paris'in bu heybetli simgesi şehre gelen tüm ziyaretçilerin olmazsa olmazlarından biridir. Uzun kuyruklar canınızı sıkarsa hemen yanı başındaki Seine Nehri kenarında kısa bir yürüyüş iyi gelecektir.

2- St-Quen Bit Pazarını Gezin Paris'in doğu tarafında kalan St-Quen Bit Pazarı (Le Marché aux Puces de St-Ouen) iğneden ipliğe, antikadan ayı postuna ne ararsanız bulabileceğiniz keyifli bir yer. Porte de Clignancourt durağında metrodan indiğinizde köprünün altından devam edin.

3- Champ de Mars'ta Çimlere Uzanın Eyfel Kulesine çıkmak belki biraz bütçenizi sarsabilir ancak hemen yanı başındaki yemyeşil Champ de Mars'ta çimlere uzanabilir ve Eyfel'in keyfini çıkarabilirsiniz.

4- Pere Lachaise Mezarlığında Dua Edin 20. bölgede yer alan mezarlık Paris'li pek çok ünlüye ev sahipliği yapar. Turistler genellikle üç no'lu hattı kullanıp Gambetta durağında inerek Oscar Wilde'ın mezarını ziyaret etmekle başlarlar.

5- Modern Sanatlar Şehir Müzesini Gezin Metro 9 no'lu hatta binip Alma-Marceau durağında inerseniz Modern Sanatlar Şehir Müzesi'nde (Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris) Fransız kültürünün sürrealist bakış açısına dalabilirsiniz.

FOTOGRAF: © Moonik / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0



6- Aligre Market'te Turlayın Peynirden ete, renk renk çiçeklerden her türlü meyveye yerel ürünlerle gözlerinize ve midenize ziyafet mi çekmek istiyorsunuz? O zaman doğru adres metro 8 no'lu hatta binmek ve Ledru-Rollin durağında inerek Aligre Meydanına doğru yürümek.

7- Sacre Coeur Bazilikasını Ziyaret Edin Capcanlı Montmarte semtinin zirvesinde yer alan bu beyaz mermerli görkemli kilisede altın mozaikler ve vitray pencerelerle kendinizden geçebilirsiniz. Güzel Paris manzarası da işin ekstrası. Ancak yukarıya çıkmanın ve kripti ziyaret etmenin ücreti olduğunu unutmayın.

8- Carnavalet Müzesinde Paris'in Tarihini Keşfedin Paris'in tarihine adanan müzede daimi koleksiyonları tek bir kuruş harcamadan keşfedebilirsiniz. Metro 1 no'lu hattın Saint Paul durağında yer alan Müze'de sergilenen bazı geçici koleksiyonlar ücretli olabilir.

9- Buttes Chaumont Parkında Şehrin Keşmekeşinden Uzaklaşın Paris'in en dik parkı her ne kadar bacak kaslarınızı zorlayacak olsa da size doyumsuz bir huzur verecektir. Falezleri, köprüleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki şelalesi ve sayısız bahçeleri ile Paris'in telaşından sıyrılmak isterseniz 19. Bölgedeki Buttes Chaumont ya da Botzaris duraklarından birinde inebilirsiniz.

10- Montparnasse Mezarlığı'nda Sakin Bir Yürüyüş Yapın Fransa'nın pek çok entelektüel ve sanat eliti için son dinlenme noktası olarak kabul edilen mezarlık Montparnasse Cemetery Pere Lachaise'ye göre daha az gösterişli ama huzurlu bir yürüyüş için idealdir. Hem böylece Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir ve Samuel Beckett'e tahmin edemeyeceğiniz kadar yakınlaşabilirsiniz.

FOTOGRAF: © Myrabella / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0



11- Monceau Parkında Gezin Mezarlıktaki ünlü kişilerin arasında gezmek size biraz ürkütücü geliyorsa o zaman Chopin ve Guy de Maupassant gibi önemli şahsiyetlerin heykellerinin bulunduğu "İngiliz tarzı" Monceau Parkı tam size göre. Metro 2 no'lu hatta binip Monceau durağında inebilirsiniz.

12- St. Martin Kanalında Piknik Yapın Güneş batarken kanal boyunca şık Parislilere katılın. 10. Bölgede République ve Gare du Nord arasında kalan bu 4,5 km'lik kanal, piknik yapmak ve şehrin asıl insanlarını tanımak için ideal bir yerdir.

13- Brancusi'yi Keşfedin Romanya doğumlu soyut heykeltıraş Constantin Brancusi'yi tanımak için Pompidou Merkezindeki stüdyosunu ziyaret edin. Ünlü eseri "Öpücük"ü de (The Kiss) görebileceğiniz Merkeze 11 no'lu metro hattı Rambuteau durağında inerek ulaşabilirsiniz.

14- Arènes de Lutèce'de Roma Mirasının İzini Sürün Antik Roma dönemine meraklıysanız Latin Quarter'da yer alan Arènes de Lutèce tam size göre. 1. yüzyıla tarihlenen bugüne kadar inşa edilmiş en uzun Roma Amfitiyatrosu'na ulaşmak için Cardinal Lemoine (metro hat 10) ya da Jussieu (metro hat 7, 10) duraklarını kullanabilirsiniz.

15- Mouffetard Caddesinde Yerel Lezzetlerin Keyfine Varın Fırıncılar, birbirinden lezzetli peynirler ve gurme tatlı mağazaları (özellikle 45 numarada yer alan Gelati d'Alberto'nın gül şeklindeki dondurmaları çok popülerdir) size cazip geliyorsa Arnavut kaldırımlı Mouffetard pazar caddesine kendinizi bırakabilirsiniz. Özellikle büyük sokak pazarının kurulduğu bir Cumartesi günü burada olursanız daha büyük keyif alırsınız. Metro hat 10, Cardinal Lemoine durağı.

FOTOGRAF: © Alno / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0



16- Belleville'de Çin Mahallesini ve Sanat Stüdyolarını Keşfedin Sokakları boyunca isyanın ve çok kültürlülüğün havasını soluyacağınız Belleville, rivayete göre trajik şarkıcı Edith Piaf'ın da doğduğu yerdir. Aynı isimli hoş parkı da gezebileceğiniz semte ulaşmak için 2 ve 11 no'lu metro hatlarını kullanarak Belleville durağında inebilirsiniz.

17- La Promenade Plantée de Yürüyün Yükseltilmiş demiryolu geçidi boyunca muhteşem manzaralar eşliğinde şehrin kalabalığından uzaklaşmak isterseniz bir diğer alternatifiniz de La Promenade Plantée olmalıdır. 12. Bölgede yer alan bu 4,5 km.lik büyüleyici atmosferi yaşamak isterseniz Bastille metro durağı yakınındaki Daumesnil Bulvarından başlayabilirsiniz.

18- Lucernaire Tiyatrosunda Fotoğraf Sergilerini Gezin Sinema, tiyatro ve sanatın bir potada eridiği Théâtre du Lucernaire, sürekli değişen fotoğraf sergileri ile bir dizi ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapar. Siz de bu kalabalığa katılmak isterseniz metro hat 4 Vivan durağını kullanabilirisiniz.

19- Marais'te Dolaşın Canlı ve hareketli Marais semti bir pazar günü dolaşmak için mükemmel bir adrestir. 14. Louis'in izini takip edin, Yahudi Mahallesini tanıyın ya da sadece eski tip dükkanları seyretmekle yetinin. Hotel de Ville'de kısa bir mola vermeyi unutmayın.

20- Jardin des Tuileries'e Kendinizi Bırakın Louvre Müzesi ile Concorde Meydanı arasında kalan bu tarihi parkın/bahçenin keyfini çıkarın. Marie-Antoinette'in narin ayak izlerini sürerken Napolyon'un inşa ettirdiği heybetli Zafer Takını seyretmeyi unutmayın.

Yukarıda sayılanlar dışında Paris programını yaparken unutulmaması gereken çok önemli bir şey daha var: Her ayın ilk Pazar günü Louvre, Versay Sarayı ve d'Orsay dahil tüm müzeler ücretsizdir. Erken davranın ve kalabalıklara hazır olun. İyi gezmeler...

HAZIRLAYAN: M. Hakan ÖZBARAN / Gezialemi.com

Kaynak: Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Top 20 free attractions in Paris-Lonelyplanet 


NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin tek amacı Paris şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmaktır. Makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.





 
Fransa
Ana Sayfa
          Paris
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
hakangeziyor
(19  Aralık 2011)

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Bundan sonra bu tarz nokta atışlara daha fazla ağırlık vermeyi düşünüyorum. Haydi gelin bu listeyi geliştirelim. Ben kendi tecrübelerimden bildiğim bir kaç ilave yapayım:

1- Seine Nehri kenarında güzel bir yürüyüş yapmak.
2- Oldukça yüksek bir meblağ ödeyip Moulin Rougea uğramasanız bile Paris’in “kırmızı noktalı” Red Light District’i görülmeli. Bunun için de doğru adres olan Pigalle'de yürümek.

Lüksemburgdan sevgiler ve saygılar.

NEŞE
(19  Aralık 2011)

Hakan yine ustalığını konuşturdu,böyle hap şeklinde faydalı bilgiler hep ondan gelir...Çok teşekkürler

fikretyaz
(18  Aralık 2011)

Paris; Romeo-Julietli-Thomas Mannli gondollü Venedik ile birlikte her romantik insanın görmesi gereken yerlerden adeta insanlığın ortak mirası olması beklenen yerlerden bu şekilde pratik bilgi her zaman çok iyi oluyor ve bu bilgi belki 10 larca yıl kalması gereken bir bilgi ekleme ve güncelleme yapılıncaya kadar...

 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.