Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Floransa Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İtalya Floransa   09 Şubat 2012 6150 0 hakangeziyor 
 
  Floransa Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi

Tarih boyunca sanatçının ve entellektüellerin şehri olarak kabul edilen Floransa... Herhangi bir İtalya gezisinde, Arno Irmağı ile ikiye ayrılmış, Toskana'nın yuvarlak tepeleri ile çevrili olan Floransa'yı kolay kolay dışarıda bırakmak imkansız. Diğer pek çok Avrupa şehrinde olduğu gibi Floransa'da da hiç ücret ödemeden ya da memnun kaldığınız takdirde istediğiniz kadar bahşiş ödeyerek katılabileceğiniz yürüyüş turları düzenleniyor. Floransa'da ücretsiz yürüyüş turları "Italy Free Tour" organizasyonun bir parçası olarak "Florence Free Tour" tarafından yerine getiriliyor. Aşağıda bu organizasyonun düzenlediği ücretsiz yürüyüş turları hakkında bilgi verilmektedir.

FLORENCE FREE TOUR Floransa şehrinde ücretsiz yürüyüş turlarının geçmişi biraz daha eskilere dayansa da organize bir şekilde 2010 yılından bu yana yapılıyor. Herhangi bir kamu ya da özel sektör desteği bulunmayan "Florence Free Tour" organizasyonu bünyesinde faaliyet gösteren rehberlerin tamamı lisanslı ve profesyonel kişiler. "Florence Free Tour", iki farklı yürüyüş turu düzenliyor:



1- Renaissance Tour Rönesans turu her gün saat 11.00'da Floransa Santa Maria Novella tren istasyonun orada bulunan aynı adlı kilisenin önünden başlıyor. Yaklaşık 2 saat süren tur Santa Croce Kilisesinin bulunduğu meydanda son buluyor. Yukarıda bu turun güzergahını gösteren harita yer almaktadır.

2- Medici Tour 13 ile 17. yüzyıllar arasında Floransa'nın yönetiminde söz sahibi olan güçlü ve soylu Medici ailesinin izlerini süren bu tur her gün saat 14.00'da tren istasyonunun bulunduğu yerdeki Medici Sarayının önünden başlıyor. Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş Arno Nehrinin diğer tarafındaki Pitti Sarayında son buluyor. Aşağıda bu turun güzergahını gösteren harita yer almaktadır



Her iki tura katılmak için de rezervasyon yaptırmanıza gerek bulunmuyor. Sadece başlangıç saatinde orada olmanız yeterli. Eğer aynı gün içinde her iki turu da yapmak istiyorsanız ilk tur tamamlandığında tren istasyonunun bulunduğu yere gelmeniz gerekiyor. Bu tarz turlar temel olarak ücretsiz ancak memnun kaldığınız takdirde birkaç Euro bahşiş bırakmak adetten. Tur sırasında rehberinize şehirle ilgili her türlü soruyu, en iyi restoranı, en ucuz barı, en eğlenceli mekanı vb. sorabilirsiniz. Bunun dışında "Florence Free Tour", arzunuz üzerine ücretli özel turlar da düzenliyor.

Daha detaylı bilgi almak isteyenler Florence Free Tour.com internet sitesini inceleyebilirler.

İyi yürüyüşler...

Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com



NOT: Yukarıda belirtilen hususlar, ilgili web sitesinin incelenmesi ve ihtiyaç duyulacak temel bilgilerin özetlenmesinden oluşmaktadır. Tek amacı Floransa şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmak olan bu haberde yer alan bilgilerin güncel olmasına azami özen gösterilmektedir. Bu konuda sitemizi takip eden dostlarımızın desteğine her zaman açığız. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.







 
İtalya
Ana Sayfa
          Floransa
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.