Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Skyscanner'dan Dünyanın en ucuz kayak bölgeleri - 2013        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
Romanya Romanya Genel   26 Mayıs 2013 3519 0 Engin D 
 
  Skyscanner'dan Dünyanın en ucuz kayak bölgeleri - 2013

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru Skyscanner, yüksek kar derinliğine sahip, ekonomik ve keyifli kayak yapabileceğiniz bölgeleri listeledi. Bol eğlenceli ve ekonomik bir kayak tatili istiyorsanız; Fransa, Avusturya, İsviçre yerine alternatif beyaz cennetleri tercih edin! Kar takipçisi editör ekibi; bu yılın çılgın kayakçıları için en özel  bölgeleri seçti.

 
1) Poiana-Brasov, Romanya
Popüler Poiana-Brasov pistleri, kayağa yeni başlayanlar ve orta dereceli kayakçılar için mükemmel. Resort otel, küçük ve yuvarlak köşeli olabilir; ancak oldukça ucuz ve eğlenceli. Bütçesine önem veren genç tatilciler tarafından son yıllarda popüler bir nokta haline gelmiş durumda. Kayakta ileri seviyede olanlar için zorlayıcı bir piste sahip olmasa da atların çektiği kızaklara kim binmek istemez?
 
 
2) Vogel, Slovenya
Vogel, tıpkı Slovenya'nın kendisi gibi küçük ancak oldukça düzenli bir bölge. Yüksek bir plato üzerinde, Bohinj Gölü'ne göz kırpan alanda; modern bir teleferikle piste ulaşabilirsiniz. Vogel, başlangıç seviyeside kayak yapanlara olduğu kadar ileri düzeydeki kayakçılar için de tercih edilen bir merkez. Aynı zamanda on beş dakika gibi bir sürede, Kobla adlı verilen başka bir kayak bölgesine gitmek de mümkün. Gece hayatı çok hareketli değil ancak göl kenarında çok hoş restoranlar mevcut. Romantik bir kış seyahati isteyenler mutlaka buraya gitmeyi düşünmeli.
 
 
3) Popova Shapka, Makedonya
Makedonlar için cazip bir kayak bölgesi olana alan, farklı bir kayak deneyimi isteyenleri davet ediyor. Alp'lerdeki macera dolu kayak deneyiminin benzerini sunan bölgede, Avrupa'nın tek Eskimo binişini denemek de mümkün. Aynı zamanda zoru severler için çam ormanlarının arasında kayak yapma seçeneği de mevcut. Popovanın beyaz örtüsüne bayılacaksınız!
 
 
4) Borovets, Bulgaristan
Bulgaristan'ın en eski kayak resort'u Borovets, çam ormanlarının içerisinde Balkan yarımadasının en yüksek bölgesinde. Alpler üzerinde yer alan ülkenin en geniş resort'u aynı zamanda. Eğlenceli barlara ev sahipliği yapan kasabasında "happy hour" ve iki fiyatına bir bira veren mekanlar bulmak son derece kolay. Özetle, Borovets hem ekonomik hem de oldukça keyifli bir tatil seçeneği sunuyor.
 
 
5) Spindleruv Mlyn, Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti, daha çok birası ve geç saatlere kadar eğlencesiyle bilinse de; kayak anlamında da iyi teklifler sunmuyor değil. Krkonoše Dağları'nda bulunan Spindleruv Mlyn, en yükseği 1310 metre'yi bulan 20 kayak alanına sahip. Bu arazi, ileri düzek kayakçılar için fevkalade bir alanken, kayağa yeni başlayanlar için de uygun bölümler barındırıyor.
Alpler'de 2 katı fiyat ödemek yerine Çek Cumhuriyeti'nde hem bembeyaz, hem de eğlenceli bir tatile çıkabilirsiniz.
 
 
6) Kopaonik, Sırbistan
Doğu Avrupa'nın en modern kayak merkezlerinden biri olan ve orman içi kayak severler tarafından sıkça tercih edilen Kopaonik; farklı deneyimler peşinde olanlara da cazip alternatifler sunuyor. Yüksek teknolojili altyapısının yanısıra, kırsal güzelliğini de korumuş alanda; samandan yapılmış geleneksel kulübeler, dev ateş yakılan noktalar ve sıcak şarap dağıtımları, unutulmaz anlar yaşanmasını sağlıyor.
Unutmayın: Sırbistan'da her gece parti gecesidir. Parti kıyafetlerinizi ve gösterişli ayakkabılarınızı da burada dilediğinizde giyebilirsiniz.
 
 
7) Jasna, Slovakya
Uzun yıllar boyunca; harika kar, ucuz yiyecek ve daha da ucuz bira isteyen kayakçıları kendine çekmiş bir alan. İngilizlerin tatil kıyafeti markası Propaganda Snowboards; buranın potansiyelini erkenden farketmiş olacak ki on yıldır bu gizemli Slovak bölgesinde bulunuyor.
Bu sezonda bir yenilik olarak; Funitel teleferik sayesinde Chopok'un her iki tarafında erişim sağlanabiliyor. Saatte 30.000 kişi taşınabiliyor - bu gerçekten iyi bir rakam. Jasna, hem profesyonelleri hem de orta dereceli kayakçıları sevindirecek her türlü imkana sahip. Yapacağınız keşifler; akşam saatlerinde takılabileceğiniz bar ve leziz restoranlarla da benzersiz bir boyuta taşınacak. Geceleri Liptovsky Mikulas'a uğramayı unutmayın.
 
 
8) Jahorina, Bosna Hersek
Balkanlardaki en büyük kayak merkezlerinden biri olan Jahorina; şanlı bir Olimpik mirasa sahip. Buradaki kayakçıların çoğu orta düzey bilgiye sahip. 20 kilometre civarındaki pistlerde harika görüntüler eşliğinde Saraybosna'ya bakarken kayak yapmak isterseniz bu bölgeye mutlaka uğrayın. Jahorina aynı zamanda gece kayak yapma şansı da tanıyor. İster tatilinizi sadece burada; isterseniz de 30 dakikalık uzaklıkta bulunan Saraybosna'ya da uğrayarak tatilinizi değerlendirebilirsiniz.
 

Kaynak: Yazının orijinaline ulaşmak isteyenler Dünyanın en ucuz kayak bölgeleri 2013 - Skyscanner internet sayfasını inceleyebilirler.




 
Romanya
Ana Sayfa
          Romanya Genel
Ana Sayfa
 

"Skyscanner'dan Dünyanın en ucuz kayak bölgeleri - 2013" Haberini İlgilendiren Ülke ve Şehirler:

Bosna Hersek Genel (Bosna Hersek), Bulgaristan Genel (Bulgaristan), Çek Cumhuriyeti Genel (Çek Cumhuriyeti), Makedonya Genel (Makedonya), Sırbistan Genel (Sırbistan), Slovakya Genel (Slovakya), Slovenya Genel (Slovenya),



 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.