Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: 2012'de ABD'nin En Popüler 10 Gezi Rotası        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
A.B.D. New York   04 Haziran 2012 4563 0 Emre Gülşen 
 
  2012'de ABD'nin En Popüler 10 Gezi Rotası

Hepimizin malumu Amerika Birleşik Devletleri, çok büyük bir yer ve gezginler için bir çok alternatif barındırıyor. Popüler seyahat sitesi Lonely Planet her yıl olduğu gibi bu yıl da aynı soruyu sordu: "2012 yılında ABD'nin mutlaka gezilmesi gereken 10 yeri neresidir?". İşte Lonely Planet'e göre 2012 yılında ABD sınırları içinde kalan en popüler 10 güzergahı (rastgele sıralanmıştır):

1- ABD VİRJİN ADALARI : Beyaz kumsalları, turkuaz rengi denizi ile Karayip denizinde bulunan adaların ABD'nin bir parçası olduğuna inanamayabilirsiniz. ABD'de yapılacak tropik bir gezi için burası en uygun yerdir. Her bir adanın kendine has karakteri bulunmaktadır. Doğayla baş başa kalmak için St. John adasına gidebilir veya daha fazla hareket için şnorkel ile Hassel adasını keşfedebilirsiniz.
2- HUDSON NEHRİ VADİSİ - NEW YORK : New York şehrini ziyarete gelen birisi, bir veya iki gününü şehir dışında ABD'nin hemen kuzeyindeki Hudson Nehri Vadisinde geçirdiğinde ülkenin kırsal bölgesinden inanılmaz kesitler bulabilecektir. Böyle bir gezi sizlere, yapraklarla örtülü yollarda yapılan yolculuklar, şarap imalathaneleri, tarladan az önce kopartılıp sofranıza konulan yemekleri ile şehir hayatından gerçek bir kaçış fırsatı sunacaktır.
3- CİNCİNNATİ - OHİO : "Batının kraliçesi" olarak adlandırılan, çok önemli bir ticaret ve iş merkezi olan Cincinnati'yi bu yakınlarda gördünüz mü? Ohio nehri üzerindeki bu güzel şehir, bir çok gezgin tarafından ziyaret edilmeden geçilse de son on yılda kendisini güzel bir hafta sonu tatili yapılabilecek bir şehir olarak geliştirdiğini söylemeliyiz. Cincinnati Sanat Müzesi ve Findlay Market ilginizi çekecek pek çok noktadan sadece ikisi olacaktır.
4- DÖRT KÖŞE BÖLGESİ - GÜNEYBATI ABD : Bu bölgenin en önemli özelliği, Kolorado, Yeni Meksiko, Arizona ve Utah'ın kesiştikleri bölgede yer almasıdır ve bu değeri bilinmeyen bölge jeolojik ve arkeolojik bir mucizedir. 100 millik bir yarı çap içerisinde; Arizona'nın kumtaşı heykellerini, Kolorado'nun uçurum yerleşimlerini, Utah milli parkını ve Hollywood'u görebilirsiniz.
5- CULEBRA - PORTO RİKO : Nefis bir plaj mı arıyorsunuz? Amerika kıtasına ufak bir mesafe uzaklıkta olan Porto Riko'yu sakın unutmayın. Ada muhteşem bir plajla çevrili ancak daha da önemlisi ve pek çokları tarafından bilinmeyen bir şey de ana karanın 17 mil uzağında yer alan Culebra'daki Flamenko plajı. Culebra'ya feribot veya hava yoluyla ulaşım mevcut. Basit pansiyonlardan geceliği 150 ABD Dolarına kadar konaklama bulabilirsiniz.
6- ALTIN BÖLGE - KALİFORNİYA : Thaoe Nehri ve Yosemite Milli Parkı bu bölgede gözde mekanlar olmakla birlikte, San Francisco'ya bir saat uzaklıkta bulunan Altın Bölge hem daha sakin hem de daha hesaplıdır. Kaliforniya'daki bölge ismini, zengin maden yataklarından almıştır. Yol boyunca uzanan eski kasabalar, şarap evleri, mağaralar, eski madenleri ile bölge size eğlenceli bir yolculuk vaat etmektedir. Kışın dahi karlar altındaki parkları bölge halkı arasında son derece popülerdir.
7- BOULDER - KOLORADO : Eğlencenin her yerde bulunabileceği bir üniversite şehri olan Boulder, Amerika'da en yaşanılası şehirler arasında öne çıkmaktadır. Bu şehrin ana yolları bile bisikletçilerle doludur. 1960'lı yıllarda hippilerin gözde gezi güzergahı olan şehirde oldukça farklı zorluk seviyelerinde ve mesafelerde popüler gezi güzergahları bulunmaktadır. Bir üniversite şehri olması nedeniyle çok çeşitli kültür ve sanat aktivitelerine de katılmak mümkündür.
8- HAWAİ : Hawai, barındırdığı birçok güzellik ile ne kadar süre için planlanırsa planlansın gezilebilecek bir doğa harikasıdır. Volkanik milli parkında gezinti yapmak, Kealakekua koyunda deniz gözlüğü ile deniz altını keşfetmek, mağaraları ve şelaleleri bulmak veya eşsiz kumsalında tembellik yapmak bunlardan sadece bir kaçıdır.
9- ŞİKAGO : 1885 yılında ABD'de de ilk gökdelenin yapılması ile popülaritesi artan Şikago, G 8 ve NATO zirvelerine ev sahipliği yapacağı için kuşkusuz 2012 yılında yoğun olacak. Sanatsal faaliyetler bu dönemde düşünülebilir. Çok sayıda park ve bahçenin yer aldığı şehirde, Sanat Enstitüsü ve Millenyum Park gibi yerler kültürel açıdan oldukça önemli fırsatlar sunmaktadır.
10- YELLOWSTONE MİLLİ PARKI : Amerika'nın Idaho,Wyoming ve Montana eyaletlerinin kesiştiği yerde bulunan ve dünyanın ilk ulusal parkı olan Yellowstone Milli Parkı her yıl yaklaşık 4 milyon ziyaretçiyi çekmektedir. Kış aylarında gelenlerin sayısının azalması ve buna bağlı olarak konaklama fiyatlarının düşmesi, kış aylarının kendine özgü manzaraları, bu güzel yerin ziyaret edilmesi için yazın beklenmesini gereksiz kılmaktadır.


Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Top 10 US travel destinations for 2012 - Lonely Planet

Hazırlayan: © Emre Gülşen / Gezialemi.com



NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçeye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.









 
A.B.D.
Ana Sayfa
          New York
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.