Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Avrupa'nın Gizli Kalmış Hazineleri...        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Almanya Köln   25 Mayıs 2012 6371 0 Emre Gülşen 
 
  Avrupa'nın Gizli Kalmış Hazineleri...

Paris, Barselona, Viyana, Berlin ve daha niceleri...Her birisi Avrupa'nın eşsiz kentlerinden kabul ediliyor ve milyonlarca insanı kendine çekiyor. Oysa Avrupa'da çok fazla bilinmeyen, fazla ziyaretçisi olmayan hatta gittiğinizde dahi önemini farkedemediğiniz o kadar fazla gizli güzellikler var ki...

Popüler seyahat sitesi Lonelyplanet Avrupa'da pek çoklarının bilmediği ya da üzerinde fazla durmadığı bu gizli kalmış hazinelerden en popüler 10 tanesini listelemiş. Belki bazılarını ilk defa duyuyorsunuz bazılarını da çoktan ziyaret ettiniz. İşte Lonelyplanet'e göre Avrupa'nın gizli kalmış hazinelerinden 10 tanesi (rastgele sıralanmıştır):

1- SATZVEY KALESİ - ALMANYA : Bu masalsı kale, aslında turistik şehirler olan Bonn ve Köln'e kısa bir mesafede bulunmasına rağmen çoğu seyahatçinin dikkatinden kaçmaktadır. Ortaçağdan kalma kale duvarları, hisar hendeği, antika düzenlemelerinin güzelliği ziyaretçileri ne kadar yorgun olurlarsa olsunlar rahatlıkla etkileyebilecek niteliktedir. Ayrıca kalenin içinde alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar bulunmakta ve kalede birtakım etkinlikler yapılmaktadır.
2- HASTİNGS SAVAŞ ALANI (Battle)- İNGİLTERE : 14 Ekim 1066'da İngiltere'nin Hastings kasabası yakınlarında Senlac Tepesinde Normanlar ve İngilizler arasında yapılan savaş, Normanların zaferi ve İngiltere'yi zaptetmesiyle sonuçlanmış olmakla birlikte, çok az kişi orada neler yaşandığını görmeye gitmiştir. Tarihsel dokuyu yansıtan alanlarda bir tur atın ve turunuzu şehrin tarihi sokaklarında yer alan dükkanlarda alışveriş yaparak noktalayın. Sussex kırsalının derme çatma sokaklarında tur atmayı da unutmayın.
3- AMİENS - FRANSA : Fransa'nın kuzeyinde yer alan Amiens'in Notre Dame Katedrali'nin iki katı büyüklüğündeki katedrali ile nadiren ziyaret ediliyor olması, pek çokları tarafından adeta "kutsal şeye saygısızlık" olarak nitelendirilmektedir. 1288 yılında tamamlanan Amiens Katedralinin, grift taş işçiliğini incelerken gözleriniz yerinden çıkabilir, dikkatli olun.
4- HAARLEM - HOLLANDA : Amsterdam'ın çoğu eğlencesinden insanın kendini sıyırmasının zor olduğu bir gerçek. Ama ziyaretçileri için Haarlem birçok ödül vaat ediyor. 17. Yüzyılın ünlü ustası Frans Hals bazı resimlerini burada yaptı ve bunların bazıları kendi adını taşıyan müzede sergilenmekte. Ayrıca St. Bavo Kilisesinde, bir kere Mozart tarafından çalınmış olan kilise orgunu da görebilirsiniz.
5- LÜKSEMBURG ŞEHRİ - LÜKSEMBURG : Lüksemburg gibi Avrupa'nın küçük ülkelerinden biri olsa bile, başkentinin keşfedilmeden kalması oldukça şaşırtıcı bir şey. Gidilecek yerler listesinde nadiren yer almakla birlikte, entelektüel ve çok dilli nüfusu ve sanatsal anlamda gelişmişliğiyle dikkat çekiyor. Bu şehirde bankalar ve takım elbiselerden daha fazlası var: Mudam'daki sanat eserlerini gezebilirsiniz, bisikletle şehir turu atabilirsiniz ve şehrin size vaat ettiği diğer şeyleri keşfedebilirsiniz.
6- LA CORUNA - İSPANYA : La Coruna, zengin tarihi, güzel sahilleri, çarpıcı gece hayatıyla İspanya'ya gerçekleştirilecek seyahatlerde farklılık arayanların uğraması gereken bir yer. Maria Pita meydanında şehrin kahraman koruyucusunun mızraklı heykelini görebilir, hemen yanında yer alan San Jorge Kilisesinin çift çanlı kulelerini hayranlıkla izleyebilirsiniz. Roma çağından kalan bir deniz feneri olan Herkül Kulesini de atlamayın. Güneş batınca tapasların tadını çıkartabilir, gece Santa Cristina, Oleiros partilerine katılabilirsiniz.
7- OLOMOUC - ÇEK CUMHURİYETİ : Olomouc için, Çek Cumhuriyetinin en güzel şehri denilebilir. Başkaları Prag'ta buzdolabı mıknatısı bakarken, siz Olomouc'ta patatesli pan keklerin tadını çıkartabilirsiniz. Çeklerin başkentinin tüm ihtişamına sahip olan şehir ayrıca Kutsal Teslis Sütunu, astronomik meydan saati, Neptün fıskiyeli havusu ve benzeri başka farklılıklara da sahip.
8- KLAİPEDA - LİTVANYA : Alman stili tavernaların çevresini süslediği bir yer olarak, Litvanya'nın tek liman şehri olan Klaipeda oldukça güzel bir şehirdir. Memelis'te bir masaya oturarak peynirlerin, zeytinin, sosislerin tadına bakmanız ve güzel birasını tatmanızı tavsiye ederiz. Curonian kumsalının tadını çıkartabilir, orman gezileri yapabilir ve yerel folkloru inceleyebilirsiniz.
9- TARTU - ESTONYA : Güzel baltık ülkesi Estonya'ya ziyarete gidenler genelde başkent Talinn'in cazibesine kapılırlar ve üniversite şehri Tartu'yu ihmal ederler. Bu tarihi yerde birbirinden güzel sokak, cadde ve kafeler yanında yüzyıllar önce disiplini bozan (örneğin kitaplarını kütüphaneye geç teslim eden veya kopya çeken) öğrencilerin hapsedildiği yerler de bulunmaktadır.
10- LANCUT - POLONYA : Polonya'nın pek çok yerinde birbirinden farklı kaleler bulunmakla birlikte, Lancut'un bu alanda ayrı bir yeri vardır. Bu olağanüstü aristokratik rezidans halen nefes alıp vermekte, tüm ihtişamıyla sizi beklemektedir. İçinde yapacağınız bir gezide yüksek tavanlı balo salonunun sizi etkileyeceğinden emin olabilirsiniz..




Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz 10 Hidden Gems of Europe - Lonely Planet

Hazırlayan: Emre Gülşen / Gezialemi.com



NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.







 
Almanya
Ana Sayfa
          Köln
Ana Sayfa
 

"Avrupa'nın Gizli Kalmış Hazineleri..." Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Olomouc (Çek Cumhuriyeti), Tartu (Estonya), Amiens (Fransa), La Coruna (İspanya), Klaipeda (Litvanya), Lüksemburg (Lüksemburg), Lancut (Polonya),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.