Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Dünyada 2013'ün En Popüler Ülkeleri        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Slovakya Bratislava   01 Kasım 2012 4815 0 hakangeziyor 
 
  Dünyada 2013'ün En Popüler Ülkeleri

Dünyanın önemli gezi-seyahat ve gezi-rehberi sitelerinden Lonelyplanet, üyelerinin görüşleri ile kendi deneyimlerini birleştirerek 2013 yılında ziyaret edilmesi gereken 10 ülkeyi belirledi. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye kimi festivalleri, kimi uluslararası organizasyonları kimisi de doğası ile öne çıkan 10 ülkenin arasında Türkiye'de bulunuyor. Özellikle insanların çok fazla tercih ettiği turistik yerler dışındaki bölgeleri tavsiye eden Lonelyplanet, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep'i listeye alıyor. İşte Lonelyplanet'a göre 2013 yılında gezilmesi tavsiye edilen ülkeler.


1. SRİ LANKA : Düşük maliyetli havayollarının listelerine eklediği Sri Lanka ekonomik fiyatları ve ücra köşeleri ile gezginlere sesleniyor.

2. KARADAĞ: El değmemiş doğası, yürüyüş ve bisiklet rotaları ile Karadağ'ın sadece Kotor'dan ibaret olmadığını anlayacaksınız.

3. GÜNEY KORE : Golf, dağcılık ve balıkçılıkla Güney Kore önümüzdeki yıl misafirlerini bekliyor.

4. EKVADOR :  2013 yılının başlarında açılacak yepyeni demiryolu rotaları ile Ekvador'da lezzet ve doğa keşifleri yapmak daha kolay olacak.

5. SLOVAKYA :  Bu güzel Avrupa ülkesi ekonomik kış tatilleri ile 2013 yılında öne çıkacak.


6. SOLOMON ADALARI :  Lüks yaşamdan uzaklaşarak çevre dostu geziler, macera ve mükemmel plajlar sizleri bekliyor.

7. İZLANDA : Avrupa'nın bu uzak ülkesi hakkında herkesin anlatacağı ayrı bir hikayesi bulunur. Hele bir de ekonomik krizin etkisiyle fiyatlar dibe vurunca 2013 İzlanda'nın yılı olacak.

8. TÜRKİYE :  Türkiye'nin güneydoğusunda çok fazla bilinmeyen coğrafyalarda dolarak, Mardin'i, Midyat'ı ve Şanlıurfa'yı gezip Gaziantep'in lezzetlerini tatmak oldukça keyifli olacak. 

9. DOMİNİK CUMHURİYETİ :  Karayiplerin en güzel kum, güneş ve denizine sahip olduğunu iddia eden ülke düşük maliyetli firmaların destinasyonlarına çoktan girdi bile.

10. MADAGASKAR : Dünyanın dördüncü büyük adası henüz turizm şirketlerinin portföylerinde hala bakir sayılıyor.



Makalenin orijinaline ulaşmak isterseniz Best in Travel 2013 - Top 10 Countries -Lonely Planet  

Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com

NOT: Yukarıda İngilizce orijinalinden Türkçe'ye özetlenerek çevrilen makalenin orijinalinde verilen yer isimlerine "herhangi bir ilave ya da yorum katmadan" sadık kalınmıştır. Makaleyi destekleyecek yeni ve farklı fikirlere her zaman açık olduğumuzu belirtiriz. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.










 
Slovakya
Ana Sayfa
          Bratislava
Ana Sayfa
 

"Dünyada 2013'ün En Popüler Ülkeleri" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Ekvador Genel (Ekvador), İzlanda Genel (İzlanda), Kotor (Karadağ), Gaziantep (Türkiye), Mardin (Türkiye), Şanlıurfa (Türkiye),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.