Gezi Alemi

e-Posta:    Şifre:     Kaydol | Şifremi Unuttum
 
Gezi Alemi ::::: Haberler ::::: Londra Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi        


Ülke Şehir Ekleme Düzenleme Okunma Yorum Yazan 
İngiltere Londra   12 Mart 2014 3830 0 hakangeziyor 
 
  Londra Ücretsiz Yürüyüş Turları Rehberi

Londra... Güneş batmayan imparatorluğun başkenti... Bazen çok asil bazen de fazla sıradan... Ancak her daim cezbedici...Londra'da pek çok aktivite yanında hiç ücret ödemeden ya da memnun kaldığınız takdirde istediğiniz kadar bahşiş ödeyerek katılabileceğiniz yürüyüş turları düzenleniyor. İki farklı organizasyon tarafından düzenlenen bu turların ilk adresi, 18 farklı şehirde ücretsiz yürüyüş turları düzenleyen Avrupa'nın en büyük organizasyonu "Sandemans NewEurope" un Londra şubesi. Diğeri ise kısa sürede büyük gelişim gösteren "Alternative London". Aşağıda her iki organizasyonun düzenlediği ücretsiz yürüyüş turları hakkında bilgi verilmektedir.



SANDEMANS NEWEUROPE LONDRA
2004 yılında Almanya'nın Berlin şehrinde ilk kez faaliyetine başlayan Sandemans turlarının, Londra'daki geçmişi 2009 yılına dayanıyor. Şehri avucunun içi gibi bilen 18 rehberin faaliyet gösterdiği ücretsiz yürüyüş turu her gün iki kez düzenleniyor. Katılımcılar, Covent Garden'da saat 11.00 ve 13.00'de toplanıyor ve tur yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Tur boyunca Londra'nın yüzlerce yıllık sokaklarında dolaşırken "mutlaka görülmesi gereken" yerler dışında "tur otobüslerinin girmediği" yerleri de görme şansınız oluyor. Parlamento Binasının önünde tamamlanan tur tam bir görsel şölen şeklinde gerçekleşiyor.

Peki tur boyunca nereleri görebiliyorsunuz? İşte liste;

• Buckingham Palace
• Churchill's War Cabinet Bunker
• The Houses of Parliament
• St. Martin-in-the-Fields
• Westminster Abbey
• Trafalgar Square
• Nelson's Column
• St. James's Park
• 10 Downing St.
• Horseguards
• Big Ben

Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.newlondon-tours.com internet sitesini inceleyebilirler.




ALTERNATİVE LONDON
Londra'nın şehir turu pazarına yepyeni bir soluk vermek amacıyla Gary adlı bir genç tarafından 2012 yılında başlatılan ve çok kısa bir zaman içinde 8 kişilik rehber kadrosuyla aranan bir tur markası olan "Alternative London", 57 hafta boyunca ünlü seyahat sitesi Tripadvisor tarafından Londra'nın "TOP" turu seçildiği için yaptığı işte son derece de iddialı. Gezilerine keyifli bir sanat anlayışı da ekleyen "Alternative London"un organize ettiği ücretsiz yürüyüş turu Pazar hariç hergün düzenleniyor. Hafta içi saat 12.00 ve 15.00'da başlayan tur, Cumartesi günleri ise 11.00, 12.00, 14.00 ve 15.00'de başlıyor. Yaklaşık iki saatlik turun başlangıç noktası Spitalfields Market. Katılımcılar tur boyunca Doğu Londra'nın sokaklarında gezerken şehrin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında da bilgi alıyorlar. 

Daha detaylı bilgi almak isteyenler www.alternativeldn.co.uk internet sitesini inceleyebilirler.


Her iki organizasyona ait turlara katılmak için de rezervasyon yaptırmanıza gerek bulunmuyor. Sadece toplanma noktasında orada olmanız yeterli. Eğer sayınız 7-8 kişiden fazla ise önceden irtibata geçmeniz faydalı olur. Bu tarz turlar temel olarak ücretsiz ancak memnun kaldığınız takdirde birkaç Euro bahşiş bırakmak adetten. Tur sırasında rehberinize şehirle ilgili her türlü soruyu, en iyi restoranı, en ucuz barı, en eğlenceli mekânı vb. sorabilirsiniz. Bunun dışında programlanmış diğer turlar olduğu gibi "Sandemans NewEurope Londra" ve "Alternative London" arzunuz üzerine ücretli özel turlar da düzenliyor.

İyi yürüyüşler...


Hazırlayan: M. Hakan Özbaran / Gezialemi.com




NOT: Yukarıda belirtilen hususlar, ilgili web sitesinin incelenmesi ve ihtiyaç duyulacak temel bilgilerin özetlenmesinden oluşmaktadır. Tek amacı Londra şehrini ziyaret etmeyi düşünen kişilere farklı alternatifler sunmak olan bu haberde yer alan bilgilerin güncel olmasına azami özen gösterilmektedir. Bu konuda sitemizi takip eden dostlarımızın desteğine her zaman açığız. Tüm çabalara rağmen eksik, hatalı ya da güncel bilgiler olmamasından dolayı www.gezialemi.com sitesinin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.








 
İngiltere
Ana Sayfa
          Londra
Ana Sayfa
 




 Yazılan Yorumlar...
  Henüz Yorum Yazılmamıştır
 Yorum yazmak isterseniz...
 
Yorum Yazabilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız.